Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Miernik lakieru

Featured Replies

Napisano

witam, nosze sie z zamiarem kupna miernika lakieru do sporadycznych pomiarow ogladanych przed zakupem bryczek, mozecie polecic cos niedrogiego i dzialajacego jak nalezy ?

Napisano

Pytanie co znaczy niedrogo.

Ja dziabnąłem taki. Czujnik na kablu, mierzy tez amelinum. Odbierałem u producenta ze znizka na haslo autokacik, chociaz w necie mozna kupic chyba jeszcze pare groszy taniej ;) ale jechalem ogladac auto i nie moglem czekac.

Tester_lakieru_MGR_11_S_AL.JPG

http://www.bluetechnology.pl/Miernik-lakieru-MGR-11-S-AL

Napisano

Pytanie co znaczy niedrogo.

Ja dziabnąłem taki. Czujnik na kablu, mierzy tez amelinum. Odbierałem u producenta ze znizka na haslo autokacik, chociaz w necie mozna kupic chyba jeszcze pare groszy taniej ;) ale jechalem ogladac auto i nie moglem czekac.

Tester_lakieru_MGR_11_S_AL.JPG

http://www.bluetechnology.pl/Miernik-lakieru-MGR-11-S-AL

Też mam taki. Autochtoni kompletnie zaskoczeni... :D

Napisano

Ja mam MGR-10-S-AL, też jestem zadowolony, brałem niecałe 2 lata temu :ok:

ten moj to nowszy model. Ma wiekszy display i lampke ;) ale parametry (dokladnosc pomiaru) zdaje sie takie same. Dodatkowo ma dzwiekowa sygnalizacje pomiaru i automatycznie wykrywa stal/nierdzewke/amelinum. Roznica w cenie na tyle niewielka, ze sie skusilem na nowszy model

Napisano

Ja mam MGR-10-S-AL, też jestem zadowolony, brałem niecałe 2 lata temu :ok:

Też mam ten, ale już z 5 lat jak nie dłużej ;] Się wysłużył, poobijany cały, trzeba będzie zmienić na coś nowego....

Napisano

Też mam ten, ale już z 5 lat jak nie dłużej ;] Się wysłużył, poobijany cały, trzeba będzie zmienić na coś nowego....

Kilka osób z AK brało ode mnie, każdy chwalił sprzęt, oczywiście zanim pożyczyłem to kalibrowałem go profilaktycznie żeby wtopy z autem nie było ;]

Napisano

witam, nosze sie z zamiarem kupna miernika lakieru do sporadycznych pomiarow ogladanych przed zakupem bryczek, mozecie polecic cos niedrogiego i dzialajacego jak nalezy ?

Wybierz coś z oferty http://www.prodig-tech.pl/lub http://www.bluetechnology.pl/ i będziesz zadowolony. Jak nie chcesz wywalać kasy to skup się tylko na tym by mierzył Al/Fn reszta to tylko bajery w postaci oświetlenia, pamięci pomiarów, sygnalizacji dźwiękowej itp, jakość pomiaru się nie zmienia i z doświadczenia-z bajerów w droższych w zasadzie się nie korzysta, bo celem jest pomiar lakieru a nie doktoryzowanie się w temacie.

Napisano

@@grogi

I sondą na kablu...

I tak i nie. Dla początkującego, czy mniej wprawnego jest to zaleta, natomiast obecnie postawiłem na mniejsze wymiary i kieszonkowość urządzenia, przy mierzeniu kilkunastu w miesiącu sonda stawała się upierdliwa, w dodatku zajmowała obie ręce (miernik w 1 sonda w 2), obecnie od roku mam bezsondowy i jestem bardzo zadowolony.