Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.2 16v swap - wydech

Featured Replies

Napisano

1.2 16v 80km w cc

silnik z 2003/4 roku oryginalnie mial kolektor wydechowy zintegrowany z katalizatorem

czy w miejsce tego kolektora pasuje jakis fabryczny bez kata?

Napisano

innego fabrycznego nie ma, only custom

Napisano

Hej mam do sprzedania barana sportowego dokładnie z taka flansza pod twoja głowice czyli nowego typu

Napisano

Hmm,a nie pasuje z którejś marei

Napisano
  • Autor

niestety nie, powoli mam dosc, rozbitek albea stala 2 lata w oczekiwaniu az ktos sie wezmie za swapa

trafilo na mnie ;) wszystko i tak trzeba od starszej wersji... jednym slowem pod gorke

wole przy mojej francuskiej padlinie grzebac ;)

Napisano

Jak masz kompletny samochód to nie lepiej wszystko przełożyć i nie bawić się ze starym ECU na którym będzie pewnie tyrkolił. W tym 1.2 z albei są inne wałki niż w P1. Coś mi się wydaje, że efekt prac nie będzie zadowalający. Trochę więcej czasu poświęcić i zrobić porządnie na oryginalnej elektronice. 

Napisano

329171157_2_1000x700_kolektor-wydechowy-

A takie cudo podobno z bravy??

Napisano
  • Autor

Jak masz kompletny samochód to nie lepiej wszystko przełożyć i nie bawić się ze starym ECU na którym będzie pewnie tyrkolił. W tym 1.2 z albei są inne wałki niż w P1. Coś mi się wydaje, że efekt prac nie będzie zadowalający. Trochę więcej czasu poświęcić i zrobić porządnie na oryginalnej elektronice. 

w albei sa 2 sondy, kolektor wydechowy zintegrowany z katem, pedal gazu elektroniczny ktory tez nie zacheca to zabawy w jego montaz, wiecej zabawy z elektronika 

jest tu ktos kto wsadzil taki zestaw do cc/sc?

329171157_2_1000x700_kolektor-wydechowy-

A takie cudo podobno z bravy??

taki mam, nie pasuje

Napisano

w albei sa 2 sondy, kolektor wydechowy zintegrowany z katem, pedal gazu elektroniczny ktory tez nie zacheca to zabawy w jego montaz, wiecej zabawy z elektronika 

jest tu ktos kto wsadzil taki zestaw do cc/sc?

taki mam, nie pasuje

Ja mam seja 1.4 16v na fabrycznym osprzęcie czyli tak jak twoje 1.2 z albei na boschu ME 7.3 wszystko fajnie chodzi fakt faktem ze jest wiecej zabawy ale jak masz Cale Auto to lepiej zestaw wstawic musisz tylko stacyjke z albei dac Body komputer i sterownik. W Body komputerze jest immo zeby Auto uruchomic musisz je podpiac. Tak jak wczesniej napisalem jesli masz Cale Auto to sprawa jest do ogarniecia. Kolektory do glowic nowego typu sa tylko z katalizatorami lub sportowe Taki jak mam do sprzedania za 450 zł. Silnik 1.2 16v z albei ma inne wałki w stosunku do 1.2 z punto 1 1.2 16v jak rowniez dolne koło rozrzadu.

Napisano
  • Autor

@@Mefisto dzieki za podpowiedz

powertowalem fiat eper

punto I 16v

ssacy 46434593

wydech 46434594

kolo na wale 46403657 lub 46520164

bravo/brava palio i inne do 2002

ssacy 46522371

wydech 46522372

kolo 46520164

po 2002 roku

ssacy 46522371

wydech 46802420 (pewnie taki jak przed 2002 jesli chodzi o krzywki tylko na triger od czujnika polozenia walka stad inny numer)

kolo 46520164 lub 55181201