Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seat Arosa Sport 1,4 16v 100KM

Featured Replies

Napisano

To auto bezproblemowe czy też mam się mocno zastanowić przed zakupem? Jak kłopotliwe są te silniki?

EDIT

Zastanawiam się czy jechać tak daleko ... Arosa

Napisano

> Na 99,99% było całe malowane

Słabe fotki to ciężko mi ocenić ale pewnie tak jak 99% aut z ogłoszeń zlosnik.gif

Napisano

> To auto bezproblemowe czy też mam się mocno zastanowić przed zakupem? Jak kłopotliwe są te

> silniki?

To lekko zmodyfikowany "zwykły" 1.4 16V, więc poza skłonnością do popijania oleum wielkich kłopotów bym nie oczekiwał. Pamiętaj tylko, że do uzyskania pełni osiągów trzeba lać Pb98 - można niżej, ale wtedy część kucyków zostaje w stajni. zlosnik.gif

Napisano

> To lekko zmodyfikowany "zwykły" 1.4 16V, więc poza skłonnością do popijania oleum wielkich kłopotów

> bym nie oczekiwał. Pamiętaj tylko, że do uzyskania pełni osiągów trzeba lać Pb98 - można

> niżej, ale wtedy część kucyków zostaje w stajni.

I teraz nie wiem czy zjeść obiad i jechać czy czekać aż się coś bliżej pokaże. Ale mało tych aut jest.

EDIT

Sprzedany frown.gif

Napisano

> Pamiętaj tylko, że do uzyskania pełni osiągów trzeba lać Pb98 - można

> niżej, ale wtedy część kucyków zostaje w stajni.

serio tak jest?

Napisano

> serio tak jest?

Serio. 33,3% wzrostu mocy względem bliźniaczego 1.4 75KM znikąd się nie bierze. zlosnik.gif

Napisano

> Serio. 33,3% wzrostu mocy względem bliźniaczego 1.4 75KM znikąd się nie bierze.

Wątpię że konie biorą się z paliwa 98. Muszą być różnice zarówno mechaniczne (np. wałki rozrządu itp) jak i zmodyfikowane oprogramowanie. Przecież mnóstwo silników nawet z niższej pojemności miało więcej mocy niż 75KM nawet w końcówce lat 90tych.

Napisano

> Serio. 33,3% wzrostu mocy względem bliźniaczego 1.4 75KM znikąd się nie bierze.

Na pewno nie z paliwa

Napisano

> Wątpię że konie biorą się z paliwa 98. Muszą być różnice zarówno mechaniczne (np. wałki rozrządu

> itp) jak i zmodyfikowane oprogramowanie. Przecież mnóstwo silników nawet z niższej pojemności

> miało więcej mocy niż 75KM nawet w końcówce lat 90tych.

> Na pewno nie z paliwa

Oczywiście, że nie TYLKO z paliwa. zlosnik.gif Czy ja gdzieś napisałem, że wystarczy słabszą wersję zalać Pb98, by zaczęła fruwać? zlosnik.gif

Różnic w konstrukcji jest całe mnóstwo - inne wałki rozrządu, inny komputer sterujący itd. Nawet miska olejowa jest inna. zlosnik.gif

Co nie zmienia faktu, że aby z tego wszystkiego w pełni skorzystać producent kazał tankować lepsze paliwo.

Napisano

Zaczynam szukać już tylko Lupo i Arosy Sport 1,4 100KM albo 1,6GTI 125KM ok.gif

Napisano

> Zaczynam szukać już tylko Lupo i Arosy Sport 1,4 100KM albo 1,6GTI 125KM

Nie lepiej Twingo II GT albo 1.2Tce? Chyba, że Ty z tych, co to tych na F nie kupują.

Napisano

> Nie lepiej Twingo II GT albo 1.2Tce? Chyba, że Ty z tych, co to tych na F nie kupują.

Akurat chętnie auta na F kupuję ale tym razem mam konkretny cel w Lupo albo Arosę. A Twingo na pewno odpada zlosnik.gif

Napisano

> Akurat chętnie auta na F kupuję ale tym razem mam konkretny cel w Lupo albo Arosę. A Twingo na

> pewno odpada

Dodaj jeszcze clio II 1.6 16V - fajne autka, właśnie żonie kupiłem ok.gif

Napisano

> Dodaj jeszcze clio II 1.6 16V - fajne autka, właśnie żonie kupiłem

Tego nie chcę. W środku będzie tak samo jak w Loganie. Ma być coś innego.

Napisano

> Tego nie chcę. W środku będzie tak samo jak w Loganie. Ma być coś innego.

Żona z saxo się przesiadła więć zadowolona, a i mnie w środku nic nie odrzuca ok.gif

Napisano

> Żona z saxo się przesiadła więć zadowolona, a i mnie w środku nic nie odrzuca

Citroen to nie Renault. W Clio i w Daciach są te same elementy wnętrza.

Napisano

> Citroen to nie Renault. W Clio i w Daciach są te same elementy wnętrza.

Estetyka drugiej połowy lat 90-tych, źle nie jest, a chodzi o to jak jeździ.

Ładny środek to w nowszych autkach chyba tylko.

Napisano

Tego - klik oglądałem i też jest cały malowany. Miernik wskazuje wszędzie 250 a lewy tył 350. Kumpel blacharz twierdzi, że 250 to lakierowany ale bez ingerencji w blachę, czyli podrapany itp. Autko śliczne ale deko się obawiam, że było mocno rozbite... takie ładne, że aż nie chce się wierzyć. Za 6800 chciał to w piątek oddać.

EDIT

Czy mogły być oryginalnie szyby Pilkingtona bez logo VW?

Napisano

> Estetyka drugiej połowy lat 90-tych, źle nie jest, a chodzi o to jak jeździ.

> Ładny środek to w nowszych autkach chyba tylko.

Obejrzałem kilka Clio II Sport w ogłoszeniach i wezmę pod uwagę ok.gif

Napisano

> Akurat chętnie auta na F kupuję ale tym razem mam konkretny cel w Lupo albo Arosę. A Twingo na

> pewno odpada

A szkoda bo RS bije na glowe Lupo i Arose.

Napisano

> Obejrzałem kilka Clio II Sport w ogłoszeniach i wezmę pod uwagę

Naprawdę warto, prowadzi się dobrze, wyposażenie jest ok.

Klima (można trafić klimatronik chyba nawet), kubełki półskóry, elektryka szyby i lusterka, światła, pełen komputer, regulacja fotela kierowcy góra-dół, regulacja lędźwi, halogeny, reflektory soczewkowe, sterowanie radiem z kierownicy.

Przyjemny maluch za nieduże pieniądze ok.gif

Napisano

Takie auta niestety ciężko znaleć w stanie nie agonalnym smile.gif

Oglądałem kilka Clio 2 RS, Saxo VTS 16V, 206 GTI, Punto HGT i wszystko niestety przeszło przez ręcę młodych gniewnych... którzy oryginalne części wymieniali na jakieś chińskie badziwie i tuningi z chin...

Jakbym miał wolną gotówke to bym kupił takie Saxo 1.6 nawet 8V fajnie to lata. Gokarcik taki zlosnik.gif

Napisano

> Takie auta niestety ciężko znaleć w stanie nie agonalnym

> Oglądałem kilka Clio 2 RS, Saxo VTS 16V, 206 GTI, Punto HGT i wszystko niestety przeszło przez ręcę

> młodych gniewnych... którzy oryginalne części wymieniali na jakieś chińskie badziwie i tuningi

> z chin...

> Jakbym miał wolną gotówke to bym kupił takie Saxo 1.6 nawet 8V fajnie to lata. Gokarcik taki

Te top mocne wersje faktycznie ciężko znaleźć ok.gif

Ale 1.6 16V to jeszcze ludzie zupełnie cywilnie kupują.

A saxo potwierdzam, lubiłem nim jeździć, tylko blacha niestety po 20 latach powiedziała papa.

Z grubszych to półośkę tylko wymieniałem, poza tym lać i jeździć.