Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noście okulary ochronne!

Featured Replies

Napisano

Takie przypomnienie tylko. Wierciłem dziś sobie w glazurze i jak mnie malutki odłamek walnął w oko to od razu przypomniałem sobie że mam okulary ochronne w swoim niezbędniku. Od dziś każde wiercenie będę w okularach urządzał. ;]

mar00ha

Napisano

To czym wierciłeś? Udarem? ;)

Napisano

Takie przypomnienie tylko. Wierciłem dziś sobie w glazurze i jak mnie malutki odłamek walnął w oko to od razu przypomniałem sobie że mam okulary ochronne w swoim niezbędniku. Od dziś każde wiercenie będę w okularach urządzał. ;]

mar00ha

Pewnie przy pierwszych obrotach szkliwo odprysło?

Napisano
  • Autor

Nie wiem co odprysło. Jakiś odłamek po prostu. Za bardzo nie wnikałem, bo mnie oko bolało. ;]

mar00ha

Napisano

Suabo. Bez wizyty na ostrym dyzurze okulistycznym sie nie liczy.

Napisano

Suabo. Bez wizyty na ostrym dyzurze okulistycznym sie nie liczy.

dokładnie - ja tak wylądowałem po szlifowaniu szlifierką kątową...

Napisano

Niech zgadnę: pozbawioną osłony? :)

Napisano

A ja po przenoszeniu drewba do wedzarni. Dmuchnął wiatr i mialem drzazge w oku. Sama nie wyszła, więc po paru godzinach na ostry dyżur. Co ciekawe w tą sobotę mialem podobnie. Frezowalem coś, po chwili Dmuchnął wiatr i znowu miałem coś w oku. Na szczęście tym razem wylazło po paru godzinach. Okulary mam zawsze na nosie. Mam nawet taka teorie, ze to przez zawirowania powietrza pod okularami zawsze cos do oka wdmuchnie. Bez okularów tylko by się 'ślizgneło'.

Napisano

A to czemu?

Osłona jest a opiłki i tak znajdą drogę by wpaść do oka :)

A oko to boli  dopiero po ich wyciągnięciu :ogien:

Napisano

Ja szlifowałem malutkim dremelkiem. Nawet nie wiem, kiedy coś mi się wbiło centralnie w rogówkę.

Zauważyłem dopiero po jakimś czasie, jak wystający metal podrażnił powiekę od środka.

Samo oko nie miało stanu zapalnego, bolała powieka.

Dopiero w lustrze zobaczyłem, że mam opiłek wbity  w rogówkę.

Pani okulistka miała super spokojne ręce. Wyjęła mi opiłek igłą spokojnym i pewnym ruchem, uprzedzając wcześniej, że jak się ruszę, mrugnę, to mi oko wydłubie.

Jak tylko wyjęła opiłek, to ulga była natychmiastowa i za kilka godzin nic nie bolało.

Napisano

niestety nie zgadłeś.... :)

Napisano

Ofkors   :hehe:    działam tak już dobrych kilka (jak nie kilkanaście) lat. Dwa ostatnie zaprószenia oczu dopadły mnie w wyniku... działania grawitacji, kiedy leżąc pod bolidem trąciłem zabłocone nadkole...   :facepalm::(   mea culpa   :chory:

Osłona w kątówce przeszkadza mi w pracy: nie można z nią używać szczotki   :phi:

Napisano

Znam człowieka, który przez brak okularów ochronnych stracił jedno oko. Było to przy cięciu drewna krajzegą więc nawet przy prostych pracach przydomowych warto pamiętać o podstawowych zasadach BHP i lepiej założyć okulary ochronne zamiast skończyć bez oka.

Napisano

...Mam nawet taka teorie, ze to przez zawirowania powietrza pod okularami zawsze cos do oka wdmuchnie. Bez okularów tylko by się 'ślizgneło'.

Pod jakimi okularami Ci tak wiatr bryka? Takimi?

okulary-ochronne-17.jpg

Czy takimi?

Gogle_ochronne_ASG_Clear_17009.jpg

Napisano

Pod jakimi okularami Ci tak wiatr bryka? Takimi?

okulary-ochronne-17.jpg

Czy takimi?

Gogle_ochronne_ASG_Clear_17009.jpg

Korekcyjnymi :) al e czsem nosilem takie jak pierwsze i tez potrafilo cos przeleciec. Na piaskarce to tylko gogle, takie jak na drugim zdjęciu.

Napisano

To czym wierciłeś? Udarem? ;)

Ja wierce z udarem.... szybciej idzie....

Wysłane z deski do krojenia.

Napisano

A propos okularów ochronnych, możecie polecić coś, co nie paruje? Te najtańsze co są w marketach parują mi jak głupie, a kupując droższe, nie chciałbym wywalać kasy. Działam teraz często na budowie i dobrze by było jakoś się chronić, bo oczy nie trawa i na wiosnę nie odrosną.

Napisano

Przetrzyj od wewnątrz pianką do golenia.

Napisano

Przetrzyj od wewnątrz pianką do golenia.

Albo szamponem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.