Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

megane II 1.6 LPG automat vs Rover 75 1.8 LPG automat

Featured Replies

Napisano

Witam,

z pośród tych dwóch samochodów trzeba wybrać jeden, który? :)    wiem że najlepiej pewnie żaden ale jeśli już to co byście proponowali, może ktoś ma jeden z nich i napisze swoją opinię, jakie wady i zalety, chodzi mi głównie o eksploatację

Megane(sedan) młodszy 2005 rok ok 150k przelotu a rover 2001 rok i 240k przelotu 

Oczywiście pomińmy gust, preferencje osobiste i stan techniczny bo to już zainteresowany zakupem musi ocenić

Będę wdzięczny za jakieś wskazówki   :piwko: 

Napisano

@

ujeżdżam takową megankę, z takim silnikiem również w kombi i tym rocznikiem ale manualną skrzynią. Z autem nic absolutnie się nie dzieje dziwnego, poza eksploatacyjnymi rzeczami jak rozrząd, tarcze, klocki olej, filtry dodatkowo robiłem tuleje wahaczy z przodu i tyłu, końcówkę drążka.

Nie jest takie złe auto wbrew obiegowej opinii. Fajny patent ze schowkami w podłodze. Średnie spalanie (nie posiadam LPG) po 3mieście to 7.5, w trasie mozna 6 litrów osiągnąć. 

Napisano

Megane bo jest popularne. Tego Rovera zapewne już ci się nie uda nigdy odsprzedać, chyba że po 1pln / kg.

Napisano

Megane. Mimo wszystko mlodszy a z roverem beda problemy z serwisem i sprzedaza.

Napisano

@

ujeżdżam takową megankę, z takim silnikiem również w kombi i tym rocznikiem ...

Nie jest takie złe auto wbrew obiegowej opinii. Fajny patent ze schowkami w podłodze. Średnie spalanie (nie posiadam LPG) po 3mieście to 7.5, w trasie mozna 6 litrów osiągnąć.

Qrcze to ja chyba nie umiem jeździć bo mam taki motor w lżejszym clio i nie potrafię zejść poniżej 8.5l ;)

Napisano

Qrcze to ja chyba nie umiem jeździć bo mam taki motor w lżejszym clio i nie potrafię zejść poniżej 8.5l ;)

@

ujeżdżam takową megankę, z takim silnikiem również w kombi i tym rocznikiem ale manualną skrzynią. Z autem nic absolutnie się nie dzieje dziwnego, poza eksploatacyjnymi rzeczami jak rozrząd, tarcze, klocki olej, filtry dodatkowo robiłem tuleje wahaczy z przodu i tyłu, końcówkę drążka.

Czy to aby nie moja była Meganka? ;) Jeśli tak to cieszę się , że dobrze się sprawuje. 

Napisano
  • Autor

dzięki za pomoc i sugestie. Tez jestem bliżej meganki bo to jednak bardziej popularne wozidło u nas. Rover został przejrzany dokładniej i jednak odpada w tym turnieju :)  ogólnie fajny samochód i jako taki się podobał ale nie ten konkretny egzemplarz, miał za dużo tematów które wymagały ogarniecia  :no:  
teraz pozostaje meganka i zobaczymy czy zda egzamin ;)

Dzięki :oki:

Napisano

w clio 1.4 16v więcej niż te 8.5 potrafię wykręcić- sukces tkwi w tym, że meganka Żona jeździ :hehe: