Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontroki uniwersalne.

Featured Replies

Napisano

Szukam kontrolek uniwerslanych.

Jedna ma mieć piktogram świateł kierunkowskazów przyczepy.

1be23c252b85b684m.png

Druga ma mieć piktogram przedstawiający kulę haka.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS5NAGuJW-YZFnQ8pOgXBTMdLboaM6gFXn-g1oxkybkIJfzg9zE

Czy gdzieś mozna kupić tego typu kontrolki do samodzielnego montażu czy pozostaje mi tylko rzeźba?

Napisano

W zegarach z poloneza jest kontrolka haka, kierunkowskazow nie widzialem tego typu.

Napisano

W zegarach z poloneza jest kontrolka haka, kierunkowskazow nie widzialem tego typu.

bo w gdy pali się kontrolka haka to kontrolka kierunkowskazów działa w trybie z przyczepą - czyli wymaga minimum 3x21W by migała w normalnym tempie.

Napisano
  • Autor

W MANie masz takie kierunki

Które samochody mają taką kontrolkę to wiem. Mi chodzi o to czy można gdzieś kupić uniwersalne kontrolki pojedynczo. I to takie, które mają różne piktogramy.

Czasami jest tak, że niektórzy producenci haków do zestawu dorzucają gniazdo elektryczne, śruby, spinki, wiązki, kostki i czasami dodatkową uniwersalną kontrolkę kierunkowskazów z piktogramem haka lub kierunkowskazów przyczepy.

Szukam i nigdzie nie mogę znaleźć.

Postanowiłem kupić zwykłe kontrolki i zrobić rzeźbę. Na allegro kupiłem cyferblat od jakiegoś VW z kontrolką kierunkowskazów i zestaw wskaźnikó od starego Opla Omega gdzie jest kontrolka z piktogramem haka.

Wytnę nożyczkami to co potrzebuję, wkomponuję do obudowy kontrolki, do tego jakiś mały klosz z pleksi i już.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Edytowane przez fred77

Napisano

Postanowiłem kupić zwykłe kontrolki i zrobić rzeźbę. Na allegro kupiłem cyferblat od jakiegoś VW z kontrolką kierunkowskazów i zestaw wskaźnikó od starego Opla Omega gdzie jest kontrolka z piktogramem haka.

wystarczyło iść do pierwszej lepszej agencji reklamowej i zrobiliby Ci co trzeba w kwadrans.

biała folia reklamowa + folia reklamowa w wybranym kolorze + folia maskująca czarna + folia do rzutników jako baza ikony.

białą i kolorową wycinasz pod rozmiar wskaźnika, w czarnej wycinają ploterem piktogram, potem sobie w domu skladasz w całość.

Robią to na skrawkach/resztkach, koszt zabawy 10-15pln. Przerabiałem kiedyś sam takie tworzenie ;)

Napisano
  • Autor

wystarczyło iść do pierwszej lepszej agencji reklamowej i zrobiliby Ci co trzeba w kwadrans.

biała folia reklamowa + folia reklamowa w wybranym kolorze + folia maskująca czarna + folia do rzutników jako baza ikony.

białą i kolorową wycinasz pod rozmiar wskaźnika, w czarnej wycinają ploterem piktogram, potem sobie w domu skladasz w całość.

Robią to na skrawkach/resztkach, koszt zabawy 10-15pln. Przerabiałem kiedyś sam takie tworzenie ;)

Pewnie szybciej kupiłbym papierosy w aptece niż znalazł u siebie zakład, który by mi to zrobił.

Kupiłem za psie pieniądze zestaw wskaźników z Opla Omega A. Wydłubałem kontrolkę haka, wyciąłem i wkleiłem do obudowy kontrolki. Jeszcze tylko muszę trochę to poprawić, bo nie wygląda to aż tak fachowo. Dodatkowo wyciąć z pleksi mały klosz, wcisnąć go do obudowy i po sprawie.

34xjhvb.jpg