Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regeneracja głowicy - opinie z praktyki

Featured Replies

Napisano

Prawdopodobnie czeka mnie wymiana glowicy w okularze. Prawdopodobnie, bo od pół roku puchną mi węże i wybija płyn chlodniczy zbiorniczkiem wyrównawczym. Na dodatek ostatnio zacząłem tracic ogrzewanie na wolnych obrotach i płyn znika szybciej...

I teraz zastanawiam się, jeśli faktycznie głowica pękła, to czy kupować używkę, czy dać swoją do regeneracji, czy może kupić regenerowaną?

Na olx na oku mam jedną regenerowaną za 1000pln. Używki wahają sie w cenie 500-1000pln i nie za bardzo wiem o co tutaj chodzi... ;]

Ktoś miał do czynienia z regeneracją? Będzie to działać?

Napisano

I teraz zastanawiam się, jeśli faktycznie głowica pękła,

A może to tylko UPG odmówiła współpracy?

Napisano
  • Autor

Podobno w 3.2cdi uszczelki padają mega rzadko. 90% przypadków to jednak pęknięcie głowicy.

Napisano

Nie bawił bym się w spawanie - w Saabie wytrzymało 1000 kilometrów po takim zabiegu.

Jak silnik nie jest jakis do dupy - i nie ma wady ogólnie z tymi głowicami to wolałbym dobrą używkę włożyć.

Napisano
  • Autor

Czyli tak jak myślałem - druciarnia :)

No wlasnie, tylko znalezc na tym allegro dobra uzywke to nie takie proste.

Napisano

Zalezy jeszcze jak kto spawa. Czesto w 3.2 cdi pekaja glowice lub wydmuchuje uszczelke. Akurat w firmie ktorej pracyje spawamy takie rzeczy i to z powodzeniem, przy idzielaniu koientowi 12 miesiecy gwarancji. A robimy glowic bardzo duzo.

Napisano

Zalezy jeszcze jak kto spawa. Czesto w 3.2 cdi pekaja glowice lub wydmuchuje uszczelke. Akurat w firmie ktorej pracyje spawamy takie rzeczy i to z powodzeniem, przy idzielaniu koientowi 12 miesiecy gwarancji. A robimy glowic bardzo duzo.

A naklejki dajecie?

Widziałem kiedyś taką regenerowaną/spawaną głowice i miała właśnie naklejki, które zmieniały barwę (czy cos tam pokazywały) jak temperatura przekroczyła coś ponad 100°C. Jednak jak pękło to spawanie i płyn zaczął wylatywać to i raczej głowica tez się podgrzała i po gwarancji :hehe:

Napisano

Ja wiem tylko że w Ursusach sie spawa głowice i jakąś to jeździ x lat ;) Ale to jednak inna technologia zupełnie niż silnik typu CDI.

Napisano

Ja wiem tylko że w Ursusach sie spawa głowice i jakąś to jeździ x lat ;) Ale to jednak inna technologia zupełnie niż silnik typu CDI.

Przede wszystkim materiał inny, bo żeliwo a nie aluminium :)  

Napisano
  • Autor

Czyli co, lepiej uzywka?

Napisano

@@atlantic

lepiej sprzedac cały słupek niż go rozkręcac na części, raz czasu szkoda, dwa pieniądz mniejszy.Poszczególne elementy tylko wtedy gdy  czapka jest zdrowa, a np. dołem korbowód wyszedł. To nie jest moja opinia,  a stacji demontażu :skromny: Osobiście kupiłbym tą po regeneracji :ok:

Napisano

Dajemy najlejki. Ale nie tylko zabarwienie kontrolki swiadczy o przegrzaniu, jest wiele sladow ktore swiadcza o przegrzaniu :)

Napisano

Przede wszystkim materiał inny, bo żeliwo a nie aluminium :)

Zeliwo sie w zasadzie spawa bardzo dobrze, kwestia technologii.

Napisano

Ja regenerowalem w foce i od roku jest ok. Problemy z wolnymi zniknely auto chodzi jak nowe.

Napisano

Dajemy najlejki. Ale nie tylko zabarwienie kontrolki swiadczy o przegrzaniu, jest wiele sladow ktore swiadcza o przegrzaniu :)

a napisz jakie

Napisano

a napisz jakie

Nadmierne zuzycie prowadnic zaworowych, krzywyzna plaszczyzny, slady przedmuchy na uszczelce, mocne pekniecia glowicy, luzne komory wstepnego spalania (w przypadku diesla z posrednim wtryskiem)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.