Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolejny raz-jaki minivan/crossover do miejskiego tyrania?

Featured Replies

Napisano

Ponieważ niespodziewanie Volvo kupił pierwszy oglądający, stoję przed dylematem co kupić następnego.Na pewno musi to być minivan/crossover-epizod z kombi wyjaśnił mi że jednak wysokość siedzenia ma dla mnie znaczenie.
Co szanowne towarzystwo doradziłoby mając takie wytyczne:
1.Wolnossąca benzyna
2.do 4,5 metra długości.
3.tylne fotele niezależne
4.rocznik od 2009 do 2011

5.Bagażnik powyżej 400 l.
Na dzień dzisiejszy mam kilku swoich faworytów:
1.C max 2 1,6
2.Scenic 3 1,6
3.Mitsubishi ASX 1,6-tu przeboleję tylną kanapę
4.Touran 1,6MPI-największą wadą jego jest to że już go miałem.
Odpada-picasso,5008,Zafira,Carens,FRV,Kaszkaj.
Chętnie dowiem się coś o wspomnianych autkach-zwlaszcza na co zwrocić uwagę z wyposażenia ,bo wersje UK nie pokrywają się z europejskimi.Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje ale myślę że ciężko będzie mnie do nich przekonać ;]

Napisano

Z tych czterech co wymieniłeś najbardziej mi się podoba C Max. Żałuję, że takiego nie kupiłem zamiast Merivy. Jak znajdziesz wersję titanium będziesz zadowolony. Na plus duży bagażnik. Scenic imo brzydki i ja nie lubię francuzów. ASX chyba trochę mały. Touran nie będzie mułem z takim silnikiem?

Wysłane ze zmywarki

Napisano

Z tych czterech co wymieniłeś najbardziej mi się podoba C Max. Żałuję, że takiego nie kupiłem zamiast Merivy. Jak znajdziesz wersję titanium będziesz zadowolony. Na plus duży bagażnik. Scenic imo brzydki i ja nie lubię francuzów. ASX chyba trochę mały. Touran nie będzie mułem z takim silnikiem?

Wysłane ze zmywarki

W Touranie niestety tylko turbobenzyna, bo 1.6 ma 102 czy 105KM i na pewno nie jedzie.

Napisano

ASX chyba trochę mały. Touran nie będzie mułem z takim silnikiem?

jak do miejskiego tyrania to chyba muł może być ;] ale jak nie to ostatnio jechałem ojca asx'em z 1.6 i też trzeba mu przyznać, że był muł ;]

Napisano

Wysłane ze zmywarki

Szczerze? Ja nie mogę patrzeć, jak lubię generalnie Forda - S-Max, Galaxy tak coś w tym C-Max II jest takiego że nie mogę, jeździłem i wolę Merivę.

Napisano

Szczerze? Ja nie mogę patrzeć, jak lubię generalnie Forda - S-Max, Galaxy tak coś w tym C-Max II jest takiego że nie mogę, jeździłem i wolę Merivę.

Nie jeździłem C Max więc mogę tylko porównać wygląd i wnętrze. Żaden z nich konkursu piękności by nie wygrał, ale w Merivie wkurza mnie najbardziej silnik. Nie dość, że nie jedzie to jeszcze paski jak smok. Na plus forda to dużo większy bagażnik. Chociaż kto wie, może to samo bym pisał o fordowskim 1.6 ? Teraz przez mnie przemawia niechęć do opla.

Wysłane ze zmywarki

Napisano

Nie jeździłem C Max więc mogę tylko porównać wygląd i wnętrze. Żaden z nich konkursu piękności by nie wygrał, ale w Merivie wkurza mnie najbardziej silnik. Nie dość, że nie jedzie to jeszcze paski jak smok. Na plus forda to dużo większy bagażnik. Chociaż kto wie, może to samo bym pisał o fordowskim 1.6 ? Teraz przez mnie przemawia niechęć do opla.

Wysłane ze zmywarki

1.4 16V 100KM? Czy T 120KM?

Napisano

1.4 16V 100KM? Czy T 120KM?

Turbo 120.

Wysłane ze zmywarki

Napisano

Jechałem krótki kawałek, ale wydawał się spoko. Jedź na chipa, ze 140-160KM powinno być lepiej. ;)

Napisano
  • Autor

Wysłane ze zmywarki

Scenic podoba mi się w środku-a to kryterium jest dla mnie ważne.Touran tylko z silnikiem mpi- nie chcę gdzieś tam w głowie mieć myśli-"kiedy ten TSI padnie?"
Napisano

Jechałem krótki kawałek, ale wydawał się spoko. Jedź na chipa, ze 140-160KM powinno być lepiej. ;)

Odpuściłem temat bo nie chce inwestować w auto, którego nie lubię.

Wysłane ze zmywarki

Napisano
  • Autor

jak do miejskiego tyrania to chyba muł może być ;] ale jak nie to ostatnio jechałem ojca asx'em z 1.6 i też trzeba mu przyznać, że był muł ;]

Powiem tak-zdaję sobie sprawę że żadne z tych aut nie jedzie.Jednak ta swoboda użytkowania wolnossaka jest dla mnie ważniejsza.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Powiem tak-zdaję sobie sprawę że żadne z tych aut nie jedzie.Jednak ta swoboda użytkowania wolnossaka jest dla mnie ważniejsza.

tak też myślałem ;] ojciec też kręci się tam i z powrotem na krótkich odcinkach więc też go namawiałem na benzynowe auto bez turbiny ;]

ja do crossów i tego typu aut nie jestem przekonany ale ten asx zrobił na mnie dobre wrażenie :ok: chociaż ojciec twierdził, że w fiacie 500x było ciszej

Napisano
  • Autor

tak też myślałem ;] ojciec też kręci się tam i z powrotem na krótkich odcinkach więc też go namawiałem na benzynowe auto bez turbiny ;]

ja do crossów i tego typu aut nie jestem przekonany ale ten asx zrobił na mnie dobre wrażenie :ok: chociaż ojciec twierdził, że w fiacie 500x było ciszej

Ktoś już wspominał kiedyś o głośności ASXa.Chyba diesle są cichsze w środku.

Napisano

Też tak myślałem, dopóki brat nie kupił monedo 2,5t ;)

1.6mpi to jest jeszcze silnik 8zaworowy, dość mułowaty

Wysłane z Moto X Play

Napisano
  • Autor

Też tak myślałem, dopóki brat nie kupił monedo 2,5t ;)

1.6mpi to jest jeszcze silnik 8zaworowy, dość mułowaty

Wysłane z Moto X Play

1,6MPI ostatecznie odpadl-te egzemplarze nie majá nic z wyposazenia :no:

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Wysłane ze zmywarki

I na przekór Tobie padło na Merivę :hehe:

.Chyba mam krytycznie male wymagania bo u mnie [wolnossące 100KM :facepalm: ]to jedzie :hmm:.

Napisano

I na przekór Tobie padło na Merivę :hehe:

.Chyba mam krytycznie male wymagania bo u mnie [wolnossące 100KM :facepalm: ]to jedzie :hmm:.

Szerokiej drogi! Nie krytykuje co dla jednego kiepskie to dla drugiego może spełniać wymagania.

W Polsce miałem wynajętego Opla Corsę z takim silnikiem. Przyjemnie się jeździło, ale to dużo lżejsze auto jest. Dla mnie po przesiadce z audi, wszystkie te auta to muł.

Wysłane ze zmywarki