Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyrwany tylny amortyzator

Featured Replies

Napisano

Witam,

Proszę o radę. Wyrwał mi się tylny amortyzator(korozja nadkola). Niestety potrzebuję jeszcze z miesiąc lub dwa pojeździć moją bryką. Czy mogę jakoś to naprawić?. Foto w załączniku.

Astra F, 1997, 1,6,8v, hatchback.

post-183119-0-31356800-1439584811_thumb.jpg

Napisano

Witam,

Proszę o radę. Wyrwał mi się tylny amortyzator(korozja nadkola). Niestety potrzebuję jeszcze z miesiąc lub dwa pojeździć moją bryką. Czy mogę jakoś to naprawić?. Foto w załączniku.

Astra F, 1997, 1,6,8v, hatchback.

wartość naprawy przewyższy wartość auta, złomować i szukać nowego auta

Napisano
  • Autor

W takim razie poproszę jeszcze tylko o opinię. Czy ten samochód wart jest swojej ceny?. Dodam, że chcę go przerobić na gaz.

http://otomoto.pl/oferta/opel-astra-1-6-benz-101ps-klimatronik-alus-tylko83tys-przebiegu-unikatowy-stan-ID6y83nh.html#d77f919bdb

Napisano

Kierownica bardzo wyślizgana i taki mały przebieg?. Moja Astra ma 230 tyś. przebiegu i też ma w jednym miejscu wyślizganą kierownice ale nie aż tak. pozdrawiam

Napisano

Jak przekroczy?

Jedz do blacharza, niech wstawać ci kawałek grubej v blachy i z rok tak polata

Napisano

Jak przekroczy?

Jedz do blacharza, niech wstawać ci kawałek grubej v blachy i z rok tak polata

uważasz że będzie do czego tą blachę przyspawać? :)

Napisano
  • Autor

Tak

W poniedziałek lecę do blacharza. Może coś wskóra. Ale i tak jestem zmuszony do wymiany. Oczywiście na astrę. I tu moje ostatnie pytanie - który silnik lepszy do gazu: 1,6 16v -101KM czy 1,8 16v - 125KM.

Napisano

pierdzielenie o szopenie w tamtym roku mojemu mechanikowi pomagałem w spawaniu blachy właśnie w astrze z amorkiem w bagażniku. Operacja udała się pozytywnie, potem zasmarowaliśmy jakimś szwaksem i auto jeździ dalej....

Napisano

Rzeźba w g.... i tyle. Blacharz za kase to ci wszystko wyspawa, ty płacisz on robi. Jeżeli to ma być porządnie zrobione to nie warto.

Napisano

Rzeźba w g.... i tyle. Blacharz za kase to ci wszystko wyspawa, ty płacisz on robi. Jeżeli to ma być porządnie zrobione to nie warto.

Potem słyszymy o autach owiniętych wokół drzew. 

Napisano

W poniedziałek lecę do blacharza. Może coś wskóra. Ale i tak jestem zmuszony do wymiany. Oczywiście na astrę. I tu moje ostatnie pytanie - który silnik lepszy do gazu: 1,6 16v -101KM czy 1,8 16v - 125KM.

Ale myślę, że myślisz o sekwencji.

Napisano

Ja bym brał mocniejszy silnik :pifpaf:

Napisano
  • Autor

Ja bym brał mocniejszy silnik :pifpaf:

. Szukam właśnie samochodu z LPG. Trafiaja się 1,6 16v i 1,8 16v. I właśnie zastanawiam się który wybrać.

Napisano

1,6 jest moim zdaniem za słaby, ale bierz ten który jest w lepszym stanie :)

Napisano

Do gazu obojetnie, ale lepsze osiągi ma 1,8 i są nie olejo żerne.