Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trasa Łódź- Kołobrzeg

Featured Replies

Napisano

Hej,

W weekend (sobota przed południem) czeka mnie trasa jak w temacie.

Jak jechać, żeby było najszybciej i najrówniej (płatna autostrada - może być)?

A i przy okazji nie trafić na jakieś zdobywanie mostu czy wyścigi czołgów z anakonadami ;)

Oczywiście wszekliej maści wykopaliska/remonty/wahadła  też chciałbym ominąć.

google/targeo podpowiada:

1. Łódź -> A1 ->(Grudziądz) ->DK5 -> (Świecie)-> DW240 ->Chojnice ->DK22 ->(Człuchów) ->25 -> (Bobolice)->DW169 ->(Białogard) ->DW 163->Kołobrzeg

2. Łódź -> A1 ->(Toruń) ->DK10 -> (Bydgoszcz)-> DK25 -> (Bobolice)->DW169 ->(Białogard) ->DW 163->Kołobrzeg

3. Łódź -> A1 ->(Lisewo) ->DW548 -> (Stolno) ->DK91  ->  (Świecie)-> DW240 ->Chojnice ->DK22 ->(Człuchów) ->25 -> (Bobolice)->DW169 ->(Białogard) ->DW 163->Kołobrzeg

4. Łódź -> A1 ->(Grudziądz) ->DK5 -> (Świecie)-> DW240 ->Chojnice ->DK22 ->(Człuchów) ->25 -> (Bobolice)->DK11-> (Koszalin)->Kołobrzeg

Napisano

Hej,

W weekend (sobota przed południem) czeka mnie trasa jak w temacie.

Jak jechać, żeby było najszybciej i najrówniej (płatna autostrada - może być)?

A i przy okazji nie trafić na jakieś zdobywanie mostu czy wyścigi czołgów z anakonadami ;)

Oczywiście wszekliej maści wykopaliska/remonty/wahadła  też chciałbym ominąć.

google/targeo podpowiada:

1. Łódź -> A1 ->(Grudziądz) ->DK5 -> (Świecie)-> DW240 ->Chojnice ->DK22 ->(Człuchów) ->25 -> (Bobolice)->DW169 ->(Białogard) ->DW 163->Kołobrzeg

2. Łódź -> A1 ->(Toruń) ->DK10 -> (Bydgoszcz)-> DK25 -> (Bobolice)->DW169 ->(Białogard) ->DW 163->Kołobrzeg

3. Łódź -> A1 ->(Lisewo) ->DW548 -> (Stolno) ->DK91  ->  (Świecie)-> DW240 ->Chojnice ->DK22 ->(Człuchów) ->25 -> (Bobolice)->DW169 ->(Białogard) ->DW 163->Kołobrzeg

4. Łódź -> A1 ->(Grudziądz) ->DK5 -> (Świecie)-> DW240 ->Chojnice ->DK22 ->(Człuchów) ->25 -> (Bobolice)->DK11-> (Koszalin)->Kołobrzeg

ja zawsze tak śmigam:

Łódź-A1 do Torunia potem DK10 Na Bydgoszcz DK25 do Bobolic i wskakuję na DK11 do Koszalina i potem do Kołobrzegu 

Napisano

Dzisiaj smignalem opcja numer 4. Poszlo bardzo sprawnie. Jedyne utrudnienia to koszenie traw, ale moze ze 3razy na trasie sie trafily, nie powodujac zatrzymania.

Napisano

OT: W 1995 r. jechałem "na stopa" na trasie Łódź (pod Łodzią) - Darłowo. 

Trasa była mniej więcej taka

Pamiętam, że dojechałem szybciej, niż pociągiem jakimś pospiesznym, czy ekspresowym. 

A przy okazji pamiętam, że "złapałem": Cromę turbo i.e. oraz BMW E30 na gaz (nie pamiętam jaki silnik)... 

To były czasy...

Napisano

Dodam od siebie, że za Bobolicami skręcam na Tychowo i Karlino. Droga węższa, ale pusta. Z powrotem zwłaszcza polecam, bo przed Bobolicami od strony Koszalina bywa korek.