Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DeLorean wraca do produkcji!

Featured Replies

Napisano

Firmę DeLorean Motor Company postanowiła zarobić na sentymencie fanów na całym świecie i wznowić produkcję legendy. DeLorean produkowany przez Stephena Wynne'a w Teksasie ma kosztować około 100 tysięcy dolarów. Z taśmy produkcyjnej zjedzie ograniczona liczba samochodów. Co ciekawe, będą one skonstruowane z oryginalnych części. Wynne szacuje, że ma ich tyle, aby mógł sklecić z nich 300 nowych DeLoreanów. Pierwsze egzemplarze trafią do sprzedaży w 2017 roku. Przedsiębiorca, który nabył prawa do marki ma nadzieję, że z taśmy produkcyjnej będzie zjeżdżać jedno auto tygodniowo. Decyzja o wznowieniu produkcji zapadła po tym, jak w Stanach Zjednoczonych zaktualizowano prawo. Według nowych zasad małe firmy produkujące niewielką liczbę samochodów będą traktowane na takich samych warunkach jak duże koncerny. Umożliwiają także powrót do produkcji limitowanej liczby replik aut, które pierwotnie były wytwarzane ponad 25 lat temu.

Żródło:

delorean-wraca-do-produkcji_4891.jpg

Napisano

Slyszalem wczoraj w TV, maja byc zmiany w mechanice (m.in. inny silnik) i cos mowili o nadwoziu z kompozytow. To by bylo slabe, bo ja k uzyskac efekt szczotkowanej nierdzewki ;)

Napisano

A ja się pytam, kiedy będzie dostępna wersja zmodyfikowana?

:phi:

Napisano

Slyszalem wczoraj w TV, maja byc zmiany w mechanice (m.in. inny silnik) i cos mowili o nadwoziu z kompozytow. To by bylo slabe, bo ja k uzyskac efekt szczotkowanej nierdzewki ;)

folia  ;]

Napisano

folia  ;]

Fakt sam ojcu w lancerze obklejalem listwe takim wzorem  ;]

Napisano

A ja się pytam, kiedy będzie dostępna wersja zmodyfikowana?

:phi:

Ponoć w Teksasie już widziano paru dziwnie zachowujących się gości z jakimś podejrzanym kontenerem :hehe:

Napisano

Skoro mają użyć oryginalnych części to czyż nie skrócą życia już istniejących egzemplarzy? Jak dla mnie słaby pomysł.

Napisano

To mógłby być świetny come-back. Ten model ma swoją historię i jest dobrze rozpoznawany.

Zmiana silnika akurat by mu bardzo pomogła, bo to padło od Renaulta to jakaś kpina była. Taki DMC powinien mieć amerykańskie serce - V8 z jakiegoś Forda bądź innego GMa.