Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z serii polecam/nie polecam. Co kupić ?

Featured Replies

Napisano

Często zadawane są pytania - co kupić ?

Może warto stworzyć wątek otwarty, odnośnie producentów których warto polecać ?

Naszło mnie po dzisiejszej zmianie akumulatora.

Zawsze miałem, co najwyżej średnie zdanie o akumulatorach Centra.

Dziś w żony Stilo przyszedł czas na wymianę. Auto od lat używane na bardzo krótkich odcinkach ( typu 2 km ), od czasu do czasu doładowywane.

Po wygrzebaniu kwitów, okazało się że akumulator ( w tak - jak by nie patrzeć ekstremalnych warunkach ) posłużył ponad 9 lat.

Mowa o akumulatorze Centra Futura.

ok.gif

Napisano

> Często zadawane są pytania - co kupić ?

> Może warto stworzyć wątek otwarty, odnośnie producentów których warto polecać ?

> Naszło mnie po dzisiejszej zmianie akumulatora.

> Zawsze miałem, co najwyżej średnie zdanie o akumulatorach Centra.

> Dziś w żony Stilo przyszedł czas na wymianę. Auto od lat używane na bardzo krótkich odcinkach (

> typu 2 km ), od czasu do czasu doładowywane.

> Po wygrzebaniu kwitów, okazało się że akumulator ( w tak - jak by nie patrzeć ekstremalnych

> warunkach ) posłużył ponad 9 lat.

> Mowa o akumulatorze Centra Futura.

Mysle ze nie ma sensu taki watek bo kazdy ma różne doświadczenia z tym samym produktem. Jeden będzie chwalil a inny przestrzegal.

Napisano

> Mysle ze nie ma sensu taki watek

claps.gif

> bo kazdy ma różne doświadczenia z tym samym produktem.

dokładnie. przy czym gros przypadków "awarii" akumulatora nie jest tak naprawdę awarią akumulatora lub jest awarią akumulatora wynikłą z innych okoliczności przyrody niż jakość tego produktu

> Jeden

> będzie chwalil a inny przestrzegal.

tak jest..... i to na podstawie zaiste ogromnej próby reprezentacyjnej, bo jak wiadomo każdy w swoim życiu kupił i użytkował setki akumulatorów przeróżnych producentów wink.gif

Wpisując się w ten trend powiem od siebie (na podstawie moich "badań"), że generalnie jeszcze nie zdarzyło mi się, bym naciął się na akumulator słabej jakości (a przeróżne użytkowałem), żeby np nie wytrzymał tych 6 lat eksploatacji.

Jak coś się kiedyś działo, to okazywało się, że a to winna klema brudna, a to rozrusznik (głównie stare czasy z fiatem 126p).

Aktualnie w jednym aucie też mam Centra Futura (sam bym nie kupił, wolałbym tańszy, np Centra Plus, ale taki był w aucie i jest nadal). Nie mam pojęcia jak jest stary, ale juz 3 lata temu wyglądał słabo (w sensie zakurzenia) = z ciekawości popatrzę przy okazji czy tam jest jakaś data.

Napisano

Są juz takie witryny jak np opineo. Tu nie miejsce na takie rozważania smile.gif CO człek to inna opinia.