Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupiłem ostatnie auto z LPG.... :/

Featured Replies

Napisano

Poprzednią Megane gazowałem w zaufanym warsztacie i przejeździłem 150 tys km na LPG zero problemów dałem wtedy 2400zł... Ta była już kupiona z LPG... kuźwa masakra jeżeli chodzi o podzespoły... Instalka z sierpnia 2013 ... Dzisiaj do wymiany poszedł reduktor... Stary to gooowno MagicJet III wytrzymał 40 tys km i się rozszczelnił.... Listwa nie trzymała ciśnienia a auto na wolnych obrotach miało "padaczkę" listwa to Valtek czerwony czyli najtańsza, zawór w butli nie trzyma a butla jest "nowa" po legalizacji... Najtaniej nie znaczy dobrze a wręcz masakrycznie... Dzisiaj 600zł zainwestowałem i auto zaczęło jeździć super w porównaniu do tego co było. Następne auto będzie na pewno w benzynie i jak coś to zagazuje na dobrym zestawie... Bo tak to to tylko same problemy... 

Napisano

Widziały gały co brały? Przecież jak kupowałeś to widziałeś że instalka w wersji economic light. Ja ten szmelc to bym wymienił nawet jak teoretycznie wszystko było by OK.

Napisano

Pff, ja kupiłem Sorento z Vialle LPi, wywaliłem tę instalację z dwóch powodów, pierwszy to mała butla, drugi to brak serwisu w okolicy. Sprzedałem na części i założyłem na Stag 4 w zaufanym warsztacie z dużą butlą. Mam spokój, pojazd jeździ ładnie, koszt nowej instalacji wyszedł mnie 0zł po sprzedaży starych podzespołów. Dobra instalacja i odpowiedni montaż to podstawa.

Pozdrawiam

Napisano

Dobry montaż to podstawa, ja mam u siebie Valteki czerwone od 65kkm i zero problemów. Nigdy nie były czyszczone i itp. Co 10kkm wymieniam filtr fazy lotnej, co 30kkm fazy ciekłej takie są warunki gwarancji tak robię.

Napisano

Dobry montaż to podstawa, ja mam u siebie Valteki czerwone od 65kkm i zero problemów. Nigdy nie były czyszczone i itp. Co 10kkm wymieniam filtr fazy lotnej, co 30kkm fazy ciekłej takie są warunki gwarancji tak robię.

Co Ty za głupoty piszesz :phi:. Tutaj najważniejsze jest żeby wrzucić byle jak instalację pod maskę, wystroić bez odpalania silnika, zapłacić jak najmniej a następnie narzekać na forach jacy to partacze montują instalację ;l.

Napisano
  • Autor

U mnie instalacja założona jest naprawdę porządnie. Węże ładnie ułożone, listwa schowana, komp schowany bez żadnego burdelu pod maską.... niestety części założone są najtańsze jakie mogą być... Piszesz o wymianie filtrów... Robię identycznie jak Ty... na instalce założonej do tamtej Megane zrobiłem 150 tyś bez żadnego ale... wybuliłem na Staga 2400zł i problemów zero... Tutaj do wymiany praktycznie wszystko oprócz kompa bo jest właśnie Stag ale podzespoły do śmieci...

Napisano

Ale poniosłeś koszta 600pln i auto działa jak trzeba. To zawsze lepiej niż wyłożyć 2500pln. Z resztą za 2500pln dalej byś miał valdemary i Ac01.

Napisano

Ale poniosłeś koszta 600pln i auto działa jak trzeba. To zawsze lepiej niż wyłożyć 2500pln. Z resztą za 2500pln dalej byś miał valdemary i Ac01.

pytanie jak to jest zamontowane, skoro miało być tanio 

u mnie BRC ma 100kkm i poza filtrami nic nie ruszane

ostatnio przełaczał się na benzynę i trza było pokrecić lekko śrubkę na reduktorze ;)

ale za instalacje płaciłem ponad 3tys

Napisano
  • Autor

Mam akurat dobrego gaziarza u którego nawet wczoraj byłem. Za 2300zł zaklada teraz instalke na stagu qboxie, listwie ac i reduktorze ac i w standardzie jest wlew pod klapką paliwa. Kilka aut tam zagazowanych i zero problemów. Koledze zakładał do paska tsi raz że zrobił to najtaniej z okolicy bez marudzenia a dwa że auto jeździ i ma się dobrze. Ale sam szef też montuje i sprawdza. Najgorzej bo mam do niego 50 km.