Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akumulator

Featured Replies

Napisano

Ojciec kupił do capka aku.Eurostart jeździ ktoś na tej marce,bo przeglądam neta i jak narazie to 60-70% same negatywy fakt,że opinie z przed 3do 5 lat.Poprawiło się coś?

Aku są 6V 195ah i chyba 900 rozruch.Jakieś pocieszne opinie,czy już reklamować?

Napisano

Działa, to co chcesz już reklamować?

Kupił, niech jeździ, zareklamuje jak padnie.

Napisano
  • Autor

Haha przywiózł ze sklepu i wskazują,że są niedoładowane;gęstość elektrolitu na w połowie białego pola,prostownik od 14 ładuje i nic nie ubywa na wskaźniku...jutro podjadę z miernikiem zobaczymy co powie.

Napisano
53 minuty temu, robert2609 napisał:

Haha przywiózł ze sklepu i wskazują,że są niedoładowane;gęstość elektrolitu na w połowie białego pola,prostownik od 14 ładuje i nic nie ubywa na wskaźniku...jutro podjadę z miernikiem zobaczymy co powie.

Niestety, za dobrze to o nich nie świadczy:no:

Dużo były tańsze od centry:hmm:

Napisano

6V akumulator ładujesz do 14V czy 2 w szeregu? 195Ah naładowanie małym prądem zajmie jakieś 2 doby :)

Napisano
  • Autor

Tańsze były a nie wiem czy nie najtańsze bo 220zł sztuka byłem mierzyłem miernikiem 1szt 6V na mierniku pokazuje 6,35V wydaje mi się że to dużo poniżej normy.Odszukałem wartość w jakiej ma się mieścić to;od 7,2 do 8V 

Natomiast po połączeniu 2óch miernik pokazał 12,8V tu już w normie,nie wiem o co chodzi.

Od 15godz. wczoraj podłączyłem je do swojego elektronicznego prostownika pojadę dzisiaj i zobaczę co naładował.Wydaje mi się że są jakieś trefne ale ojciec wierzy że jak się doładują to będą trzymać natomiast ja coś nie zbytnio im kibicuje

Akumulatory dokładnie to 165ah 870rozruchu,ładują się w szeregu.

Napisano

Czemu mu nie doradziles i nie kupiliscie 1 akumulatora 12V o pojemnosci 80-90Ah?.

W zupełności by wystarczył. 

Pradnica czy alternator tam pracuje?

Napisano
  • Autor

Prądnica nie chciał 1 ale....u niego to wszystko oszczędnie bo nie będzie inwestował w 40letni złom.Jedno co mu od początku odradzałem to własnie aku tel firmy bo nie cieszą się dobrą opinią,ale zrobił jak zrobił.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.