Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ford S-max

Featured Replies

Napisano

Znajomy chce jechac ogladac to auto, a ma do  niego az 600km.

Podobno bezwypadkowy.

Zna ktos ten komis?

Czy ktos jest w stanie cos ze zdjec powrozyc?

http://otomoto.pl/oferta/ford-s-max-full-opcja-led-duza-navi-7-osobowy-ID6yiX79.html?requestFromAd=1&track[message_sent]=1&id_at=10809243

VIN: WF0SXXGBWSBT55351

Pozdrawiam

Napisano

Jeśli już będziecie chcieli go oglądać, to zwróćcie uwagę na to, że kraj pochodzenia z ogłoszenia (Niemcy) nie zgadza się z tym z dekodera VIN (Belgia).

Napisano

Jesli ma ta kartke z Belgii ta car costam to latwo go bedzie zidentyfikowac.

Napisano

Jeśli już będziecie chcieli go oglądać, to zwróćcie uwagę na to, że kraj pochodzenia z ogłoszenia (Niemcy) nie zgadza się z tym z dekodera VIN (Belgia).

Ogloszenie czesto wystawiaja pracownicy ktorzy nic nie wiedzą o aucie, wiec moze odruchowo tak zaznaczył.

Napisano

Znajomy chce jechac ogladac to auto, a ma do  niego az 600km.

Podobno bezwypadkowy.

Zna ktos ten komis?

Czy ktos jest w stanie cos ze zdjec powrozyc?

http://otomoto.pl/oferta/ford-s-max-full-opcja-led-duza-navi-7-osobowy-ID6yiX79.html?requestFromAd=1&track[message_sent]=1&id_at=10809243

VIN: WF0SXXGBWSBT55351

Pozdrawiam

Może i bezwypadkowy ale z 300 tyś przejechał. Jak kupowałem swojego to oglądałem kilkanaście. Wiele S-Max lata jako przewóz osób i nawet nieźle wyglądają ale duże przebiegi.

Przy takim budżecie niech jedzie i kupi poleasingowe:

http://www.autohus.de/pl/home/

Ten komis ma dobre opinie.

Ten są niezłe ale starsze:

http://olx.pl/oferta/ford-s-max-2008r-122-000-przebiegu-poznan-CID5-IDeiWAJ.html#3fde37edcc

http://olx.pl/oferta/ford-s-max-titanium-pakiet-platinium-krajowy-serwis-tylko-w-aso-ford-ii-wl-CID5-IDerYfd.html#dfd6595ffc

Napisano

Ogloszenie czesto wystawiaja pracownicy ktorzy nic nie wiedzą o aucie, wiec moze odruchowo tak zaznaczył.

Znasz to z autopsji? :hmm:

Napisano

Znasz to z autopsji? :hmm:

Powiedzmy ze znam to z ogloszen kolegów. Sami nie wiedzą co zaznaczają.

Napisano

Powiedzmy ze znam to z ogloszen kolegów. Sami nie wiedzą co zaznaczają.

Nie rozumiem jak można nie wiedzieć czym się handluje....

Napisano

Nie rozumiem jak można nie wiedzieć czym się handluje....

Nie wiedzą co zaznaczają, a nie czym handlują. To inne sprawy.  

Napisano

zwróćcie uwagę na to, że kraj pochodzenia z ogłoszenia (Niemcy) nie zgadza się z tym z dekodera VIN (Belgia).

Kraj pochodzenia zapewne w tym wypadku oznacza skąd ściągnięty, a wyprodukowany zgodnie z VIN był w Belgii, bo tam składano S-maxy, a potem sprzedany w DE.

Napisano

Kraj pochodzenia zapewne w tym wypadku oznacza skąd ściągnięty, a wyprodukowany zgodnie z VIN był w Belgii, bo tam składano S-maxy, a potem sprzedany w DE.

Nie, to tak nie dziala :P

Jesli jest "B", to znaczy, ze byl na rynek belgijski.

No chyba, ze np. ten byl wyprodukowany w Polsce: WF0EXXGBBEDG89737

Napisano

No chyba, ze np. ten byl wyprodukowany w Polsce: WF0EXXGBBEDG89737

Mam Forda kupionego w salonie PL, a wyprodukowanego w Saarlouis i wg Ciebie mam przy sprzedaży podać kraj pochodzenia Niemcy? ;l

Zobacz na otomoto jakie n-ry vin mają s-maxy kupowane w salonach PL - te które znalazłem były wyprodukowane w Genk w Belgii. Dlaczego więc właściciele wpisują kraj pochodzenia Polska, a nie Belgia?

S-maxy i Mondeo były składane w Genk w Belgii do końca 2014 roku, od 2015 produkcję przeniesiono do Walencji.

G - linia produkcyjna Ford Niemcy,

B - Fabryka w Genk

W - Galaxy/S-max, B - Mondeo

litera w poz. 10 to razem z poz. 4 oznacza rodzaj nadwozia

Kolejne dwie litery to rok i miesiąc

Napisano

Mam Forda kupionego w salonie PL, a wyprodukowanego w Saarlouis i wg Ciebie mam przy sprzedaży podać kraj pochodzenia Niemcy? ;l

ale rozrozniasz kraj pochodzenia od rynku, na ktory dany samochod byl przeznaczony, prawda?

Napisano

ale rozrozniasz kraj pochodzenia od rynku, na ktory dany samochod byl przeznaczony, prawda?

Tak, ale tej informacji nie niosą litery w numerze VIN. Info może być (jest) zakodowane w numerze seryjnym (ostatnie pięć cyfr). Jak Ci wyżej pokazałem litera B o rynku przeznaczenia nie świadczy.

Edit

Właśnie widzę, że chyba o innej literce B mówimy. Dlatego tym bardziej uważam, że handlarz wpisał skąd przywiózł samochód.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nie wiedzą co zaznaczają, a nie czym handlują. To inne sprawy.  

I tak rozwija sie bylejakośc ;)