Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Glosniki do drzwi jakiej firmy?

Featured Replies

Napisano

Witam kolegow, zamierzam wymienic glosniki w drzwiach z przodu i na tyle w moim stilo 3d, jakie polecacie z firmowych? jbl?magnat?blaupunkt? pioneer?? dodam ze jestem fanem sopranu wiec chce zamontowac 2 lub 3 drozne, tweetery juz mam z 500tki wersji hifi dosyc mocne wiec innych nie potrzebuje... ktos cos poleca?

Napisano

Jak masz już tweetery to w drzwi idą tylko woofery, 2- czy 3- drożne głośniki tylko popsują dźwięk. Szukaj czegoś od PowerBass lub Hertz.

Napisano

Zobacz jak będzie sobie radził sam przód. Jak będzie za mało to szukał bym na tył raczej jakiejś skrzyni.

Napisano

Woofery DLS R6A jeden z lepszych wooferow na rynku ;).

Przy tych tweeterach to raczej bez sensu. Kup te, które są tańsze. Bez wytłumienia drzwi nie ma sensu kupować czegoś dobrego.

Napisano

Polecę jeszcze uDemension.

Wpierw zbuduj przód, następnie myśl o tyle.

Oczywiście wygłuszenie to zaraz po zmianie sprzętów ;)

System dwudrożny posiadasz już w momencie tweetera i woofera. W tej konfiguracji pozostaw.

Systemy trójdrożne są trudne do ustawienia jeśli ktoś nie posiada wiedzy i sprzętu.

Napisano
  • Autor

czyli po zmianie z tych papierzakow fabrycznych na cos lepszego firmowego , wygluszyc drzwi bo bedzie  trzeszczec?troche nie rozumie ...

Napisano

W oryginale masz oddzielone nisko od wysokotonowych kondensatorem. Swego czasu (do Stilo) nabyłem Hertze 165 mm ze zwrotnicą,dlatego lepiej wymienić komplet. Oczywiście wygłuszyłem drzwi. Oryginalne radio nieszczególnie może ci to uciągnąć- za słabe. Dźwięk się mocno poprawił- mnie zadowalał.

Napisano

Witam kolegow, zamierzam wymienic glosniki w drzwiach z przodu i na tyle w moim stilo 3d, jakie polecacie z firmowych? jbl?magnat?blaupunkt? pioneer?? dodam ze jestem fanem sopranu wiec chce zamontowac 2 lub 3 drozne, tweetery juz mam z 500tki wersji hifi dosyc mocne wiec innych nie potrzebuje... ktos cos poleca?

Od pól roku mam w tylnych drzwiach w astrze 2 zainstalowany odseparowany zestaw głośników 13cm chrunch gti 5.2c wraz ze zwrotnicami i mogę polecić.Przód póki co seria również odseparowana 16.5cm

Napisano

Trzeszczeć niekoniecznie, grać drzwi (ich elementy) już bardziej :)

Sama wymiana wpłynie na poprawę jakości dźwięki, jednak jeszcze lepszy efekt uzyskasz po wygłuszeniu drzwi.

Napisano

Osobiście polecam matę jak z linku poniżej:

http://allegro.pl/stp-i-silver-mata-wygluszajaca-antywibracyjna-wawa-i5159265979.html

Sam taką stosuję i jeszcze ani razu mnie nie zawiodła.

Jak wygłuszyć...

Poniżej dość dobrze opisane i zobrazowane :)

http://klubfiatstilo.pl/stilo-schumacher-gp-2-4-prodrive-by-rfck-t6404-25.html