Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No to JEEB! Pierwsza gleba zaliczona.

Featured Replies

Napisano

W sumie z mojej winy, w wyjątkowo głupi sposób - chciałem zrobić szybką nawrotkę na bardzo sypkim szutrze i zapomniałem że soft chopper to nie enduro. ;] ;] Najpierw się zglebiłem potem zatrybiłem -oooo.....ja leżę.... :]

Strat w sprzecie nie odnotowałem, straty w jeźdźcu - nabity guz na kolanie. Nawet spodnie całe.

Tak więc chrzest zaliczony. ;]

Napisano

Trza było przyjechać na nasz zlot ;)

Panowie z Hondy szczęki zbierali z gleby, że tak się da latać trampkiem :)

Zenek pojedzie w offie wszystkim co ma 2 koła i silnik ;)

Napisano
  • Autor

Oo a kiedy ten ów zlot był? :) Bo całkiem możliwe, że jeszcze byłem bez moto. ;)

A tak off topic - dałem dziś kumplowi "karniaka" swoim sprzetem. Gość ma maszyne 3x mocniejszą od mojej, 3x droższą i duuuużo młodszą. I wsiąkł. On chce teraz choppera. :)

Napisano

W sumie z mojej winy, [...] nabity guz na kolanie. Nawet spodnie całe.

A jak tam duma ? - ona zawsze najbardziej poszkodowana przy zbieraniu z podłoża.... ;] 

Napisano
  • Autor

A jak tam duma ? - ona zawsze najbardziej poszkodowana przy zbieraniu z podłoża.... ;] 

Pierwszy raz w życiu i to ostro wyje..em się na Romecie. Drugi raz na Jawie. Trzeci raz dzisiaj. Duma? Jaka tam duma... ;]

Napisano

...Tak więc chrzest zaliczony. ;]

Dobrze że tylko takie straty.  ;)

Nauka nie była zbyt droga, a teraz będziesz dużo bardziej uważał na sypkim podłożu.

Masz gmole że sprzęt nie ucierpiał ?

Napisano

W sumie z mojej winy, w wyjątkowo głupi sposób - chciałem zrobić szybką nawrotkę na bardzo sypkim szutrze i zapomniałem że soft chopper to nie enduro. ;] ;] Najpierw się zglebiłem potem zatrybiłem -oooo.....ja leżę.... :]

Strat w sprzecie nie odnotowałem, straty w jeźdźcu - nabity guz na kolanie. Nawet spodnie całe.

spoko luz.

ja przewaliłem mojego GSX1200 - 5 dni przed sprzedażą :D już generalnie nie jezdzilem - stał wypucowany w kącie... zeby nie kusić losu...

no i potem coś mnie tknęło: chciałem sprawdzić coś w przednich hamulcach i stawiałem go na przedni podnośnik (pod lagi) i... fiknął na bok....

na chwilę zamarłem. podniosłem go szybko, widzę olej i benzynę :) mówie - no to sprzedaż po ptakach... jestę debilę... 

ale okazało się że szeroka kiera - wpadła do kartonu na zeszyt. z dołu oparł się na pokrywie silnika (która lekko pękła - stąd olej), z tyłu na śrubie wahacza.... benzyna wylała się z gaźniorów...

i nic poza pokrywą silnika nie oberwało...

takze - szybkie odpalenie zeby sprawdzić czy dobrze chodzi... nowa pokrywa silnika i uszczelka z allegro, lakiernia proszkowa w trybie ekspress... i 5 dni i 300 PLN później... w piątek o 20 był gotowy do odbioru i przetestowany jeszcze w trasie - w sobotę ok południa był klient i kupił:) takze operacja nerwowa, ale sukces :)

Napisano

Ja się jak do tej pory obroniłem i mam w planie być wyjątkiem potwierdzającym regułę, że "każdy będzie kiedyś leżał"!

Napisano

Gratki. Zglebić nie zglebiłem, ale w 8kl szk podst miałem mińska 125tkę, rozbujałem się do 80-90km/h, hamowanie przed zakrętem no i wiadomo, jak na żużlu się hamuje, koło zblokowane, rysa czarna po kole za mną a ja się sunę, żeby zmieścić się w zakręt i nie pójść gościowi do ogródka mocno zacząłem się składać i ...

...prawie mi się udało, bo tylko łokciem lewym leciałem po sztachetach, a kiera tak kurczowo była trzymana żeby nie wyglebić, ze nawet nie przyszło mi od głowy by ją puścić. Łapa pościnana, łokieć spuchnięty i nauczka na długo pozostała :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Tak a propo ogłoszenia, moto sprzedane ?

Napisano
  • Autor

Tak a propo ogłoszenia, moto sprzedane ?

Nie.