Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prowadnice do okiennic przesuwnych

Featured Replies

Napisano

Znacie jakiegos rozsadnego producenta prowadnic / rolek do okiennic przesuwnych? Chodzi mi o cos w tym stylu:

11.jpg

Firma z fotki podobno chce chore pieniadze za takie cos :oslabiony:

Napisano

Generalnie za przesuwne rzeczy producenci sobie żarty stroją. Ale widziałem nawet bramę do magazynu zrobioną na wózkach Laguna (niby do drzwi przesuwnych, tyle, że po konkretnym profilu stalowym, a nie delikatnym aluminiowym jeździły i nie na wkręty, tylko przyspawane do bramy były). Trochę samodzielnej kombinatoryki i da się zrobić za normalne pieniądze. Szukaj w rzeczach do drzwi przesuwnych i/lub szaf wnękowych.

Napisano
  • Autor

. Szukaj w rzeczach do drzwi przesuwnych i/lub szaf wnękowych.

Mam tylko obawę, ze to co dobrze się sprawdza wewnątrz nie do końca wytrzyma warunki zewnętrzne. No nic, szukam dalej jakiś producentów i rozwiązań poza PL.
Napisano

Ale fajne... szkoda, ze o tym nie wiedzialem wczesniej. Co prawda nie sprawdziloby mi sie to na scianach szczytowych i lukarnie, ale na parter jak znalazl.

Napisano

Ale fajne... szkoda, ze o tym nie wiedzialem wczesniej.

Mi się podobają takie wielkie okiennice:

7-szary-drewniany-dom-klikk_no.jpg

www.archtrend.pl/index.php/DOMY-JEDNORODZINNE/szary-drewniany-dom-w-norwegii.html

Napisano
  • Autor

Ale fajne... szkoda, ze o tym nie wiedzialem wczesniej. Co prawda nie sprawdziloby mi sie to na scianach szczytowych i lukarnie, ale na parter jak znalazl.

Nie wiem dlaczego, ale w PL okiennice sa ogolnie średnio popularne.

Napisano
  • Autor

Popytaj w firmach robiących zabudowy na balkony i tarasy.

U siebie mam pełną zabudowę tarasu, gdzie każdy panel jest przesuwany - jeździ na rolkach.

Zadzwoń, zapytaj http://alkonplus.pl/

Zadzwonilem. Okiennic nie robia, jednak mily pan powiedzial, ze jeśli chodzi o prowadnice to żeby szukac pod haslem 'szyna Hendersona'. Podziekowalem, rozlaczylem się, wstukałem w google i...chyba abonamentu nie zaplacilem :hehe:

Jedyne na co trafiłem to http://www.pchenderson.com/. Wyglada, ze może i o to chodzi, ale cos w PL internecie cisza na ten temat...

Napisano
  • Autor

Pan z alkonplus uczyl sie fachu w Szwecji. Moze to rozwiazanie skandynawskie?

Jest szansa, ze i tam jest :ok: Wlasciwie dostalem na brytyjskiej stronie wycene po wypelnieniu formularza na jakies przekładowe okno 2x2m I...bede szukal dalej :) A jak mi w PL wpadnie w rece dystrybutor tego systemu to tez podpytam :)

Napisano

A czy myśl kostrukcyjna w narodzie ginie ? Przecież to jest dowolna szyna (ceownik, dwuteownik etc.) plus rolki. Rolki można zaadoptować od bramy przesuwnej (w pip rodzajów), szyna to już zależy od widzimisię konstruktora. Na bogato można nawet proszkowo pojechać. Na pewno taniej niż "systemowe".

Napisano

A czy myśl kostrukcyjna w narodzie ginie ? Przecież to jest dowolna szyna (ceownik, dwuteownik etc.) plus rolki. Rolki można zaadoptować od bramy przesuwnej (w pip rodzajów), szyna to już zależy od widzimisię konstruktora. Na bogato można nawet proszkowo pojechać. Na pewno taniej niż "systemowe".

Paaaaanie... komu by się chciało :hehe: :D teraz większość chce gotowce, na już, na wczoraj... kto by tam coś rzeźbił? A to takie przyjemne :phi: