Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wkrętarka, beton, wiercenie

Featured Replies

Napisano

Siema, czy wkrętarka 14v (GSR 1440-LI) nada się, aby wywiercić kilka otworów w betonie?

Średnica 8-10 mm, wiertło oczywiście widiowe. Udaru brak.

Chodzi mi o zakotwiczenie garażu blaszaka do bloczków fundamentowych lub płyt chodnikowych.

Nie mam jeszcze prądu i dysponuję jedynie wiert-wkrętarką...

Napisano

Awykonalne

Aczkolwiek zapas baterii i dużo dużo czasu plus dobre wiertła..to może Ci się w bloczku fundamentowym uda...w płytce nie sadze

Edytowane przez 4thelement

Napisano

Dobre wiertło i powinno się udać. Testowałem uniwersalne niebieskie Boscha i dawało radę.

Napisano

Zależy od wkrętarki i wierteł. Jak kiepska wkrętarka to nei da rady - moją zajeździłem 2 baterie i nie dawała rady. Jak masz lepszą wkrętarkę i dobre wiertła może, może po jakimś czasie zabawy dasz radę. Inna sprawa że w bloczkach i płytkach z udarem lepiej nie wiercić przy dużej wiertarce.

Napisano
  • Autor

hym, dobra, skoro może być problem to może jednak coś innego wybrać na postawienie tego garażu?

gazobeton się nada chyba?

ze 6 sztuk bym wkopał w ziemię (na rogach i w dłuższym boku po jednym) i przykręcił po prostu na kołki.

Napisano

hym, dobra, skoro może być problem to może jednak coś innego wybrać na postawienie tego garażu?

ze 6 sztuk bym wkopał w ziemię (na rogach i w dłuższym boku po jednym) i przykręcił po prostu na kołki.

A nie możesz wypożyczyć narzędzia czy agregatu na weekend ?

Napisano

Nie nada, nie powinno się go stosować w wilgotnych miejscach.

Może .. przygotuj otwory tam gdzie masz dostęp do prądu albo pożycz od sąsiada.

Napisano

W podobnej sytuacji robiłem tak, że dwa bloczki przewiercałem na wylot, skręcałem prętem gwintowanym, a do tego, co wystawało dokręciłem element konstrukcji wiaty/garażu. I tak na każdym rogu. Bloczki można przygotować wcześniej tam, gdzie jest zasilanie sieciowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.