Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtr paliwa

Featured Replies

Napisano

Jak każdy dobrze wie na rynku jest kilkunastu producentów filtrów paliwa. Kiedyś był chyba nawet wątek na ten temat, jednakże co roku to coś innego się pojawia. Dlatego jestem ciekaw Waszych opinii na temat filtrów, bo sam stoję przed wyborem nowego. Póki co mam miesięcznego boscha i prawdopodobnie będzie musiał zrobić out z auta, za sprawą problemów związanych z tym tematem klik

Napisano

W grudniu zakładałem filtr KNECHT. Jak narazie bez żadnych uwag.

Napisano

Również polecam Knechta, ewentualnie szedłbym w Manna 

Napisano

A ja polecam oryginał. Cenowo wychodzi całkiem dobrze.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Idź Pan z Boschem, miałem, z ciekawości rozciąłem na pół, a tam prawie pusto  :O  szkoda samochodu.... teraz włożyłem jak było na początku UFI (tez rozcinałem i jest pełniutki środka filtrującego) i jakoś wolę zapłacić te ~100zł i mieć spokój niż jeździć z g***** za 30zł.

Pozdrawiam

//edit

Znalazłem foto UFI w środku, jak widać jest pełny:http://zapodaj.net/65d38857f067e.jpg.html

Jak znajdę foto Boscha to dorzucę, ale w nim nie wiem czy chociaż 1/5 jest tego co w UFI reszta to powietrze xD

Napisano
  • Autor

właśnie na temat boscha wyczytałem wiele niezbyt ciekawych opinii i dlatego pójdzie on tam gdzie jego miejsce czyli do producenta i nie obędzie się bez odpowiedniego pisma z żalami

Napisano

Miesiąc temu zmieniałem filtr u siebie. Założyłem UFI. Filtr kupiony na allegro u tego sprzedawcy:

http://allegro.pl/filtr-paliwa-fiat-stilo-punto-multijet-oryginal-i5111918342.html

Zaniepokoił mnie jednak fakt, że filtr zamiast w biało-niebieskim kartonie przyszedł w żółtym opakowaniu zastępczym. O w takim:

http://www.amazon.it/FILTRO-GASOLIO-24ONE01-PER-EURO/dp/B00IF2RHI8/ref=pd_sim_sbs_263_1/275-5999077-4600569?ie=UTF8&refRID=1GWW0F8CZJNKBK3GN1H2

Do tego obudowa filtra nie błyszczy się jak psu jajca tylko jest matowa z ledwo widocznym nadrukiem oznaczenia filtra. Zapytałem w mailu sprzedawcę czy jest to oryginał, ale nie doczekałem się odpowiedzi. Pod aukcją napisano, że zdjęcie przedstawiające filtr jest zdjęciem poglądowym, więc przyjąłem, że wszystko jest ok. Póki co, samochód jeździ bez zarzutu.

Napisano

Idź Pan z Boschem, miałem, z ciekawości rozciąłem na pół, a tam prawie pusto  :O  szkoda samochodu.... teraz włożyłem jak było na początku UFI (tez rozcinałem i jest pełniutki środka filtrującego) i jakoś wolę zapłacić te ~100zł i mieć spokój niż jeździć z g***** za 30zł.

Pozdrawiam

//edit

Znalazłem foto UFI w środku, jak widać jest pełny:http://zapodaj.net/65d38857f067e.jpg.html

Jak znajdę foto Boscha to dorzucę, ale w nim nie wiem czy chociaż 1/5 jest tego co w UFI reszta to powietrze xD

Jak będę wymianiał swojego Knechta to też wrzucę foto jak wygląda w srodku. Ten UFI wygląda bardzo dobrze. Można wiedzieć jakie są jego numery seryjne?

Napisano

Podobno Filtron robi filtry dla Boscha.

W moich stronach Filtron PP 968/1 - 41 zł

Napisano

W moich stronach Filtron PP 968/1 - 41 zł

Jakoś dziwnie tanio. Na allegro od 80 zl w góre.