Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy da się zarejestrować...

Featured Replies

Napisano

.... samochód nowy, ale taki, któremu skończyła sie homologacja (brak brake assist)? :)

Jesli sie da to jak i wiele to kosztuje :)

Napisano

Do rejestracji nowego samochodu musisz mieć wyciąg z aktualnej homologacji. Jak nie masz od producenta, to (strzelam) pozostaje droga jak dla pojazdów typu "sam" - kilka do kilkunastu tysięcy złotych. Ale się da  :ok:  :phi: .

Napisano

.... samochód nowy, ale taki, któremu skończyła sie homologacja (brak brake assist)? :)

A gdzie teraz ten bolid jest i kto nim dysponuje?

Napisano

Przecież do homologacji liczona jest data produkcji, a nie rejestracji, czytaj: zarejestrować możesz....

Napisano

Przecież do homologacji liczona jest data produkcji, a nie rejestracji, czytaj: zarejestrować możesz....

a nie do końca

jak np. homologacja na auto z Euro5J, a zaraz będą rejestrowane tylko nowe z euro6 ,to jak zawczasu nie zarejestrujesz to będzie długa droga

Napisano

a nie do końca

jak np. homologacja na auto z Euro5J, a zaraz będą rejestrowane tylko nowe z euro6 ,to jak zawczasu nie zarejestrujesz to będzie długa droga

Ale nadal homologacja to nie rejestracja. Z Euro5 można rejestrować jeszcze, ale już żaden pojazd nie dostanie homologacji...

Napisano

Wg obecnych przepisów nowe fury muszą mieć czujniki ciśnienia w oponach. Mój Opel jest z '14 a rejestrowałem w III '15

Napisano

Dla nowych pojazdów musisz mieć aktualną homologację! Bez tego nie zarejestrujesz.

Napisano

Dla nowych pojazdów musisz mieć aktualną homologację! Bez tego nie zarejestrujesz.

O to samo pytałem importera mojego bolidu: jak to możliwe, że nowy pojazd nie ma fabrycznie DRL-ów mimo, że stanowiło to już wyposażenie obowiązkowe.

Odpowiedź? Ten typ pojazdu był homologowany wtedy (np. w 2010r), gdy takiego obowiązku nie było i dlatego DRL-ów nie ma i mieć nie musi.

Napisano

Wystarczy, że pojazd był homologowany przed zmianą przepisów. Jeśli nadal jest produkowany w niezmienionej formie, to ponowna homologacja nie jest konieczna...

Napisano
  • Autor

A gdzie teraz ten bolid jest i kto nim dysponuje?

info przez znajomego wiec dokladnie nie wiem

albo dealer albo importer

Napisano

dokladnie nie wiem

albo dealer albo importer

No to jak z oficjalnej dystrybucji, to tym bardziej problemu nie będzie.

Napisano

Jak nowy samochód rejestrowany pierwszy raz w kraju, to bez aktualnej homologacji będzie. Ja jeszcze mam pytanie do autora - jak stare jest to "nowe" auto, że homologacja wygasła?

Napisano
  • Autor

chcą go sprzedać w jakiejś super cenie ze wzgledu, ze nie da sie zarejestrowac w PL

Napisano
  • Autor

Jak nowy samochód rejestrowany pierwszy raz w kraju, to bez aktualnej homologacji będzie. Ja jeszcze mam pytanie do autora - jak stare jest to "nowe" auto, że homologacja wygasła?

szczerze mowiac to nie wiem

moze to byc tez wpadka produkcyjna....