Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podstawa na parasol- jak to upiekszyc?

Featured Replies

Napisano

A wiec stara zaczela Sie coraz bardziej robic jak wieza w Pizza [emoji79]... Baza przerdzewiala....

W koncu dzis wzialem sie do tego - poszlem kupic nowa [emoji16] No I zobaczylem Ze kawalek metalu to $324.89 [emoji79][emoji379] F..ock - [emoji383][emoji383][emoji383][emoji6][emoji6] ktos tam chyba za duzo drugs Sie napalil [emoji317][emoji601] za kawalek stali [emoji85]????

Wiec odspawalem stara podstawe i postanowilem Ja upiekszyc [emoji6] przeszlem Sie za plot do parku narodowego [emoji16] wybralalem kawalek zwalonego drzewa obcialem kawalek I zmidyfikowalem

26799be7bcbef656d87a141ae8fca1da.jpg

Wiatr pokaze czy to wytrzyma ale czegos mi brakuje [emoji848]- pomalowac to? Upiiekszyc? Pomysly?

584bba4d7cbfa8d1954c2665c2cc07a9.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

Albo parasol niezbyt wielki albo klocek mocno ciężki a najprawdopodobniej i tak sie wywali przy pierwszym wiaterku ;)

PS mój parasol 2x3m wymaga 100kg obciążenia i podstawy 1x1m a najlepiej wg instrukcji jakbym go przyśrubowal do podłogi :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
  • Autor

Albo parasol niezbyt wielki albo klocek mocno ciężki a najprawdopodobniej i tak sie wywali przy pierwszym wiaterku ;)

PS mój parasol 2x3m wymaga 100kg obciążenia i podstawy 1x1m a najlepiej wg instrukcji jakbym go przyśrubowal do podłogi :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Parasol z tych z kawiarni - $1,000 na zomowienie, ale to dzis lekkie jest alu konstrukcja Nie Wiem czy to z 10kg wazy...

4d44469aeb8b461a9a67931d90263e38.jpg

Drewno wazy OK 25-30kgs wiec Nie Boje Sie Ze gdzies odleci, dodaj stalowa oryginalna podstawe 10kg

Ba jestem 100% pewien Ze sie Nie ruszy [emoji16] ale jak mowie wiatr pokaze

Napisano

@@OZI - u nas z parku narodowego nic nie wolno wynosić ;]

Co do upiększenia, możesz jeszcze wyciąć dodatkowe "plastry" grubości z 5 cm z dodatkowego kloca i podłozyć je pod ten nasunięty tak, żeby całkiem przykryć blachę.

Co do odlotu, to nie masa parasola ma znaczenie, a jego nosność wynikakąca z powierzchni.

Napisano

Parasol z tych z kawiarni - $1,000 na zomowienie, ale to dzis lekkie jest alu konstrukcja Nie Wiem czy to z 10kg wazy...

Drewno wazy OK 25-30kgs wiec Nie Boje Sie Ze gdzies odleci, dodaj stalowa oryginalna podstawe 10kg

Ba jestem 100% pewien Ze sie Nie ruszy [emoji16] ale jak mowie wiatr pokaze

hm... podstawa jest po to zeby zrownowazyc napor wiatru a nie byc % wagi zagla ;) ale spoko, skoro stoi stabilnie :)

Napisano

Ze kawalek metalu to $324.89  F..ock - ktos tam chyba za duzo drugs Sie napalil za kawalek stali????

Wiec odspawalem stara podstawe i postanowilem Ja upiekszyc  przeszlem Sie za plot do parku narodowego wybralalem kawalek zwalonego drzewa obcialem kawalek I zmidyfikowalem, ale czegos mi brakuje [emoji848]- pomalowac to? Upiiekszyc? Pomysly?

Zostaw tak, jak jest, tylko pod jednym warunkiem: że zakopiesz to w ziemi... :phi:  w innym przypadku uznam, że brałeś równie mocne dragi (lub większą dawkę), niż ci, którzy chcą "Ze kawalek metalu to $324.89  F..ock"... ani to kształtne, ani urodziwe... pojęcia nie mam, co autor miał na myśli... :facepalm:

Napisano

A wiec stara zaczela Sie coraz bardziej robic jak wieza w Pizza [emoji79]... Baza przerdzewiala....

W koncu dzis wzialem sie do tego - poszlem kupic nowa [emoji16] No I zobaczylem Ze kawalek metalu to $324.89 [emoji79][emoji379] F..ock - [emoji383][emoji383][emoji383][emoji6][emoji6] ktos tam chyba za duzo drugs Sie napalil [emoji317][emoji601] za kawalek stali [emoji85]????

Wiec odspawalem stara podstawe i postanowilem Ja upiekszyc [emoji6] przeszlem Sie za plot do parku narodowego [emoji16] wybralalem kawalek zwalonego drzewa obcialem kawalek I zmidyfikowalem

26799be7bcbef656d87a141ae8fca1da.jpg

Wiatr pokaze czy to wytrzyma ale czegos mi brakuje [emoji848]- pomalowac to? Upiiekszyc? Pomysly?

584bba4d7cbfa8d1954c2665c2cc07a9.jpg

przyspawałeś  to drewno do podstawy ;]

Napisano

przyspawałeś  to drewno do podstawy ;]

Przecież widać elektrodę DBS  ;]  dla niewtajemniczonych to dębowa bez sęków  ;l

Napisano

Szlifierka katowa z krazkiem sciernym ladnie wygladzic i zaolejowac/zaimpregnowac. Choc szkoda, ze tak nieksztaltny ten kloc.