Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to dobry zestaw?

Featured Replies

Napisano

Stag Qbox plus + barracuda + AC R01 150KM, butla ponoć 48L się zmieści, wlew pod klapką

do Focusa 3 1.6 Ti-VCT 105KM

czy ten qbox faktycznie warty jest dopłaty?

Napisano
  • Autor

do jakiegoś podstawowego sterownika np 4eco

Napisano

Sterownik jest Ok, jednak cena 4eco jest praktycznie taka sama jak qboxa, więc gaziarz i tak chce założyć qboxa, ale proponuje 4eco, żeby bylo czym uzasadnić wyższą cenę.

Reszta zestawu jak najbardziej OK, pod warunkiem poprawnego montażu i regulacji(na drodze). No i konieczny jest demontaż kolektora do nawiertow.

Napisano
  • Autor

Sterownik jest Ok, jednak cena 4eco jest praktycznie taka sama jak qboxa, więc gaziarz i tak chce założyć qboxa, ale proponuje 4eco, żeby bylo czym uzasadnić wyższą cenę.

Reszta zestawu jak najbardziej OK, pod warunkiem poprawnego montażu i regulacji(na drodze). No i konieczny jest demontaż kolektora do nawiertow.

gaziarz dobry, montaż też ma być ze zdejmowanie kolektora, strojenie na drodze :oki:

czy Barracudy są lepsze od Hany? tak mi powiedział gaziarz

Napisano

Tak, są bardziej niezawodne.

Napisano
  • Autor

założone, wystrojone - chodzi idealnie :oki:

Napisano
  • Autor

jak to jeździ i ile płaciłeś, kto zakładał. Te 105 koni to raczej jazda kapelusz ?

Jeździ na razie bardzo dobrze, przełącza się bardzo szybko (przy 15st C przełączył mi się po 600m) i zupełnie niezauważalnie. Co do spalania to jeszcze nie wiem.

Płaciłem 2800 w http://autogaz-busko.pl/- i mogę ten zakład polecić: zdejmowanie kolektora, strojenie na drodze - instalacja trwała 2,5 dnia.

105 KM nie rzuca na kolana ale jak na 105KM to zbiera się zadziwiająco dobrze,  spodziewałem się, że będzie zdecydowanie gorzej. Na pewno ma większą elastyczność i lepiej się wkręca na obroty  od Megane II 1.6 115KM ma też dłuższą skrzynię biegów i jest duuuuuuuuuużo cichszy.

Napisano

Płaciłem 2800 w http://autogaz-busko.pl/- i mogę ten zakład polecić: zdejmowanie kolektora, strojenie na drodze - instalacja trwała 2,5 dnia.

Polecałem ten zakład już w 2009 roku http://forum.autokacik.pl/index.php/topic/572-ceny-i-rodzaje-instalacji-adresy-telefony/?p=2949667

Gość gazował mi i moim znajomym już kilka aut, mimo że mam do niego 180 km. Nie było jak do tej pory żadnych reklamacji ani zastrzeżeń. Pracownicy od początku ci sami, więc montaż na tym samym poziomie. Na za dwa tygodnie jestem umówiony na montaż do Scenica 2.0 turbo.

Napisano
  • Autor

Mały Edit: właśnie pojechałem w trasę 2+2 i zapakowanym po dach. W takiej konfiguracji silnik jednak jest za słaby do tego auta

• 2 tygodnie później...
Napisano

Trochę się wetnę do tematu. Od dzisiaj moje auto jeździ na LPG. Zamontowane Stag Qbox Plus, Barracuda, AC R01 250 KM, zbiornik zewnętrzny pełny 650x200 (58l), wlew pod klapką, emulator wskaźnika paliwa. Auto to Renault Grand Scenic 2,0 T 163 KM z 2007 roku. Montaż trwał dwa dni, kolektor oczywiście zdejmowany do nawiertów, strojenie dynamiczne na drodze z użyciem sondy AFR.

Byłeś wczoraj na przeglądzie po 1000 km, ale za późno mi Krzysiek powiedział że to Ty, bo byśmy zamienili dwa słowa :cool:.

Napisano

Tak, są bardziej niezawodne.

są tak samo niezawodne jak hany. Chodzi o powtarzalność lub dokładność . W hanach rozrzut może sięgać nawet 20 %

Napisano

zdejmowanie kolektora,

W Twoim aucie jest plastikowy kolektor. Uwierz mi , nikt nie zdejmuje do wiercenia plastikowego kolektora , chyba że nie da się inaczej np. peugeot/citroen 1.4. 1,6.