Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

O II Tour 1.4 Mpi

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie :)

Jaka instalacja do takiego ustrojstwa? Jakie koszta?

Możecie coś na śląsku  polecić?

Powiem szczerze jestem laikiem ale wole dopłacić przy montażu i mieć spokój niż zaoszczędzić  i potem się denerwować.

Napisano

1.4 MPi 80KM? Montowali te silniki jeszcze do OII? Instalacja IV generacji, silnik bez problemowy nie wymagający. Ja u siebie w 1.2 80KM mam sterownik Stag-4, reduktor Tomasetto AT09 i wtryskiwacze czerwone Valteki. Póki co przejechane 78kkm bez problemów.  Ja jeżdżę do serwisu do Chrzanow-a, jak chcesz namiary pisz na priv żeby nie robić reklamy. Wg mnie zakład bdb, zresztą opinie to samo potwierdzają :ok:

Napisano

1.4 MPi 80KM? Montowali te silniki jeszcze do OII? Instalacja IV generacji, silnik bez problemowy nie wymagający. Ja u siebie w 1.2 80KM mam sterownik Stag-4, reduktor Tomasetto AT09 i wtryskiwacze czerwone Valteki. Póki co przejechane 78kkm bez problemów. Ja jeżdżę do serwisu do Chrzanow-a, jak chcesz namiary pisz na priv żeby nie robić reklamy. Wg mnie zakład bdb, zresztą opinie to samo potwierdzają :ok:

Wtryski i reduktor kiepskie, chociażby przez ich dobór odpuścił bym sobie ten zakład.

http://lpg-forum.pl/warsztaty-polecane.html - tu masz listę polecanych zakładów z terenu całej Polski, znajdź coś w swojej okolicy i tam podjedź. Zestaw STAG Qbox Plus, wtryski Barracuda i reduktor AC R01 bym tu zamontował.

Napisano

Wtryski i reduktor kiepskie, chociażby przez ich dobór odpuścił bym sobie ten zakład.

http://lpg-forum.pl/warsztaty-polecane.html - tu masz listę polecanych zakładów z terenu całej Polski, znajdź coś w swojej okolicy i tam podjedź. Zestaw STAG Qbox Plus, wtryski Barracuda i reduktor AC R01 bym tu zamontował.

Ja tam nie narzekam, instalacja zakładana 2,5r temu pewnie teraz montują coś bardziej na topie chodliwego. Wszystko "kiepskie" a auto jeździ bez problemów, więc po co przepłacać tym bardziej że już od 2-3 osób słyszałem że wtryski Hana 3x droższe od moich siadały im max po 30kkm. O Valtekach też są opinie że nawet 15kkm nie wytrzymują, nie wiem może mam jakąś wersję "SE". Barracudy też mi polecał ten "nie polecany" monter, jak się pytałem o instalacje do innego samochodu.

Napisano
  • Autor

Powiem szczerze jestem laikiem ale wole dopłacić przy montażu i mieć spokój niż zaoszczędzić  i potem się denerwować.

Po głowie chodzi mi Brc ?

Tak Octavia II Tour 1.4 Mpi z 2011r

Napisano

Drogo i nie koniecznie lepiej.

Napisano

Po głowie chodzi mi Brc ?

Mam. Bez problemowo od jakis 70kkm. Nic sie nie dzieje.

Napisano

Wtryski i reduktor kiepskie, chociażby przez ich dobór odpuścił bym sobie ten zakład. ... Zestaw STAG Qbox Plus, wtryski Barracuda i reduktor AC R01 bym tu zamontował.

Nie pisz głupot! Tomasetto AT09 to jeden z najlepszych, najtrwalszych i najstabilniejszych ciśnieniowo reduktorów na rynku. Złe opinie o nim są powtarzane przez użytkowników posiadających w audicach, beemkach i paśnikach nieśmiertelny zestaw alaska/valtek. Ten reduktor obsługuje do 90 KM, więcej nie uciągnie bo termika za słaba i spada ciśnienie. Z drugiej strony AC R01 to jedno wielkie dziadostwo, mało który zakład znający się na rzeczy chce to w ogóle zakładać. Co do zestawu do O II 1.4MPI to styknie zestaw za ok 2100-2200 czyli: jak od AC to: Stag 4 plus albo GoFast, Alaska At09 i wtryski AC W02 albo RegFast. Od Valteka Type30 trzymać się z daleka, bo to nawet prosto z fabryki to już działa jak chce.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Naczytałem się dużo o partaczach z mojej okolicy montujących BRC i wybór padł jak to pan monter stwierdził na Staga na bogato z baracudami wlewem pod klapka itp.

Ogólnie termin montażu 02.09 także monter oblegany...

Ps. Podobno 5 lat gwarancji na elektronikę i 2 na reszte

Edytowane przez ScFuNbAnDit

Napisano

Naczytałem się dużo o partaczach z mojej okolicy montujących BRC i wybór padł jak to pan monter stwierdził na Staga na bogato z baracudami wlewem pod klapka itp.

Ogólnie termin montażu 02.09 także monter oblegany...

Ps. Podobno 5 lat gwarancji na elektronikę i 2 na reszte

Z ciekawości gdzie będziesz montował. Ja rok temu montowałem w silesia cars w podobnym silniku, do tej pory przejechane 30tyś bezproblemowo, zestaw  u mnie q-box, wtryski baraki, red. ac r02.

Napisano
  • Autor

Z ciekawości gdzie będziesz montował. Ja rok temu montowałem w silesia cars w podobnym silniku, do tej pory przejechane 30tyś bezproblemowo, zestaw  u mnie q-box, wtryski baraki, red. ac r02.

Właśnie tam :) Widać ze wiedza co robią i znają się na tym. No i te terminy prawie 2 miesiące o czymś muszą świadczyć.