Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie odpala

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, odpaliłem wczoraj auto na kilkanaście sekund żeby podłączyć aku pod prostownik. Po kilku godzinach ładowania wsiadam do auta, przekręcam kluczyk i nie chce odpalić. Tzn. poprychał przez chwilę i zdechł. Rozrusznik kręci aż miło, ale nie odpala. Dodam, że od pewnego czasu jeżdżę z dość niskim poziomem benzyny i może w zbiorniku skropliła się woda poszła w rurki od paliwa i zamarzła. Mogło tak być? Od godziny 14 auto stoi w garażu gdzie temperatura wynosi około +4 stopni, ale nadal nie odpala. Pacjent to Bravo 1.4 T-Jet + LPG.

Edytowane przez PingNoMore

Napisano
  • Autor

To wiem, przedwoczraj zapaliła się rezerwa, dzisiaj dołałem jeszcze około 5 litrów.

Edytowane przez PingNoMore

Napisano

Jak w temacie, odpaliłem wczoraj auto na kilkanaście sekund żeby podłączyć aku pod prostownik. Po kilku godzinach ładowania wsiadam do auta, przekręcam kluczyk i nie chce odpalić. Tzn. poprychał przez chwilę i zdechł. Rozrusznik kręci aż miło, ale nie odpala. Dodam, że od pewnego czasu jeżdżę z dość niskim poziomem benzyny i może w zbiorniku skropliła się woda poszła w rurki od paliwa i zamarzła. Mogło tak być? Od godziny 14 auto stoi w garażu gdzie temperatura wynosi około +4 stopni, ale nadal nie odpala. Pacjent to Bravo 1.4 T-Jet + LPG.

Dwie zimy temu takie odpalenie na minutę/dwie po dłuższym postoju na mrozie unieruchomiło auto (brava) na dluższy czas. Aku naładowany, pożyczenie prądu nie pomagało. Rozrusznik kręcił.

Samo przeszło gdy zrobiło się cieplej i mialem go zaciągać do warsztatu (przestraszył się??). Podejrzewam że gdzieś - być może podobnie jak u Ciebie - wilgoć/woda się dostała i zonk. Nawet zamarznięty/zatkany wydech był podejrzany - ale przy kręceniu rozrusznikiem dmuchało. Od tamtej pory przy większych mrozach trzymam w baku ponad 50%.

Napisano
  • Autor

Po całej nocy w garażu auto nie odpala. Może jeszcze nie odmarzło.

Wysłane za pomocą mTalk

Napisano

Pewnie to nie wiele wniesie, ale moje było bravo 1.4t-jet (bez lpg) nawet w lecie tak miało, że odpalone na chwile później miało problem odpalić, trzeba było bardzo długo kręcić.

Kiedyś w ASO o tym rozmawiałem i panowie znali sprawę, klasyczny TTTM

Edytowane przez Tomek000

Napisano

Pacjent to Bravo 1.4 T-Jet + LPG.

To pewnie nie to, bo Fiat z pewnością uczy się na błędach ( :hehe:) ale identyczne objawy w analogicznej aurze miałem kiedyś w Stilo jak mi padł komputer / sterownik ;] 

Napisano
  • Autor

Wykręcimy świece i zobaczymy.

Wysłane za pomocą mTalk

Napisano

Dwie zimy temu  Od tamtej pory przy większych mrozach trzymam w baku ponad 50%.

Ja dodatkowo dawkuję "witaminy" do baku w postaci denaturatu, by ew. wodę związać i spalić   :cfaniak:

Napisano
  • Autor

A może po prostu silnik/świece się zalały :hmm:

Dokładnie, świece wymienione i auto pali :)

Wysłane za pomocą mTalk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.