Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmywarka z oswietleniem wnetrza

Featured Replies

Napisano

Cześć :)

Rozważam zakup zmywarki z oświetleniem wnętrza. Czy ktoś z szanownej braci kacikowej ma może takie urządzenie i mógłby mi podpowiedzieć jak działa takie oświetlenie, tzn. czy zapala się automatycznie po uchyleniu drzwi, czy dopiero po otwarciu na maksa? Wiadomo że często gęsto zmywarkę zostawiamy lekko uchyloną i zastanawia mnie co wtedy z oświetleniem. Podpowie ktoś?

Pozdrawiam.

Edytowane przez Dyrman

Napisano

Posiadam Beko DFN28323X, nawet po uchyleniu zapala się oświetlenie. Gaśnie po dość krótkim czasie.

Napisano

Mam doswiadczenie z AEG i Amicą z oświetleniem.

W AEG (czyli też electrolux) było ok, tzn działało jak w lodówce, zawsze i trzeba bylo na kilka cm klapę uchylić. Ideał.

W Amice działa tylko jak jest włączona zmywarka guzikiem power czyli jak podświetlony jest panel sterujący. I jest timer taki, ze po minucie się wyłącza, czyli akurat w połowie rozpakowywania.

Rozpacz.

Edytowane przez maras77

Napisano

Posiadam Beko DFN28323X, nawet po uchyleniu zapala się oświetlenie. Gaśnie po dość krótkim czasie.

Beco i Amica to ta sama fabryka.

Napisano

Nie wnikam, ale oświetlenie jest zbyt krótko aby spokojnie załadować i wyciągnąć :facepalm:

Napisano

Nie wnikam, ale oświetlenie jest zbyt krótko aby spokojnie załadować i wyciągnąć :facepalm:

Mam tak w Amice.

Napisano

Mam tak w Amice.

Już się zastawiałem jak to obejść i zrobić ciągłe oświetlenie po otworzeniu ;]

Jakieś pomysły?

Napisano

Mam jakiegoś Electroluxa z oświetleniem wnętrza, działa podobnie jak w lodówce - wystarczy trochę uchylić drzwiczki i już świeci, nie ma żadnego timera.

Napisano

Po grzyba oświetlenie wnętrza w zmywarce? Jak chcesz coś załadować to i tak wysuwasz kosz na zewnątrz. A nawet jak oś pakujesz na przedzie koszyka to jest wystarczająco jasno po uchyleniu drzwi.

Napisano

Mam jakiegoś Electroluxa z oświetleniem wnętrza, działa podobnie jak w lodówce - wystarczy trochę uchylić drzwiczki i już świeci, nie ma żadnego timera.

I co- jak zostawiam uchylone drzwi to cały czas świeci?

Mam Amicę. Tak trudno ponownie nacisnąć przycisk grzebiąc w zmywarce?

To i tak służy bardziej do chwilowego wyjęcia lub dołożenia jakiegoś talerzyka itp. bez wysuwania koszy, bo tylko wtedy światło pada od góry i cokolwiek widać. Po wysunięciu koszy światło padające na nie jest mniej niż "śladowe". Poza tym przy wsuniętych koszach i zapełnionej zmywarce i tak górny kosz czy szuflada na sztućce zatrzymuje większość światła.

Edytowane przez Wasylek

Napisano

Mam Amicę. Tak trudno ponownie nacisnąć przycisk grzebiąc w zmywarce?

To i tak służy bardziej do chwilowego wyjęcia lub dołożenia jakiegoś talerzyka itp. bez wysuwania koszy, bo tylko wtedy światło pada od góry i cokolwiek widać. Po wysunięciu koszy światło padające na nie jest mniej niż "śladowe". Poza tym przy wsuniętych koszach i zapełnionej zmywarce i tak górny kosz czy szuflada na sztućce zatrzymuje większość światła.

Trudno nie trudno, według mnie dziwnie.

Taka oszczędność? Żeby wygasło po minucie? Rozumiem po 5 czy 10...

Klepnięte z telefonu.

Napisano

Klepnięte z telefonu.

I to jeszcze ledowa żarówka, która ma może z 1 W :hehe:

Napisano

Tak - świeci cały czas. I bardzo dobrze. Ale zapala się dopiero, jak się na kilka cm uchyli. Przy zwykłym niedomknięciu wietrzącym się nie świeci.

Napisano
  • Autor

O jaki odzew :)

Rozwialiście moje wątpliwości i potwierdziliście przypuszczenia :ok:

Biere model bez oświetlenia :skromny:

Dzięki!

Napisano

Kupiłem lodówkę z taką żarówką - ciemno jak w ...............

Mogę wymienić ją na klasyczną ?

Lodówka Polar o taka

http://www.euro.com.pl/lodowki/polar-pob-7001-ox.bhtml

Napisano

W zgodzie z naturą!

Klepnięte z telefonu.

Klepnięte z telefonu.

Napisano

Kupiłem lodówkę z taką żarówką - ciemno jak w ...............

Mogę wymienić ją na klasyczną ?

Lodówka Polar o taka

http://www.euro.com.pl/lodowki/polar-pob-7001-ox.bhtml

Ale tam jest pojedyncza żarówka LED, czy zespół diod w specjalnej oprawie? Raczej to drugie.

W Electroluxie mam panel z wieloma diodami i jasno jak w dzień.

Napisano

Ale tam jest pojedyncza żarówka LED, czy zespół diod w specjalnej oprawie? Raczej to drugie.

W Electroluxie mam panel z wieloma diodami i jasno jak w dzień.

Pojęcia nie mam.

Lodówka na działce - dziś tam zajrzę.

Zastanawiam się tylko że gdyby była to żarówka led którą można wymienić na klasyczną to czy układ elektryczny nie jest obliczony na tą led i koniec końców zostaną w ogóle bez światła w lodówce ;l

W serwisie polara raczej o to nie zapytam ;l

Napisano

Rozważam zakup zmywarki z oświetleniem wnętrza. Czy ktoś z szanownej braci kacikowej ma może takie urządzenie i mógłby mi podpowiedzieć jak działa takie oświetlenie, tzn. czy zapala się automatycznie po uchyleniu drzwi, czy dopiero po otwarciu na maksa? Wiadomo że często gęsto zmywarkę zostawiamy lekko uchyloną i zastanawia mnie co wtedy z oświetleniem. Podpowie ktoś?

Pozdrawiam.

Mam electroluxa. Kupiłem model i światełko po prostu było. Świecili się zawsze po uchyleniu drzwi z włączonym zasilaniem. Potem się zjaralo chyba i od lat nie swieci a mi w żaden sposób to nie przeszkadza. ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Pozdrawiam.

Electrolux - światełko zapala się po dość szerokim otwarciu drzwiczek. Takie normalne uchylenie "do wietrzenia" nie powoduje zapalenia lampki.

Napisano

Pojęcia nie mam.

Lodówka na działce - dziś tam zajrzę.

Zastanawiam się tylko że gdyby była to żarówka led którą można wymienić na klasyczną to czy układ elektryczny nie jest obliczony na tą led i koniec końców zostaną w ogóle bez światła w lodówce ;l

W serwisie polara raczej o to nie zapytam ;l

Jeżeli układ był od początku liczony pod LED, to na pewno nie ma tam LED-owego zamiennika normalnej żarówki, tylko jakiś panelik z diodami. Natomiast jeśli oprawa była pod normalną żarówkę a producent tylko wstawił tam zamiennik LED-owy, to wtedy wymienisz. W okapie Electroluxa tak miałem- miejsce na 2 normalne żarówy a w komplecie ekologicznie: LEDy oczywiście zbyt ciemne i dodatkowo zbyt długie i nie mieściły się w "okienkach", przez które miały świecić. Wymieniłem na zupełnie inne, krótkie LEDowe i jest w porządku.

Napisano

To ciekawe bo moje beko jest z Turcji....

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka

Napisano

To ciekawe bo moje beko jest z Turcji....

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka

Zmywarki Amica też.