malat Posted October 17, 2015 Share Posted October 17, 2015 witam,przychodzi powoli czas na wymianę tarcz i klocków w bravie ,co polecicie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyman Posted October 17, 2015 Share Posted October 17, 2015 witam,przychodzi powoli czas na wymianę tarcz i klocków w bravie ,co polecicie ? textar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malat Posted October 17, 2015 Author Share Posted October 17, 2015 textar coś w miarę taniego i firmowego,do kupienia na allegro,czytałem o tych textar ,że dobre tylklo ja mam 1,2 i nie chcę już zbyt wiele wkładać w to auto,chcę utrzymać je w dobrej kondycji w miarę tanio,może brembo,ate, czy trw ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyman Posted October 17, 2015 Share Posted October 17, 2015 Cenowo wyjdzie podobnie albo i taniej do podanych producentów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazuuur Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 coś w miarę taniego i firmowego,do kupienia na allegro,czytałem o tych textar ,że dobre tylklo ja mam 1,2 i nie chcę już zbyt wiele wkładać w to auto,chcę utrzymać je w dobrej kondycji w miarę tanio,może brembo,ate, czy trw ? Zakładaj Kraft, miałem w marei 1.6, niedawno w passacie B3 GT zakładałem kpl przód plus tył z klockami i oki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sokol Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 witam,przychodzi powoli czas na wymianę tarcz i klocków w bravie ,co polecicie ? Ja w mojej Bravie 1.2 2001 od początku montuje klocki i tarcze ATE i jestem zadowolony. Zresztą cały system hamulcowy w mojej Bravie jest z firmy ATE. Cena 100-120zł. Polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malat Posted January 29, 2016 Author Share Posted January 29, 2016 znalazłem na internecie tarcze textar za 80 zł /sztuka i klocki textar za 84 zł ,wysyłka 15 zł i zastanawiam się czy warto ,bo na allegro są klocki magneti marelli za 45 zł z wysyłką a tarcze np bosch albo febi kupię za 60 zł i teraz pytanie czy warto zapłacić więcej czy kupić nieco taniej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malat Posted January 29, 2016 Author Share Posted January 29, 2016 Ja w mojej Bravie 1.2 2001 od początku montuje klocki i tarcze ATE i jestem zadowolony. Zresztą cały system hamulcowy w mojej Bravie jest z firmy ATE. Cena 100-120zł. Polecam znalazłem na internecie tarcze textar za 80 zł /sztuka i klocki textar za 84 zł ,wysyłka 15 zł i zastanawiam się czy warto ,bo na allegro są klocki magneti marelli za 45 zł z wysyłką a tarcze np bosch albo febi kupię za 60 zł i teraz pytanie czy warto zapłacić więcej czy kupić nieco taniej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sokol Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 znalazłem na internecie tarcze textar za 80 zł /sztuka i klocki textar za 84 zł ,wysyłka 15 zł i zastanawiam się czy warto ,bo na allegro są klocki magneti marelli za 45 zł z wysyłką a tarcze np bosch albo febi kupię za 60 zł i teraz pytanie czy warto zapłacić więcej czy kupić nieco taniej ? Uważam, że lepiej zapłacić więcej i mieć spokój na długi czas(większy przebieg do wymiany). Ja pamiętam kupiłem tanie tarcze i okazało się, że nagrzane tarcze dostały zimnej wody z kałuży i zdeformowały się, w efekcie następowało drganie przy hamowaniu na skutek bicia tarcz, które tylko nadawały się tylko do wymiany, chociaż zużycie ich było minimalne. Jestem zwolennikiem kupowania klocków i tarcz od jednego producenta. Pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malat Posted January 31, 2016 Author Share Posted January 31, 2016 Uważam, że lepiej zapłacić więcej i mieć spokój na długi czas(większy przebieg do wymiany). Ja pamiętam kupiłem tanie tarcze i okazało się, że nagrzane tarcze dostały zimnej wody z kałuży i zdeformowały się, w efekcie następowało drganie przy hamowaniu na skutek bicia tarcz, które tylko nadawały się tylko do wymiany, chociaż zużycie ich było minimalne. Jestem zwolennikiem kupowania klocków i tarcz od jednego producenta. Pozdr. rozumiem o co ci chodzi ,ale ja chcę tańsze z markowych np febi albo bosch (130 komplet) a np textar (180 komplet),nie myślę nawet o optimal albo podobnych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VANT Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Ja mam komplet bosha i jest lepiej niż mikoda wiercona + trw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyman Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 rozumiem o co ci chodzi ,ale ja chcę tańsze z markowych np febi albo bosch (130 komplet) a np textar (180 komplet),nie myślę nawet o optimal albo podobnych bierz textara mam w Bravo jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts