Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polonez truck diesel - opinie

Featured Replies

Napisano

Jestem na kupnie auta do wożenia jarzyn z giełdy na stragan i nie wiem co kupić.

Popatrzyłem na ogłoszenia i boję się transitów i innych opli combo, a poloneza sam bym naprawił jakby co.

Wszystko rozchodzi się o to, czy te pozytywne opinie o polonezie w dieslu są prawdziwe?

Szukam auta do 2 koła i polonezów parę fajnych jest.

To jak to z tymi poldkami w końcu?

Napisano

O silnik nie ma sie co martwic. Zawias dostaje bo sillnik jest ciezki. Wazne, zeby buda niezgnita byla.

Napisano

Silnik to jest Citroenowski. Koledze się w takim zerwał rozrząd (w C15) i nic się nie stało. Założył pasek i lata dalej ;)

Napisano
  • Autor

albo truck albo c15

powyzej 2000r mozna kupic za jakies 2500zł

c15 w tej cenie same szroty niesprawne i bez oc.

Napisano
  • Autor

Truck jest jak scyzoryk. Złoży się na pewno, pytanie kiedy :)

W sumie o najbardziej mi o silnik chodzi.

Auto jak się złamie, to zespawam. 

Napisano

Wątpię, bo już nie będzie czego spawać... :phi:

Napisano

Jestem na kupnie auta do wożenia jarzyn z giełdy na stragan i nie wiem co kupić.

Popatrzyłem na ogłoszenia i boję się transitów i innych opli combo, a poloneza sam bym naprawił jakby co.

Wszystko rozchodzi się o to, czy te pozytywne opinie o polonezie w dieslu są prawdziwe?

Szukam auta do 2 koła i polonezów parę fajnych jest.

To jak to z tymi poldkami w końcu?

Zajeździłem 3 trucki. 89 , 94 i 01 roczniki. Wiadomo psuły się ale naprawy przerazliwie tanie. Ostatni ze stajni Plusa całkiem fajne wozidło . Miałem wspomę el szyby centralny ogrzewane lustra .

Napisano

Kupuj taki po piekarni nie po firmie budowlanej. Ten z piekarni może nie będzie przełamany. Miałem Poloneza Caro z tym silnikiem. Jak w Lidlu była promocja na olej rzepakowy 3l/9zł to w lecie jeździłem na mieszance 60/40 rzepak /ON i nie było najmniejszych problemów (tylko śmierdziało frytkami ;l ). Silnik nie do zajechania, gorzej było z hamulcami i rudym przekleństwem. Budowę opękałem i sprzedałem dalej.

Napisano

W sumie o najbardziej mi o silnik chodzi.

Silnik to XUD9 od PSA  w wersji bez turbiny. Nie do zarżnięcia. Przeżywa poloneza wielokrotnie. Problemem jest buda, która lubi się złożyć za kabiną jak scyzoryk. Kumpla to spotkało nic przyjemnego i nie było co składać. Silnik sprzedany do innego bolidu. Buda na złom.

Napisano
  • Autor

Silnik to XUD9 od PSA  w wersji bez turbiny. Nie do zarżnięcia. Przeżywa poloneza wielokrotnie. Problemem jest buda, która lubi się złożyć za kabiną jak scyzoryk. Kumpla to spotkało nic przyjemnego i nie było co składać. Silnik sprzedany do innego bolidu. Buda na złom.

Przyznam, że nie widziałem trucka od spodu i nie wiem jak wygląda łączenie, ale chyba rzeczywiście jak się nie kupi auta po budowlance, to jeszcze może trochę pojeździ.

Będę na kupnie za miesiąc/półtora i do tego czasu chciałem się dowiedzieć na co najbardziej zwracać uwagę.

Już wiem, że przede wszystkim na rdzę pod autem.