Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamek centralny + domykanie szyb

Featured Replies

Napisano

Pacjent: lexus RX 300 z 2001 r. Auto ma fabryczny zamek centralny sterowany pilotem w kluczyku. Wszystkie szyby elektryczne. Czy istnieje możliwość przeprogramowania sterownika zamka centralnego tak, aby także domykał/otwierał szyby? Czy też wiąże się to z instalacją dodatkowych urządzeń?

Napisano

Jeśli potrzebne by było coś dodatkowego, to MPW-4 powinno pomóc.

Napisano

Pacjent: lexus RX 300 z 2001 r. Auto ma fabryczny zamek centralny sterowany pilotem w kluczyku. Wszystkie szyby elektryczne. Czy istnieje możliwość przeprogramowania sterownika zamka centralnego tak, aby także domykał/otwierał szyby? Czy też wiąże się to z instalacją dodatkowych urządzeń?

Spróbuj zrobić eksperyment.

Otwórz wszystkie okna, wyjdź z samochodu, zamknij drzwi pilotem, ale nie puszczaj przycisku pilota tylko trzymaj przez chwilę.

W niektórych samochodach szyby wówczas się zamykają.

Napisano

To ja się podepnę - Mazda 3 2006 pełna elektryka, da się jakoś rozwiązać domykanie szyberdachu? Fabrycznego rozwiązania brak.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Napisano
  • Autor

Otwórz wszystkie okna, wyjdź z samochodu, zamknij drzwi pilotem, ale nie puszczaj przycisku pilota tylko trzymaj przez chwilę.

To już sprawdzałem (posiadam takżę fiata stilo, w którym tak to działa, ale w lexusie nie). Bardziej chodzi mi o możliwość sterowania szybami pilotem, który już jest w kluczyku, tzn. zamykanie i otwieranie szyb, a nie tylko automatyczne domykanie szyb przy zamykaniu zamka centralnego, gdy ktoś zapomni je uprzednio zamknąć. Taki właśnie patent widziałem w programie "Samochód marzeń", gdzie doinstalowano "coś" do zamka centralnego i była możliwość sterowania szybami pilotem z kluczyka. Ino że nie wiem co to jest to "coś"?

Napisano

Albo po dwukrotnym szbkim nacisnieciu zamykania. Tak mam w Renii. Po takiej akcji dokykają mi sie szyby i zasuwa szyberdach.

Napisano
  • Autor

Nadal jest to moduł (przynajmniej tak wyczytałem z opisu, chyba że czytam bez zrozumienia tekstu), króry domyka szyby. A ja się pytam, czy występuje jakiś sprzęt, który umożliwi otwieranie i zamykanie szyb.

Napisano

Najprościej byłoby się dobrać do komputera diagnostycznego i sprawdzić czy nie ma tam możliwości włączenia tego.

Pozdrawiam BAS

Napisano

To już sprawdzałem (posiadam takżę fiata stilo, w którym tak to działa, ale w lexusie nie). Bardziej chodzi mi o możliwość sterowania szybami pilotem, który już jest w kluczyku, tzn. zamykanie i otwieranie szyb, a nie tylko automatyczne domykanie szyb przy zamykaniu zamka centralnego, gdy ktoś zapomni je uprzednio zamknąć. Taki właśnie patent widziałem w programie "Samochód marzeń", gdzie doinstalowano "coś" do zamka centralnego i była możliwość sterowania szybami pilotem z kluczyka. Ino że nie wiem co to jest to "coś"?

Popytaj tutaj.

http://www.elewind.pl/

Zdaje się, że są oni importerem firmy Electric Life. Kupowałem do Felicii podnośniki elektryczne Electric Life. Bardzo dobry wyrób. Nic nie trzeba było przerabiać. Stare wymontowałem, nowe zamontowałem, wszystko pasowało w fabryczne otwory. Dali wiązki przewodów oraz zaślepki do boczków drzwi na miejsce po korbkach.

Sprzedawali też wszelakiej maści włączniki, klawisze, centralne zamki, moduły domykania szyb.