Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Fluence 1,6 16V-karta/kluczyk ????

Featured Replies

Napisano

Witam,jako że mam zamiar przesiąść się z jak najbardziej mało wyrafinowanego tech.auta jakim był Chevrolet Lacetti na Renault Fluence to mam pyt.: jaki model Fluence musiałbym szukać ???? Interesuje mnie zwykły "golas" najlepiej bez karty a z kluczykiem i bez zbędnej elektroniki. Auto do gazu będzie użytkowane na taxi...

W jakim modelu i do którego roku prod.nie było karty i który silnik najlepszy do gazu ??? Pzdr i dzięki za pomoc.....

Napisano
  • Autor

Bo uważam to za zbędny gadżet... W MB 210 miałem elektr. kluczyk tzw. rybkę i wszystko było ok do momentu jak się nie popsuła stacyjka która czytała kluczyk.... W 2005 zapłaciłem 1tyś zł by to odblokować,zaprogramować itp.... Zakładam że ta karta w renault działa podobnie...

Karty wolę mieć jedynie w portfelu :-)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

No tak z lekka przekręcić trzeba było... Ale zasada działania pewnie podobna.... Jak często statystycznie zdarza się awaria tej karty i co wtedy trzeba zrobić ???

Napisano

No tak z lekka przekręcić trzeba było... Ale zasada działania pewnie podobna.... Jak często statystycznie zdarza się awaria tej karty i co wtedy trzeba zrobić ???

nie jestem w stanie Tobie odpowiedzieć jak często :hmm: Może czytnik ebnąć albo sama karta. Myślę, że w W-wie bez problemu to ogarniają elektronicy ;)  W 11 letniej meganie na razie działa :hehe:  :ok:  Nie panikuj na zaś. W W190 potrafił się też kluczyk ni z tego i owego zablokować :hehe:

Napisano

mam 7 rok w megane 2 i nie miałem do tej pory z nią problemu :oki:

Napisano

Magicy naprawiają czytniki kart za 200 zł, a karty za 80 -120 zł.

Napisano
  • Autor

Ale ogólnie o co wchodzi z Fluence w tym temacie.... Karty były stosowane w Renault wcześniej niż gdy pojawiło się to auto ,a w tym modelu zostawili kluczyk.... Od czego zależało kiedy był kluczyk a kiedy karta ???? Jak zauważyłem ten niuans to wymyśliłem ze wolę kluczyk.....ot i wszystko....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.