Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie kupic PEWNE uzywane auto?

Featured Replies

Napisano

Teoretycznie, bo AutoMirek prędzej umrze ze śmiechu niż takie coś podpisze.

A potem będzie się wykręcał że nie wiedział o wałku i to nie on. Diler danej marki z ASO pod ręką nie ma takiej linii obrony.

tak samo dilerzy sprzedający uzywane się wykręcają , nie wazne jakiej marki, popatrz czasem na turbo kamera , regularnie takie reportaże tam są , 

Napisano

I to potwierdza prawdziwość mojego posta. Dobrae i nie wyjezdzone auta nie ida do obcych tylko ktoś w firmie kupuję. A pozostałe do ludzi.

Pozd

roznie z tym bywa... u mnie czesc aut poszla poza firme, glownie dlatego ze byly zbyt wypasione a tym samym za drogie dla pracownikow (nawet po rabacie) lub kompletnie niefunkcjonalne (jak na przyklad Mini) ;) . W innej znanej mi firmie jest formalny i oficjalny zakaz odkupowania auta. Oczywiscie ludzie sie jakos dogaduja z firma leasingowa 'na boku' ale generalnie praktycznie nie da sie odkupic auta po sobie, wiec sporo fajnych i nie zniszczonych aut laduje na placu gdzies pod wroclawiem ;) W innej znanej mi firmie rotacja aut jest bardzo duza ale praktycznie tylko pojedyncze egzemplarze ida do pracownikow, jak pytalem kolege czy by mi czegos nie przypilnowal to mi powiedzial ze na luziku mozemy sie dogadac bo ludzie u niego obkupili sie juz jakis czas temu i teraz malo kto wymienia na nowszy ;) Niestety okazalo sie ze musialby kupic na siebie a potem mi odsprzedac bo dla czlowieka 'z ulicy' nawet jesli z polecenia to cena byla calkowicie niepromocyjna ;) wiec ostatecznie sobie darowalem.

Napisano

tak samo dilerzy sprzedający uzywane się wykręcają , nie wazne jakiej marki, popatrz czasem na turbo kamera , regularnie takie reportaże tam są , 

wystarczy spojrzec jakie sa warunki zakupu 'u dealera' - po pierwsze to nie dealer sprzedaje tylko 'miras&ziutex sp z oo' ktory tylko przypadkiem wynajmuje plac i pracownika (na umowe zlecenie) od dealera a do tego w umowie jest napisane praktycznie to samo co w dowolnym komisie (czyli ze stan auta jest ci znany) a dodatkowo czasami jest napisane ze _wskazanie_licznika_ wynosi iles tam... wiec jesli wyjdzie ze przebieg w bazie jest 3x taki to masz niestety pecha... Gwarancje ktorymi sie chwala "dealerzy" dostaniesz rowniez w lepszych komisach - bo to nie gwarancja dealera czy producenta tylko ubezpieczenie napraw... i w wiekszosci przypadkow nedzne ;)

Generalnie z kupowaniem aut jest lipa... i loteria ;)

Napisano

Tylko że dilera łatwiej potem za przyrodzenie ścisnąć. No i na koniec nie okaże się niewypłacalny.

Napisano

wystarczy spojrzec jakie sa warunki zakupu 'u dealera' - po pierwsze to nie dealer sprzedaje tylko 'miras&ziutex sp z oo' ktory tylko przypadkiem wynajmuje plac i pracownika (na umowe zlecenie) od dealera a do tego w umowie jest napisane praktycznie to samo co w dowolnym komisie (czyli ze stan auta jest ci znany) a dodatkowo czasami jest napisane ze _wskazanie_licznika_ wynosi iles tam... wiec jesli wyjdzie ze przebieg w bazie jest 3x taki to masz niestety pecha... Gwarancje ktorymi sie chwala "dealerzy" dostaniesz rowniez w lepszych komisach - bo to nie gwarancja dealera czy producenta tylko ubezpieczenie napraw... i w wiekszosci przypadkow nedzne ;)

Generalnie z kupowaniem aut jest lipa... i loteria ;)

Jak już trzy razy pisałem w tym wątku - jeśli miras&ziutex mieści się w salonie dilera danej marki i ma dostęp do ASO to nie ma znaczenia jak się nazywa i którą z kolei spółką-córką jest w stosunku do tamtego. Zapis "stan auta znany" nie ma absolutnie znaczenia, jeśli kupujesz od firmy to tym bardziej.

A problem zapisów w umowie można spokojnie obejść prezentując własne zapisy. Jeszcze nikt mi nie odmówił podpisania.

Napisano

Jak już trzy razy pisałem w tym wątku - jeśli miras&ziutex mieści się w salonie dilera danej marki i ma dostęp do ASO to nie ma znaczenia jak się nazywa i którą z kolei spółką-córką jest w stosunku do tamtego. Zapis "stan auta znany" nie ma absolutnie znaczenia, jeśli kupujesz od firmy to tym bardziej.

A problem zapisów w umowie można spokojnie obejść prezentując własne zapisy. Jeszcze nikt mi nie odmówił podpisania.

spoko, ale mnie to skutecznie zniechecilo do preferowania takich placow przy salonach ;)

Napisano

spoko, ale mnie to skutecznie zniechecilo do preferowania takich placow przy salonach ;)

Ok, tak naprawdę ważny jest konkretny egzemplarz. Jak trafisz na dobre auto to nie ma znaczenia kto Ci je sprzeda bo wtopy nie będzie. A jak na minę, to fakt że można iść do sądu będzie tylko niewielką pociechą, bo auto i tak nerwów sporo przysporzy.

Trochę szczęścia trzeba mieć lub minimalizować ryzyko już na etapie wyboru auta.

Edytowane przez Ryb