Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 3008

Featured Replies

Napisano

Ja już dawno.

Napisano
  • Autor

Oczywiście chodziło mi o najnowszy model :)

Plusy: design, jakość, wyciszenie, hdi jest dużo bardziej kulturalne niż tdi, wystrój wnętrza, duży bagażnik, dobre fotele, wirtualny zestaw wskaźników, dynamika silnika, szklany dach sie otwiera,

Minusy: brak napędu 4x4, spalanie trochę wyższe niż w Tiguanie, cena, ledy dużo gorsze niż w Tiguanie, brak regulowanej kanapy z tyłu,

Edytowane przez Lexsensei

Napisano

No również mam na myśli najnowszy model. Jeździłem 1,2 130HP i 1,6 165HP w automacie wersja Allure. Miałem nawet napisać recenzję ale się wstrzymałem bo przy tego typu pojazdach nie jestem obiektywny, nie jeździłem modelami konkurencji a poza tym nie rozumiem idei auta SUV, wirtualne zegary mnie odpychają  - chyba za stary jestem na takie gadżety. Widzę jednak że klientom pojazd się podoba więc chyba PSA wykonało dobrą robotę. Zobaczymy co się będzie działo na serwisie :)

Napisano

Pan z salonu Peżoo wczoraj twierdził że mieli juz trzech klientów którzy zrezygnowali z kupna Tiguana na rzecz 3008

Napisano

Pan z salonu Peżoo wczoraj twierdził że mieli juz trzech klientów którzy zrezygnowali z kupna Tiguana na rzecz 3008

A w salonie vw pan powiedzial, że. .. ;]

Napisano
  • Autor

Naprawdę niezły jest ten samochód! S&S jeszcze szybciej i częściej wyłącza silnik niż ten w Seacie. Jedynie zawieszenie trochę zbyt sztywne jest i z tyłu, o ile na kolana jest sporo miejsca, a o tyle na stopy go nie ma, ponieważ nie ma miejsca pod przednimi fotelami...

Napisano

Oczywiście możliwe - tylko że je nie byłem tam po 3008 - w ogóle mnie Suvy nie interesują.

Choć wnętrze mi się bardzo podoba.

Napisano
  • Autor

No również mam na myśli najnowszy model. Jeździłem 1,2 130HP i 1,6 165HP w automacie wersja Allure. Miałem nawet napisać recenzję ale się wstrzymałem bo przy tego typu pojazdach nie jestem obiektywny, nie jeździłem modelami konkurencji a poza tym nie rozumiem idei auta SUV, wirtualne zegary mnie odpychają - chyba za stary jestem na takie gadżety. Widzę jednak że klientom pojazd się podoba więc chyba PSA wykonało dobrą robotę. Zobaczymy co się będzie działo na serwisie :)

Jakie wrażenia z jazdy 1.6 thp? Mnie się bardzo podobają wirtualne zegary. Koncepcja aut typu SUV również zaczyna mnie coraz bardziej przekonywać. Wielka wada jest brak 4x4. Wczoraj bylem w górach i bardzo brakowało 4x4...

Napisano
  • Autor

Triche przesadzili z cena tego samochodu. Jest to, jak dla mnie, jedyny peugeot ostatniej dekady, który faktycznie jest kompletnym samochodem pod względem jakości, przemyślanych rozwiązań i technologi. 508, 308, 208 , itd są kiepskie w porównaniu do nowego 3008

Napisano

No również mam na myśli najnowszy model. Jeździłem 1,2 130HP

I jak to jedzie? Chociaż jest w miare elastyczny?

Napisano

Musiałem się chwilę oswoić bo moje 2.0 8V turbo to 2 inne światy ale generalnie auto porusza się poprawnie, jak trzeba to jest całkiem zrywne.

Dzisiaj pojeździłem 1,6 THP z automatem i generalnie urzekła mnie cisza w środku, podczas manewrowania na placu czułem się jak w elektrycznym. Byle się nie sypał jak poprzednie edycje tego silnika to będzie super.

Napisano

Musiałem się chwilę oswoić bo moje 2.0 8V turbo to 2 inne światy ale generalnie auto porusza się poprawnie, jak trzeba to jest całkiem zrywne.

Dzisiaj pojeździłem 1,6 THP z automatem i generalnie urzekła mnie cisza w środku, podczas manewrowania na placu czułem się jak w elektrycznym. Byle się nie sypał jak poprzednie edycje tego silnika to będzie super.

On juz sie chyba nie sypie? Ale rozrząd dalej porażka raczej? Nic tam nie poprawili?

Spuszczone z krzyża

Napisano
  • Autor

On juz sie chyba nie sypie? Ale rozrząd dalej porażka raczej? Nic tam nie poprawili?

Spuszczone z krzyża

W wypadku vw zaraz byś dostał odp, jak to się sypia silniki oraz kody, a w wypadku francuzow dziwna cisza ;]

Napisano

Efekt zalezy od tego  jak wysoko kręcisz ;)

Napisano

Z tym THP to juz różne wersje słyszałem.

Niby silnik zaprojektowany we współpracy z BMW które podobno właśnie maczało palce przy rozrządzie.

Niby w 2012 silnik został przeprojektowany przez Peugeot Sport  - czy te zmiany wprowadzono tylko wersjach 200koni+ czy tych słabszych też to nie wiem.

Napisano

W wypadku vw zaraz byś dostał odp, jak to się sypia silniki oraz kody, a w wypadku francuzow dziwna cisza ;]

Bo to eksploatacja ;]

Napisano

Z tym THP to juz różne wersje słyszałem.

Niby silnik zaprojektowany we współpracy z BMW które podobno właśnie maczało palce przy rozrządzie.

Niby w 2012 silnik został przeprojektowany przez Peugeot Sport  - czy te zmiany wprowadzono tylko wersjach 200koni+ czy tych słabszych też to nie wiem.

Niby poprawili, ale rozrząd raczej nie, nadal się sypie

Napisano
  • Autor

Niby poprawili, ale rozrząd raczej nie, nadal się sypie

Ale wymieniaja na gwarancji?

Distalem ofertę specjalną na kupno 3008....rabat wynosi 3 %!!!! Ktoś kiedyś pisał o tym jakie to rabaty daje Peugeot

Napisano

Distalem ofertę specjalną na kupno 3008....rabat wynosi 3 %!!!! Ktoś kiedyś pisał o tym jakie to rabaty daje Peugeot

Na nowosci to raczej nigdzie nie szaleja z rabatami ;)

Ale 20%+ na poprzednie P3008 z wyprzedazy rocznika to nie bylo nic dziwnego...

Tylko, ze one raczej hitem sprzedazy nigdy nie byly.

Napisano

Auto dopiero weszło do sprzedaży i podobnoż świetnie sie sprzedaje w całej europie. Także nieliczył bym na super rabat ;)

Napisano

Mi wymienili na przedłużonej , ale slyszalem, ze jak przeglądy robisz u nich to po gwarancji tez wymieniają.

Zobacz na otomoto te wystawione mają nawet 10 % rabatu. 5008 kupiłem z wyprzedaży rocznika za 81 zamiast 112

Spuszczone z krzyża

Napisano
  • Autor

Auto dopiero weszło do sprzedaży i podobnoż świetnie sie sprzedaje w całej europie. Także nieliczył bym na super rabat ;)

Więcej daje nawet vw w wypadku nowości na grupy zawodowe...

Napisano
  • Autor

Mi wymienili na przedłużonej , ale slyszalem, ze jak przeglądy robisz u nich to po gwarancji tez wymieniają.

Zobacz na otomoto te wystawione mają nawet 10 % rabatu. 5008 kupiłem z wyprzedaży rocznika za 81 zamiast 112

Spuszczone z krzyża

Taka postawa producenta cieszy!

Za 81 tys taki kawał samochodu, to wręcz rewelacyjna oferta!

Teraz warto kupować Q5. 2.0 tdi są nawet za ok 130 tys zł. Fajne wersje idzie wyrwać za 150 tys zł, a auto nadal świetnie wygląda

Napisano
  • Autor

A wiesz czy rolnicy też są zaliczani do tych zniżek w VW?

Nie mam pojęcia. Najlepiej zobaczyć na stronie vw bądź zadzwonić do salonu

Napisano

Jakie wrażenia z jazdy 1.6 thp? Mnie się bardzo podobają wirtualne zegary. Koncepcja aut typu SUV również zaczyna mnie coraz bardziej przekonywać. Wielka wada jest brak 4x4. Wczoraj bylem w górach i bardzo brakowało 4x4...

Zrobilem konfiguracje - wyszlo 195.400PLN za Puga ;l

Napisano

Taka postawa producenta cieszy!

Za 81 tys taki kawał samochodu, to wręcz rewelacyjna oferta!

Teraz warto kupować Q5. 2.0 tdi są nawet za ok 130 tys zł. Fajne wersje idzie wyrwać za 150 tys zł, a auto nadal świetnie wygląda

Przeciez nowy model idzie. To Q5 to ma juz dobre 8 lat....

Napisano
  • Autor

Ceny są z kosmosu, ale samochód sam w sobie bardzo udany. Rabatów brak - tzn max 3%..

Napisano
  • Autor

Przeciez nowy model idzie. To Q5 to ma juz dobre 8 lat....

Q5 wciąż jest bardzo dobrym samochodem i zdecydowanie wolałbym q5 za 150 tys zł niż 3008.

Napisano

Q5 wciąż jest bardzo dobrym samochodem i zdecydowanie wolałbym q5 za 150 tys zł niż 3008.

Pytanie co za to 150 bedzie w srodku...

Napisano

Na q5 jest 20 % rabatu na dzień dobry :)

To bedzie ciagle bez szalenstwa...

Napisano

Najwidoczniej pojawila sie nowa marka premium :hehe:

Napisano

Za 150 tys zł masz diesla 2.0 z napędem quattro z bardzo fajnym wyposażeniem.

Dokładnie. Masz też Forestera na wypasie i parę innych, znacznie ciekawszych aut od Puga. Z całym szacunkiem dla niego.

Napisano

Najwidoczniej pojawila sie nowa marka premium :hehe:

Peugeot dla niektórych zawsze był premium :)

Napisano
  • Autor

Dokładnie. Masz też Forestera na wypasie i parę innych, znacznie ciekawszych aut od Puga. Z całym szacunkiem dla niego.

Ze świetnym napędem 4x4

Napisano

Sprawdzaleś o ile podniosła się wartość Twojego puga w tym roku? ;]

To nawet pomijam, ale ten zaszczyt, który na mnie spłynął. :)  Od teraz parkuje w miejscach niedozwolonych ;]

Napisano
  • Autor

To nawet pomijam, ale ten zaszczyt, który na mnie spłynął. :) Od teraz parkuje w miejscach niedozwolonych ;]

Ja bym już tego prestiża ba nic nie zmieniał. Ewentualnie można pomyśleć o tańszym konkurencie, czyli o Audi ;]

Napisano
  • Autor

Jedna rzecz o której zapomniałem w teście, a bardzo przypadła mi do gustu. Spryskiwacze przedniej szyby ukryte są w ramionach wycieraczek, dzięki czemu płyn idealnie jest rozprowadzany po szybie zaraz przed wycieraczkami

Napisano

Ja bym już tego prestiża ba nic nie zmieniał. Ewentualnie można pomyśleć o tańszym konkurencie, czyli o Audi ;]

Zerknij jakie ceny tego np. w Francji, to u nas jednak tanio :hehe:

• 2 tygodnie później...
Napisano

No, jutro rano biorę 3008 1,6 165HP w automacie na weekend, do poniedziałku do 9 jest mój :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.