Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kodowanie kluczyka

Featured Replies

Napisano

Witam,

nie ja pierwszy, pewnie i nie ostatni.

Dopadło ostatnio i mojego Stilona. Kluczyk otwiera autko, pali, ok. Ale pilot nie działa, bagażnika nie mogę otworzyć. 

Czy ktoś jest w stanie pomóc, albo podać namiary na sprawdzonych magików z okolic Tarnowa, Krakowa, Chrzanowa? 

Serwis to 100+250 za kartę, której nie mam.

Mam jakieś numery, ale to chyba nie to. Code Card - tam są 4 cyfry. Ile cyfr ma mieć ten kod? 

Szukałem w historii, ale nic konkretnego nie znalazłem.

Chyba, że ktoś jest w stanie samodzielnie też pomóc w wolnej chwili, proszę o kontakt na priv. Na pewno się jakoś dogadamy  :oki: .

Z góry dzięki za pomoc!

pzdr

kadinho

Napisano

Mam jakieś numery, ale to chyba nie to. Code Card - tam są 4 cyfry. Ile cyfr ma mieć ten kod? 

To pewnie od radia, elektryczny kod auta to 5 cyfr.

Napisano
  • Autor

Baterie wymieniłem na nówkę od razu. Bez zmian.

Napisano
  • Autor

Nikt nie zna jakiegoś fachmana?

Napisano

jeśli interesują Cię Tychy to podjedź do Ko-car może coś poradzą w temacie

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dzisiaj mnie dopadł ten sam problem. Nie mam karty kodowej ani drugiego (tzn pierwszego) kluczyka. Jutro będę się dowiadywał w ASO jak to wygląda. W najgorszym wypadku będę musiał wymienić wszystkie wkładki i kartę kodową (np używane) ale co jeszcze będzie potrzebne?? ew dajcie jakieś namiary na firmy zajmujące się takimi rzeczami (jak będzie trzeba przejechać nawet 500-600 km to mówi się trudno)

Napisano

Nie mam karty kodowej ani drugiego (tzn pierwszego) kluczyka. W najgorszym wypadku będę musiał wymienić wszystkie wkładki i kartę kodową (np używane)

Karta potrzebna. Nie ma "pierwszego kluczyka", są takie same. Nie tylko wkładki, ale i stacyjkę jakbyś chciał wymieniać, ale po co.  Przecież kod z karty potrzebny jest do BC.

Napisano

Aha, czyli nie ma w stilo czegos takiego jak "klucz matka" z tego wnioskuje. U mnie "wyrobienie" karty kodowej to koszt 200 zl. To teraz pytanie jaki dokladnie kabel potrzebny bo na allegro widzialem kilka min jakis zolty i zielony.

Napisano

różowy będzie dobry, a tak na poważnie kolor kabla to nie wszystko. Podaj przykładowe aukcje kabli o których mówisz wtedy będzie łatwiej

Napisano

Sory że dopiero teraz. Ale mam na myśli np te 2 interfejsy

http://allegro.pl/elm-327-adaptery-fiat-alfa-multiecuscan-w-24h-i5183832095.htmlz adapterami żółty i zielony

http://allegro.pl/new-elm327-fiat-ford-nissan-rena-fv-23-gwarancja-i5215909811.htmli bez adapterów

• 3 lata później...
Napisano
Dnia 9.11.2015 o 21:45, kukcio napisał:

To pewnie od radia, elektryczny kod auta to 5 cyfr.

Odkopuje stary wątek:)

Też mi ostatnio padł pilot, mam pytanie o ten kod 5 cyfrowy, nie dostałem z autem takiego kodu ale po problemach abs\esp failure itp wymieniłem cały ECU w raz z nim dostałem kartke z 5 cyfrowym kodem. To ten kod?

Napisano

Na slasku jest Polus garage   - nie wiem czy jeszcze tu ma konto  pp505  jak dobrze kojarze.  Ostatnio nawet mi dupe ratowal  . I to skutecznie ;)

Napisano
Dnia 13.08.2019 o 10:38, Kris88 napisał:

Odkopuje stary wątek:)

Też mi ostatnio padł pilot, mam pytanie o ten kod 5 cyfrowy, nie dostałem z autem takiego kodu ale po problemach abs\esp failure itp wymieniłem cały ECU w raz z nim dostałem kartke z 5 cyfrowym kodem. To ten kod?

Tak, to ten kod. 

Napisano
Dnia 16.08.2019 o 11:45, bochumil napisał:

Tak, to ten kod. 

właśnie ogarnąłem temat 30 min temu :)

to ten kod