Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 407 - elektryka

Featured Replies

Napisano

Ja zwyczajnie mam awersję do diesli, jeżdżę w sumie sporo (30kkm rocznie co najmniej) i z całą pewnością LPG wychodzi taniej.

Ale powoli zaczyna mnie wkurzać częstotliwość tankowania i koło w bagażniku.

Poza tym własnie kolega podsuwa ofertę kupna C5 MKIII exclusive 2.0 HDI i kusi :D

Tylko co ja zrobię z obecną padaką - oddać za czapkę gruszek - szkoda.... jeszcze ze 2-3 lata bym tym spokojnie polatał

Cos za cos... ja wole miec kolo w bagazniku i czesciej tankowac niz miec niespodzianke z padajaca dwumasa lub turbo :) jakbym jezdzil dlugie odcinki rozwazylbym diesla ale jak krece sie do 15km to diesel sie nie oplaca. Mam corolle 2,0 d4d 90km w domu i porownujac lagune i ja na moich trasach to laguna wychodzi 12l lpg a corolla 7,8l wiec nie ma ekonomicznego sensu uzywania diesla.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Poki co chyba kazdy jezdzi wiecej niz te 2 lata a tym bardziej ktos kto sie bawi w chipowanie :)

Używanym ?

2-3 lata max, a kupuje 2-3 letnie :)

Napisano

Używanym ?

No to kiedy zmieniasz c4 bo chyba masz juz sporo czasu? Hehe

Napisano

Używanym ?

Ta C3 to juz chyba ze 2 lata sprzedajesz ;)

Napisano

Ta C3 to juz chyba ze 2 lata sprzedajesz ;)

To jest auto żony, kompletnie się nic w nim nie dzieje, a stało się za małe, wózek zabiera cały bagażnik i mało wygodnie się go wkłada.

Cena była wysoka, bo nie chciałem go sprzedawać, Muzyk może to potwierdzić, bo oglądał i nie było dyskusji w kwestii ceny.

Teraz, ponieważ właśnie 3 lata mijają, cena została zweryfikowane, ale nigdy nie osiągnie ona cen "perełek" czy "igiełek" handlarskich...

Wiem co mam, najwyżej się żona będzie "męczyć" bo go lubi .... a za bezcen nie oddam ☺

Napisano

No to kiedy zmieniasz c4 bo chyba masz juz sporo czasu? Hehe

Przecież jest wystawiony ☺

http://moto.gratka.pl/tresc/19360283.html?ko=1444161286ee5414017dd2d62eb5ee1e

Napisano

Hehe no to ladnie... co teraz w kolejce chcesz kupic?

Zacząłem rozważać powrót do C8 po 2011, czyli 2.0HDi 163FAP BVA6 lub C4GPII 150 BlueHDi :) C8 już znalazłem :) C4GP jeszcze trzymają cenę i mało ich na wtórnym.

W ostateczności Espace IV Initiale 2.0dCi 170 też po 2011, ale tu "się wahom"

Napisano

Heh piękne furki :)

Wg mnie citroen nieco lepiej trzyma cenę niż Reno i po 2 latach możesz więcej dostać za Citroena ale zaś z drugiej strony zadbane reno też mają swoją wartość :)

Napisano

Zacząłem rozważać powrót do C8 po 2011, czyli 2.0HDi 163FAP BVA6 lub C4GPII 150 BlueHDi :) C8 już znalazłem :) C4GP jeszcze trzymają cenę i mało ich na wtórnym.

W ostateczności Espace IV Initiale 2.0dCi 170 też po 2011, ale tu "się wahom"

Tak z głupa zajrzałem na C8 i szczęka mi opadła! Czemu to jest takie tanie? http://otomoto.pl/oferta/citroen-c8-2-0-z-gazem-exclusive-el-otw-drzwi-7-os-ID6ybZTL.html

Aż tak się sypie czy po prostu mało spotykane na naszym rynku i nikt do tego nie ma części i nie chce tego naprawiać a może jakieś ciężkie ma wymiany np cokolwiek zrobić w silniku trzeba go wyciągać?

Napisano

Tak z głupa zajrzałem na C8 i szczęka mi opadła! Czemu to jest takie tanie? http://otomoto.pl/oferta/citroen-c8-2-0-z-gazem-exclusive-el-otw-drzwi-7-os-ID6ybZTL.html

Aż tak się sypie czy po prostu mało spotykane na naszym rynku i nikt do tego nie ma części i nie chce tego naprawiać a może jakieś ciężkie ma wymiany np cokolwiek zrobić w silniku trzeba go wyciągać?

HAHAHAHA

Z Holandii z 2007 to 188000 km miał w 2011 ☺

Poza tym za takie pieniądze to się kupuje "same problemy"

To co mnie interesuje zaczyna się od 12000€ i jest nadal na Zachodzie.

Napisano

Na zachodzie inne ceny dobrych aut. Ja upatrzylem LIII 2,0T 204KM to w DE kosztuje ladna min 45kzl a u nas za 30 sie kupi hahaha

Napisano

Na zachodzie inne ceny dobrych aut. Ja upatrzylem LIII 2,0T 204KM to w DE kosztuje ladna min 45kzl a u nas za 30 sie kupi hahaha

Inne ceny, bo samochody inne ☺

Napisano

Czy w peugotach 407 elektryka jest słabym punktem? Ostatnio dyskutowałem trochę ze szwagrem i uparcie twierdzi, że 407 to zły wybór, bo wspomniana elektryka często się psuje. WLagunie II to jak najbardziej tak jest, ale w 407?

Mam 407 przez 70kkm i nieco ponad dwa lata. Obecny przebieg to 220kkm. Akurat nie miałem wielkich problemów z elektryką, ani z innymi typowymi problemami, o których można poczytać w internecie.

Z elektronicznych rzeczy przez ten okres wymieniłem wyświetlacz (250zł używka) oraz czujnik ABS (100zł).

Z mechanicznych rzeczy: sprzęgło (700zł firmy LUK z wymianą), dysze spryskiwaczy (70zł), siłowniki klapy (70zł),  podnośnik szyby z powodu zatartej linki (100zł regeneracja), łącznik tylnego stabilizatora (40zł TRW), rozrząd z pompą (350zł same części, robocizny nie pamiętam)

Jestem zadowolony, ale jak już ktoś pisał, mimo sporych gabarytów (długość) w środku jest ciasny, zwłaszcza tylne siedzenia i niezbyt długi bagażnik.