Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana zmywarki w zabudowie

Featured Replies

Napisano

Będę zmuszony do wymiany zmywarki w zabudowie - tu wątek na HP ;]

W jaki sposób płyta meblowa jest zamocowana do zmywarki ?? Czy to są jakieś uniwersalne mocowania ?? Czy obecnie gdy mam Aristona a kupię np. Boscha lub Beko nie będę miał problemu z zamocowaniem ??

Napisano

Mam małe doświadczenie w zmywarkach, ale w beko miałem szablon do nawiercenia dziur do wieszaka na drzwiczki, następnie wieszak zawiesiłem z frontem meblowym na drzwiach zmywarki i przymocowałem od wewnątrz wkrętami w miejscach do tego przeznaczonych  ;] Widziałem kilka zmywarek i każda ma podobne uchwyty, dlatego w mojej ocenie problemu nie powinno być.

Napisano

Miałem Whitlpool i kupiłem tj samej firmy - wszystko pasowało.

U mnie trzeba było przykręcić metalowe listwy, które służą do mocowania płyty do zmywarki.

Myślę, że inna zmywarka też by podeszła. 

Napisano
  • Autor

Czyli generalnie do płyty przykręca się jakiś uchwyt z konkretnej zmywarki a następnie ten uchwyt mocuje się do zmywarki ??

Reszta, czyli dopływ i odpływ pewnie są standardowe ??

Napisano

Czyli generalnie do płyty przykręca się jakiś uchwyt z konkretnej zmywarki a następnie ten uchwyt mocuje się do zmywarki ??

Reszta, czyli dopływ i odpływ pewnie są standardowe ??

Przykręcasz do frontu jakiegoś rodzaju "haczyki" które pasują do blachy w zmywarce (ma wycięcia/wypustki). Od wewnątrz jeszcze masz ze dwa wkręty, żeby tej dechy przypadkowo nie "zdjąć" z wieszaka.

Sprzęt kupujesz z wężami - przyłącze standardowo 3/4 cala zazwyczaj podłączasz pod zaworek kątowy.

Odpływ - na odpowiednie przyłącze zazwyczaj przy syfonie zlewozmywakowym.

Napisano

Będę zmuszony do wymiany zmywarki w zabudowie - tu wątek na HP ;]

W jaki sposób płyta meblowa jest zamocowana do zmywarki ?? Czy to są jakieś uniwersalne mocowania ?? Czy obecnie gdy mam Aristona a kupię np. Boscha lub Beko nie będę miał problemu z zamocowaniem ??

Przez płytę meblową rozumiesz fron, czyli drzwiczki ją maskujace? W Electroluksie przykręcasz wkrętami przechodzacymi od wewnętrznej strony drzwi zmywarki wokół ich obwodu, które wkręcają się w drewno od tyłu. Pamiętaj także o tym, że góra zmywarki jest mocowana do boków sąsiednich szafek, przy Electroluksie są do tego specjalne blaszki.

Napisano

whirlpool ma blaszki mocujace do spodu blatu

Czyli kazda firma po swojemu. U mnie by to nie zdalo egzaminu, bo blat jest dołozony nad zmywarkę i nie jest trwale zespolony z reszta, bo musialem go przedlużyć zmieniająz zlew dwukomorowy na jedno, zeby zyskać mieksce na zmywarkę.