Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Termostat do kaloryfera - howto

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Ustrojstwo dotarło kapkę wcześniej, więc poniżej szybkie info:

w pudełku:

post-143175-0-46883100-1476457866_thumb.

sam zawór, okazało się że głowica weszła bez jakichkolwiek adapterów:

post-143175-0-01064300-1476458015_thumb.

porównanie

post-143175-0-09594500-1476458046_thumb.

adaptery w zestawie

post-143175-0-98830900-1476458066_thumb.

podłączanie akcesorium do systemu przy użyciu załączonego kodu

post-143175-0-42787800-1476458151_thumb.

podłączanie po kolei

post-143175-0-40937000-1476458214_thumb.

tak się to prezentuje na kaloryferze

post-143175-0-63601000-1476458249_thumb.

post-143175-0-37085200-1476458259_thumb.

Ustawienie wszystkiego do pracy to kwestia kilku minut, dwa przykładowe zrzuty poniżej jak tym można sterować.

post-143175-0-21413500-1476458602_thumb.post-143175-0-45113400-1476458612_thumb.post-143175-0-21368500-1476458621_thumb.

Ustawienie temperatury możliwe jest:

- wg. terminarza (np. wg godzin osobno dla każdego dnia tygodnia)

- wg. lokalizacji (np. wracam z pracy, mam 5 km do domu, ustawiana jest zadana temperatura w domu)

- wg. parametrów innych akcesoriów (np. temperatura na zewnątrz wzrasta/spada -> włącz/wyłącz/ustaw temperaturę)

- ręcznie (włącz/wyłącz, ustaw temp)

I pewnie jeszcze wg czegoś, jak trzeba jakieś info ine to pytajcie :ok:

Napisano

Ustawienie temperatury możliwe jest:
- wg. terminarza (np. wg godzin osobno dla każdego dnia tygodnia)
- wg. lokalizacji (np. wracam z pracy, mam 5 km do domu, ustawiana jest zadana temperatura w domu)
- wg. parametrów innych akcesoriów (np. temperatura na zewnątrz wzrasta/spada -> włącz/wyłącz/ustaw temperaturę)
- ręcznie (włącz/wyłącz, ustaw temp)

I pewnie jeszcze wg czegoś, jak trzeba jakieś info ine to pytajcie

Lubię to

moze to durne pytanie - zawor ma kalendarz wbudowany w siebie? czy musi miec ATV w zasiegu zeby dzialac wg programu?

Napisano
  • Autor

moze to durne pytanie - zawor ma kalendarz wbudowany w siebie? czy musi miec ATV w zasiegu zeby dzialac wg programu?

sam ustawiasz jak to wygląda w konkretne dni. Nie potrzebujesz ATV, które, ponownie, wymagane jest tylko do dostępu zdalnego :)

Napisano

sam ustawiasz jak to wygląda w konkretne dni. Nie potrzebujesz ATV, które, ponownie, wymagane jest tylko do dostępu zdalnego :)

Ciagle mam problem ze zrozumieniem gdzie sa konfigurowane sceny czy akcje, gdzie jest przechowywana konfiguracja i co synchronizuje te akcje.

Np mam czujnik okienny i termostat z programem tygodniowym. I chce zeby otwarcie okna zakręciło grzejnik aż do momentu zamknięcia okna i wtedy termostat ma wrócić do zadanego na dany moment programu.

W q3 to się programuje w głowicy. W livingconnect danfosa w bramce sterującej. A tutaj ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano
  • Autor

gdzie jest przechowywana konfiguracja

wydaje mi się że w Twoim koncie iCloud

i co synchronizuje te akcje.

:hmm: te urządzenia chyba się ze sobą po prostu komunikują bezpośrednio, czyli na chłopski rozum trzymają rzeczy ich dotyczące w swojej pamięci, ale jak jest naprawdę :nie_wiem:, w zasadzie wystarczy mi że to po prostu działa ;]

Napisano

Upewnię się ostatecznie: bez dostępu zdalnego sama głowica nie umożliwia zupełnie nic? Żadnych nastaw ręcznych, choćby temperatura w górę/w dół?

Napisano
  • Autor

Upewnię się ostatecznie: bez dostępu zdalnego sama głowica nie umożliwia zupełnie nic? Żadnych nastaw ręcznych, choćby temperatura w górę/w dół?

Kurde, jeszcze raz: ATV wymagany jest do dostępu ZDALNEGO, jak siedzisz w domu komunikujesz się z urządzeniem lokalnie przez Bluetooth

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Kurde, jeszcze raz: ATV wymagany jest do dostępu ZDALNEGO, jak siedzisz w domu komunikujesz się z urządzeniem lokalnie przez Bluetooth

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wasylkowi chodzili chyba raczej czy da się pokręcić na kaloryferze :) bez szukania telefonu ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

Czyli w przeciwieństwie do rozwiązań konkurencyjnych, gdzie dostęp zdalny jest miłym dodatkiem, to rozwiązanie zawiera sam miły dodatek i to tylko dla miłośników "jabłek"...  ;)

Gdy nad ranem stwierdzam, że mam np. ciut za zimno w sypialni a kaloryfer w zasięgu ręki, muszę szukać telefonu albo odpalać komputer/tablet? Hmm- szanuję nowoczesne rozwiązania, ale tylko wtedy, gdy nie ograniczają całkowicie funkcji podstawowych.

Edytowane przez Wasylek

Napisano

Czyli w przeciwieństwie do rozwiązań konkurencyjnych, gdzie dostęp zdalny jest miłym dodatkiem, to rozwiązanie zawiera sam miły dodatek i to tylko dla miłośników "jabłek"...  ;)

Gdy nad ranem stwierdzam, że mam np. ciut za zimno w sypialni a kaloryfer w zasięgu ręki, muszę szukać telefonu albo odpalać komputer/tablet? Hmm- szanuję nowoczesne rozwiązania, ale tylko wtedy, gdy nie ograniczają całkowicie funkcji podstawowych.

Ja jestem już na drugim końcu drogi. Gdy szlag trafia termostat elektroniczny, zastępuję go zwykłym i mam święty spokój ;]

Napisano

Jeśli ten termostat jest takiej samej jakości jak pozostałe produkty Eurotronic to będzie słabo...

Krawiec

• 1 miesiąc później...
Napisano

I pewnie jeszcze wg czegoś, jak trzeba jakieś info ine to pytajcie :ok:

i jak po miesiacu zabawy oceniasz sprzet?

Napisano
  • Autor

i jak po miesiacu zabawy oceniasz sprzet?

spełnia swoje zadanie, tydzień temu dołożyłem drugi do łazienki, jeszcze 5 ;]

jedyny minus jest taki, że działa to po bluetooth a nie po wifi, jak chcesz podejrzeć parametry pracy to kilka sekund musisz poczekać, nie jest to natychmiastowe, z drugiej strony przypominam sobie coraz rzadziej o tym że mam taki system, działa już autonomicznie :ok:

Napisano

spełnia swoje zadanie, tydzień temu dołożyłem drugi do łazienki, jeszcze 5 ;]

jedyny minus jest taki, że działa to po bluetooth a nie po wifi, jak chcesz podejrzeć parametry pracy to kilka sekund musisz poczekać, nie jest to natychmiastowe, z drugiej strony przypominam sobie coraz rzadziej o tym że mam taki system, działa już autonomicznie :ok:

pytam bo po glebokich analizach na swieta pod choinke bede zamawial jeden komplet glowica plus czujnik okienny ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.