Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co jest grane - wystrzaly na gazie w 1,6 16V fiat

Featured Replies

Napisano

witka. problem nie ustal wymiany i podmiany cewk, swiec, upg (musialem tak czy siak) nawt gazownikow zmienilem na innych i nic nie pomoglo dzis autoryzowany serwis forda zalamal rece nad moja maryska i powiedzieliz e brakuje w mojej instalce "jakiegos modlu sterjacego wyprzedzeniam zaplonu" - slyszeliscie kiedys cos na ten temat ? czy to faktycznie dla mnie ratunek ? mam brc ze stag50 i jest nedza - sklaniam sie juz ku doplacie w punkcie gdzie zakladalem gaz 1000zl zeby mi to wyjeli i wsadzili sekwencje - to prosze o jakies info na temat tego czegos od zaplonu

Napisano

wariator, ale pierwsze słysze że jest to elemnt konieczny hmm.gif

Napisano

>> to prosze o jakies info na temat tego czegos od

> zaplonu

chodzi jaknajbardziej o wariator ale nie znam chyba nikogo kto mialby to w bbm a pozatym to jest dosyc drogie chyba ze 400 pln ale nie jestem tego pewien. A co do ttego gazu to sprawdzales wszystko moze trzeba ustawic opcje wzbogacania mieszanki przy dodawaniu gazu bo moze ci sie robic ubogo i wali w kolektor ale to sa takie domysly najlepiej to samemu sprawdzac na komputerku i myslec:)!

Napisano
  • Autor

juz regulowalem to auto ze 20 razy w roznych miejscach i bania, podmienialem cewki siwece przewody i dupa uszczelnialem dolot nowymi uszczelkami i nic rece mi opadly i decyduje sie na sekwencje

Napisano

> juz regulowalem to auto ze 20 razy w roznych miejscach i bania,

> podmienialem cewki siwece przewody i dupa uszczelnialem dolot

> nowymi uszczelkami i nic rece mi opadly i decyduje sie na

> sekwencje

A może masz wypalone gniazda zaworów ssących ?

Napisano

> sekwencje

Kolego przy tym silniku to na dłuższą metę pozostaje tylko i wyłącznie sekwencja

Napisano

> sekwencje

A widziales odczyty z kompa co tam miales poustawiane. Zacznijmy po kolei mikser jaki masz jaki reduktor centralke juz znam patrze na instrukcje do staga 50/100 bo takowa posiadam to jest tam duzo opcji do regulowania i wydaje mi sie ze da sie to wszystko zgrac. Moze zaklad cos zawalil bo ja to nikomu nie wierze i jakbym mial zakladac lpg teraz to zrobilbym to sam sprawdzales wszystkie podlaczenia czy moze jakichs kabli nie pomieszali jak chcesz to ci kopsne ta instrukcje to sobie sam sprawdzisz. Ja mam lpg na kompie ladi renzo lcs i nigdy nie mialem strzala. A tak poza tematem to gdzie ci wepchali reduktor?

Napisano
  • Autor

ostatecznie jako ze nie jestem specem od instalek gazowych a w autoruzowanym punkcie forda gdzie zakladaja instalki mi nie pomogli postanowilem - rozebrac dolot raz jeszcze i go uszczelnic poraz 3 nowymi uszczelkami i silikonem, zamienie ponownie cewke i podjade do nastepnego gazownika jak to nic nie zmieni to SEKWENCJA - ta powinna rozwiazac wszelakie problemy, z tego co mi wszyscy gazownicy mowia to ten woz jest podatny na strzaly w zwiazku z bardzoo dlugim kolektorem ssacym i sekwencja problem wybuchow rozwieje raz na zawsze a i osiagi podniesie wiec chyba sie rzuce tym tysiacem i uspokoje sie bo teraz to normalnie boje sie gazu dodawac w czasie jazdy bo nie wiem czy walnie czy nie totalny RANDOM zlosnik.gif to dzieki za all info co do gniazd zaworow to nie wiem czy sa wypalone czy nie ale na 100% zawory trzymaja bo zalewalem glowice jak zmienialem UPG i bylo git aha no i jest git na benzolu zlosnik.gif pozdro i wesolych swiat

Napisano

> ostatecznie jako ze nie jestem specem od instalek gazowych a w

> autoruzowanym punkcie forda gdzie zakladaja instalki mi nie

> pomogli postanowilem - rozebrac dolot raz jeszcze i go

> uszczelnic poraz 3 nowymi uszczelkami i silikonem, zamienie

> ponownie cewke i podjade do nastepnego gazownika jak to nic nie

> zmieni to SEKWENCJA - ta powinna rozwiazac wszelakie problemy, z

> tego co mi wszyscy gazownicy mowia to ten woz jest podatny na

> strzaly w zwiazku z bardzoo dlugim kolektorem ssacym i sekwencja

> problem wybuchow rozwieje raz na zawsze a i osiagi podniesie

> wiec chyba sie rzuce tym tysiacem i uspokoje sie bo teraz to

> normalnie boje sie gazu dodawac w czasie jazdy bo nie wiem czy

> walnie czy nie totalny RANDOM to dzieki za all info co do

> gniazd zaworow to nie wiem czy sa wypalone czy nie ale na 100%

> zawory trzymaja bo zalewalem glowice jak zmienialem UPG i bylo

> git aha no i jest git na benzolu pozdro i wesolych swiat

widziałęm 1.6 16v na 2 generacji nawet ze stożkiem i nie mial gosc żadnych problemow z nią palacz.gif

Napisano
  • Autor

nie przecze ze tak jest

Napisano

> witka. problem nie ustal wymiany i podmiany cewk, swiec, upg

> (musialem tak czy siak) nawt gazownikow zmienilem na innych i

> nic nie pomoglo dzis autoryzowany serwis forda zalamal rece nad

> moja maryska i powiedzieliz e brakuje w mojej instalce "jakiegos

> modlu sterjacego wyprzedzeniam zaplonu" - slyszeliscie kiedys

> cos na ten temat ? czy to faktycznie dla mnie ratunek ? mam brc

> ze stag50 i jest nedza - sklaniam sie juz ku doplacie w punkcie

> gdzie zakladalem gaz 1000zl zeby mi to wyjeli i wsadzili

> sekwencje - to prosze o jakies info na temat tego czegos od

> zaplonu

Sprawdzałeś dobrze kable WN i świece? Nowe kabelki potrafią przebijać. Sprawdź dokładnie każdą świecę czy niema na porcelanie pionowych czarnych kresek (cieniutkie jak włos). Jeśli są to świeca w tym miejscu ma przebicie czerwona.gif

Napisano
  • Autor

woz poszdl do aso na sprawdzanie przebic i problemow elektrycznych, sam wszytko posprawdzalem ale dodatkowo znajomy z aso tez przejzal fure - lal wode jak z cebra na zapalonbym silniku i na podlaczonym egzaminerze i nic nie wykazalo przebicia. ja tez wszystko sprawdzalem demontowealem i zakladalme i nic nie pomoglo. juz nie walcze z tym wiecej za duzo - sekwencja mnie wyleczy z problemow na plg zlosnik.gif

Napisano

> woz poszdl do aso na sprawdzanie przebic i problemow elektrycznych,

> sam wszytko posprawdzalem ale dodatkowo znajomy z aso tez

> przejzal fure - lal wode jak z cebra na zapalonbym silniku i na

> podlaczonym egzaminerze i nic nie wykazalo przebicia. ja tez

> wszystko sprawdzalem demontowealem i zakladalme i nic nie

> pomoglo. juz nie walcze z tym wiecej za duzo - sekwencja mnie

> wyleczy z problemow na plg

Żebyś się nie zdziwił 893goodvibes.gif

Napisano

Nie wygłupiaj się z sekwencją, ja też mam fiata marea 1.6 ze stagiem i nigdy powtarzam nigdy mi nie strzelił, znaczy to jedno w twojej instalce coś jest skopane. Może zły mikser, brak wzbogacania itp. weź znajdź naprawdę dobrego gazownika a auto będzie chodzić jak ta lala. Te silniki stworzone są do gazu.

Napisano
  • Autor

czy ja o czyms nie wiem ?

Napisano

> czy ja o czyms nie wiem ?

jak masz podparte zawory to i na sekwencji ci postrzela tylko trochę ciszej zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

mam nadzieje ze wszystko z glowica jest dobrze, ostatnio wymienialem UPG i zawory trzymaja a zadnych pekniec nie udalo sie wyszukac

Napisano

Witaj!

Nie czytałem od początku problemu, ale jak chodzi o strzały w kolektor dolotowy powietrza to miałem taki problem, ale go rozwiązałem - po prostu przedwcześnie zapchał mi się tymi czarnymi "opiłkami" FILTR LPG, po wymianie ani strzału!!! Po prostu mieszanka była zbyt uboga - powietrze zassało ile trzeba, a LPG nie i strzelało mi w filtr powietrza. Wcześniej też próbowałem uszczelniać dolot, myślałem że ciągnie fałszywe powietrze, ale to nie pomogło. Dodatkowym objawem przy tym strzelaniu było to, że silnik był czasem mułowaty jak się nagrzał, zwłaszcza przy ruszaniu na światłach.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wymień flaki parownika bo się już z wieku popsuły. TYLKO TO CI POMOŻE.

Napisano
  • Autor

instalka nowka 3 miechy ma zlosnik.gif wiec parownik git - juz doszedlem do porozumienia - dopiero 3 cewka zatrzymala wybuchy - uratowany zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.