Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tankowanie gazu w drodze do Niemiec

Featured Replies

Napisano

Cześć,

W najblizszym czasie wybieram się do Niemiec. Zastanawiam się gdzie najlepiej zatankować LPG. Ostatnia stacja na autostradzie w Zgorzelcu jest droga. Benzynę opłacało się czasem tankować już w Niemczech. Mamy więc 3 opcje: ostatnia stacja przy autostradzie, zjechać z autostrady i zatankować czy zatankować już w De? Która opcja jest najlepsza?

Pozdrawiam Paweł

Napisano

zjechać z A4 do Zgorzelca i zatankować np. na Orlenie taniej niż na A4 . potem w DE  , lpg tam przybywa ale nie każda stacja ma lpg

Napisano

Najlepsza czy najtansza?

Poszukaj listy stacji z LPG w DE. W sierpniu placilem kolo 0.6 euro za litr. Stacja miala pistolet pasujacy do naszych wlewek.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Napisano

W sierpniu placilem kolo 0.6 euro za litr

Byłem pod koniec października i cena bez zmian więc raczej tankuj u nas. Pozdro

Napisano
  • Autor

Cześć,

Własnie wrócilem. Udało mi się dojechać tam i z powrotem :)

Jadąc do Niemiec 06-11-2015 na stacji BP przed granicą 2,59 zł zjeżdzając do Zgorzelca na Orlenie 2,10zł

Co do tankowania w Niemczech to można skorzystać ze strony http://www.clever-tanken.de/Korzystając z niej zatankowałem raz za 0,52 € drugi raz za 0,49€. Wracając nie zaplanowałem trasy i tankowalem przy autostradzie za 0,68€. Z ciekawostek: na dwóch Shellach nie było LPG, na Totalu był zarówno "nasz" pistolet do tankowania oraz niemiecki

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jadąc do Niemiec 06-11-2015 na stacji BP przed granicą 2,59 zł zjeżdzając do Zgorzelca na Orlenie 2,10zł

To i tak niewielka różnica.  Pare m-cy temu jechałem do D  i na A2 ostatni Orlen przed granicą oferował LPG w promocyjnej cenie 2.99. ;]

W głębi kraju na stacjach z orłem bez problemu można było wtedy zatankować po 1.80 a na rogatkach Świecka, kilometr od autostrady - po 1,99.