Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Felgi z Mazdy do Francy...

Featured Replies

Napisano

Panowie mam temat. Kupiłem Lagune III i chciałbym jakieś alu do niej. Przeglądając internet zauwazylem ze jest bardzo dużo fajnych wzorów z Mazdy. Rozstaw srub pasuje, ET też podejdzie tylko otwór centuejacy różnica jednego milimetra. Sa pierścienie które regulują z Mazdowskiego otworu 67.1 na 66.1 do Laguny.

Moje pytanie czy ktoś to testował na własnej skórze? Daje to radę? Czy może poszukać u innego producenta gdzie różnica będzie większa i będzie można kupić większy pierścień żeby nie ładować jak w tym przypadku takiego cieniutkiego. Dziękuję za odpowiedź z góry :)

Napisano
  • Autor

poka jak wygladaja ?

To nawet nie chodzi jak wyglądają bo w trójce czy też szóstce były fajne wzory, chodzi mi czy daje rade taki mały pierścień.

Edytowane przez dioda144

Napisano

To nawet nie chodzi jak wyglądają bo w trójce czy też szóstce były fajne wzory, chodzi mi czy daje rade taki mały pierścień.

A dlaczego nie? Pierścień potrzebujesz tylko żeby felgę równo przykręcić i nie było bicia...

Napisano

Panowie mam temat. Kupiłem Lagune III i chciałbym jakieś alu do niej. Przeglądając internet zauwazylem ze jest bardzo dużo fajnych wzorów z Mazdy. Rozstaw srub pasuje, ET też podejdzie tylko otwór centuejacy różnica jednego milimetra. Sa pierścienie które regulują z Mazdowskiego otworu 67.1 na 66.1 do Laguny.

Moje pytanie czy ktoś to testował na własnej skórze? Daje to radę? Czy może poszukać u innego producenta gdzie różnica będzie większa i będzie można kupić większy pierścień żeby nie ładować jak w tym przypadku takiego cieniutkiego. Dziękuję za odpowiedź z góry :)

Miałem w Scenicu felgi z większym o milimetr otworem (może dwa, nie pamiętam). Dostałem do nich w komplecie oryginalny pierścień, który był wykonany z tworzywa, z niebieskiego plastiku.

Kilka lat tak jeździłem bez problemów.

Niestety nie pamiętam producenta alusów

Napisano

W "samochód marzeń" mieli dokladnie to samo, tzn 1mm różnicy fi felg mitsu w nissanie, pamiętam, że mówili wtedy, że 1mm pierścień nie wchodzi w grę.

Wysłane z Moto X Play

Napisano
  • Autor

W "samochód marzeń" mieli dokladnie to samo, tzn 1mm różnicy fi felg mitsu w nissanie, pamiętam, że mówili wtedy, że 1mm pierścień nie wchodzi w grę.

Wysłane z Moto X Play

Że nie ma takiej opcji ? Kolega wyżej pisze że w Seju miał i jeździł parę lat bez problemu.

Napisano

Na szybko dopowiem da radę.

Kupiłem alu ze scenica 2010 i zamontowalem w swojej ceedziarce 2008 razem z pierscieniami 1mm.

Wysłane z mojego SM-J500FN

Napisano
  • Autor

Na szybko dopowiem da radę.

Kupiłem alu ze scenica 2010 i zamontowalem w swojej ceedziarce 2008 razem z pierscieniami 1mm.

i bardzo dziękuję za opowiedź :D więc celujemy w Mazdzioche bo jest tego od groma na aledrogo o olx :D

Napisano

Taki plastik, wbrew pozorom (ze to tylko plastik) robią swoje i nic się nie odksztalcą