Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Usunięcie drzewa

Featured Replies

Napisano

Jaki może być orientacyjny koszt wycięcia wysokiej pełnowymiarowej sosny? Nie ma miejsca, żeby ją położyć, trzeba by ścinać po kawałku.

Czy po ścięciu takie drzewo ma jakąś realną wartość?

Napisano

Malinowski Stanisław - 609 669 760

Firma działa na terenie Puław i okolic. Zadzwoń to może przez telefon Ci wycenią.

Pozdrawiam

Napisano
3 godziny temu, el_diablo napisał:

Jaki może być orientacyjny koszt wycięcia wysokiej pełnowymiarowej sosny? Nie ma miejsca, żeby ją położyć, trzeba by ścinać po kawałku.

Czy po ścięciu takie drzewo ma jakąś realną wartość?

Ja płaciłem 700 za takiego świerka o wysokości z 15m oraz dwie tuje po 10m. Istotne było, ze miał OC.

Napisano
7 godzin temu, maras77 napisał:

Ja płaciłem 700 za takiego świerka o wysokości z 15m. Istotne było, ze miał OC.

Świerk z OC? 8]:hehe:;)

Napisano
7 minut temu, romano11 napisał:

Świerk z OC? 8]:hehe:;)

Wycinający miał OC.

Bo drzewo stało pomiędzy domami i jakby co, mogły być duże straty.

Napisano
Dnia 20.01.2017 o 15:56, maras77 napisał:

Ja płaciłem 700 za takiego świerka o wysokości z 15m oraz dwie tuje po 10m. Istotne było, ze miał OC.

Za 2 ok. 20 metrowe akacje, płaciłem 3 lata temu po 200 zł (cięte "alpinistycznie" bo nie było gdzie połoźyć). Pozostałe kładzione klasycznie poszły za drewno.

Napisano
Godzinę temu, Ozetjot napisał:

Za 2 ok. 20 metrowe akacje, płaciłem 3 lata temu po 200 zł (cięte "alpinistycznie" bo nie było gdzie połoźyć). Pozostałe kładzione klasycznie poszły za drewno.

Też miałem takie oferty, ale kolesie nie mieli OC, dlatego wybrałem droższą firmę, ale z polisą.

Napisano

U sąsiada dzisiaj tną kasztanowca i lipę - oba z podnośnika z opuszczaniem - cena razem 1500zł z zabraniem drewna. Firma z OC.

Edytowane przez Olleo

Napisano

Kasztanowiec i lipa ścięte. Ścięcie suchych gałęzi i podformowanie korony dębu - 500 zł z zabraniem gałęzi, 300 zł z zostawieniem gałęzi - właśnie robią. Pytałem o teoretyczne ścięcie takiego dębu - 1500-1800zł z pocięciem i wywiezieniem drewna. Masakra.

Napisano

A jakiej wielkości ten dąb.

Pytam bo mam na działce 3 sztuki.Wszystkie na planie sa umieszczone.

Chciałbym je solidnie popodcinac.

Napisano

Tak na oko, to ma 250cm obwodu i ze 20m wysokości najmniej, może 25.

Napisano

Dzięki.Moje są podobnej wielkości.Czyli znaleść firmę z podnośnikiem i oc pozostaje.

Napisano

Tak mi się przypomniało: po ścięciu to nie drzwo, a drewno ma wratość :-)

Napisano
  • Autor
Dnia ‎2017‎-‎01‎-‎29 o 21:14, Ozetjot napisał:

Tak mi się przypomniało: po ścięciu to nie drzwo, a drewno ma wratość :-)

No właśnie o to mi chodziło... czy te kawałki pociętego drzewa jakie mi zostaną, będą miały jakąś wymierną wartość jako drewno ;)

I ewentualnie jak to zagospodarować - czy np. firmy ścinające przyjmują drewno w rozliczeniu?

Napisano
Godzinę temu, el_diablo napisał:

No właśnie o to mi chodziło... czy te kawałki pociętego drzewa jakie mi zostaną, będą miały jakąś wymierną wartość jako drewno ;)

I ewentualnie jak to zagospodarować - czy np. firmy ścinające przyjmują drewno w rozliczeniu?

Jak potniesz na min. metrowe kawałki, to do tartaku na tarcicę - pytanie, czy Ci potrzebne do czegoś. Na opał raczej średnio - palić się pali, ale sporo dymu z żywicy i pali się szybko, a gwałtownie. Firmy oczywiście wezmą, ale niestety nie w rozliczeniu, a jeszcze dopłacić będziesz musiał.

Napisano
2 godziny temu, Olleo napisał:

Jak potniesz na min. metrowe kawałki, to do tartaku na tarcicę - pytanie, czy Ci potrzebne do czegoś.

Metrowe na tarcicę i co z tego się zrobi?

Raczej jak najdłuższe-o ile się da wygospodarować jakiś kawałek prostego i bez ogromnej ilości sęków... Deski zawsze się przydadzą:ok:

Co do palenia to nadaje się, tylko raczej nie w kominku:)

Napisano
2 godziny temu, volf6 napisał:

Metrowe na tarcicę i co z tego się zrobi?

Raczej jak najdłuższe-o ile się da wygospodarować jakiś kawałek prostego i bez ogromnej ilości sęków... Deski zawsze się przydadzą:ok:

Co do palenia to nadaje się, tylko raczej nie w kominku:)

Dlatego napisałem minimum metrowe - nie wiem, czy kolega ma transport, a takie sobie może nawet sedanem przewieźć. Najlepiej oczywiście jak najdłuższe, ale to już musi transport zamawiać.

Napisano

Najpierw radze sie dowiedziec czy tartak potnie takie drewno - u mnie maja opory z cieciem nie swojego - obawa przed uszkodzeniem pily. Koszt drwala to 3.50pln za 1 cm obwodu mierzony na wysokosci chyba 130cm. Drwal legalny z oc i wszelkimi uprawnieniami oraz zwyzka.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Napisano

"alpinista" za świerka +/- 15m wziął na jesień 200zł - po obcinałem wcześniej od dołu ile się da gałęzie boczne (tak do 5 m) - bez sprzątania

czas pracy od podjechania do odjazdu - 50 min.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Dla formalności - dwie sosny ścięte. Robione z podnośnika (za drugim podejściem, bo pierwszy podnośnik okazał się za niski). Koszt z wywozem drewna i gałęzi 1300 zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.