Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to jest z tą awaryjnością francuzow?

Featured Replies

Napisano

Peugeot 206 to cos ala UNO lucyfera?

Nie bardzo - w produkcji w UE do 2010 r. Uno zeszło z produkcji w UE zanim 206 się pojawiło.

Napisano

Co powiesz o podobnej populacji peżotów 206, w których przed osiągnięciem 100 kkm każdy miał wymienioną UPG - niektóre nawet więcej niż 1 raz ?

to samo co ty powiesz na jedną 206 która dobija do 500kkm na oryginalnym słupku i większości osprzętu  :skromny:

i na pełnoletnią renię 19 - jeden klekot 1,9 z milionem km i 99% oryginału (aku zmienione i dwa węże gumowe plus obudowa filtra paliwa) a druga na gazie w automacie która zdechła całkowicie przy 900kkm

Napisano

Wiesz ja podobnie mówiłem o Fiatach gdy miałem Fiata - alternator, uszczelka głowicy, wspomaganie i wycieraczki to tez była eksploatacja...

obecnie ta eksploatacja juz na szczescie wyglada inaczej 

już pisałem - jedyn fiat jakiego znam to croma w automacie i klekocie - jeździ i nic się nie dzieje 

chociaz pamiętam moje UNO które nigdy nie było sprawne w 100% elektrycznie, ale silnik, napęd i zawieszenie nigdy nie sprawiało kłopotów (poza piszczącymi hamulcami z przodu)

Napisano

Nie bardzo - w produkcji w UE do 2010 r. Uno zeszło z produkcji w UE zanim 206 się pojawiło.

bzdura. UNO klepali do 2002r a 206 od 1998r.

Napisano

Na awaryjność francuzów powiem tyle - Citroen Xantia 2.0 HDI 90 koni:

480 tysięćy najechane

Auto ma 18 lat

W silniku renegerowane były wtryski przy przebiego ~300 tysięćy

Skrzynia oryginalna dalej,

Turbo nie tykane

Rdzy brak, 

W środku wygląda lepiej niż Golf V która ma przejechane 140 tysięćy (Trendline - pewnie Highline ma lepsze materiały).

Poprzednio własciciel Xantii miał 405 1.9D którą też dobił do 500 tysięćy (żywot zakończył walnięty z tyłu przez poloneza - poszła geometria).

Mój tato tez ma Xantie - 20 letnią 1.6 w benzynie. Nic nie robił praktycznie poza regulacja zaworów w silniku - auto ma najechane 180 tysięćy.

Edytowane przez cesarz

Napisano

Widziałem jak handlarz odkupił kilkanaście Octavii 1.9 TDi. Od firmy leasingowej. W każdej licznik miał > 700 kkm. W każdej wnętrze wyglądało jakby miało < 200 kkm. I znając go poszły z takim przebiegiem do ludzi.

Napisano

Widziałem jak handlarz odkupił kilkanaście Octavii 1.9 TDi. Od firmy leasingowej. W każdej licznik miał > 700 kkm.

Niepokoi mnie tylko jedno - ile lat klient firmy leasingowej uzytkował auta że nalatał ponad 700 kkm?

Napisano

Niepokoi mnie tylko jedno - ile lat klient firmy leasingowej uzytkował auta że nalatał ponad 700 kkm?

5 lat? To są auta, których praktycznie się nie wyłącza.

Napisano

Który 1.9 TDI? 105 koni?

Co do przebiegu - znajomy ma firme transportową. Tam faktycznie aut nie wyłączają i pod dwóch latach na szrot sie nadaje ;)

Dodam że wszystkie auta ma Mastery.

Edytowane przez cesarz

Napisano

UNO klepali do 2002r 

W UE ? Czy w krajach trzeciego świata ?

Napisano

Według wiki:

"Fiat Uno po głębokim liftingu, określany również jako model drugiej generacji, był produkowany w Polsce przez Fiat Auto Poland w Bielsku-Białej (1994-2000) i Tychach (2000-2002)[2]RPA i Turcji (Tofas od 1993). Po przejęciu przez Fiata firmy Innocenti sprzedawano w jej sieci model Uno pod nazwą Innocenti MilleInnocenti Mille pochodziło z fabryk Fiata w Brazylii i Polsce."

Za młodzieńczych lat kolega miał Uno Turbo sprowadzone od szwabów. Coś jak Golf GTI teraz to było ;) W tamtych czasach robiło wrażenie pod względem przyśpieszenia.

Edytowane przez cesarz

Napisano
  • Autor

Zapewne, w cenniku ;l

Przycisnalem Pana u okazało się, że to nie 1.6 thp, a 2.0 hdi 150...

Z trzema salonami załatwiałem 3008 i stad prwnie mój błąd. Czyli 1.6 thp żyje ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.