Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VOLVO S80 - warto się zainteresować

Featured Replies

Napisano

VOLVO S80 2,4D/175KM (195KM) 

122 000 km

Automat (GEARTRONIC)

rok końcówka 2010.

cena ok 47 000

Czy lepiej sobie odpuścić ...?

Napisano

Bardzo dobry i trwały silnik 5 cylindrowy ,niski przebieg/jeżeli udokumentowany / tez plus ,cena jak na kawał fury tez dobra :ok:

Mogę Ci polecić gościa z Krakowa  co wpadnie z Vida -dice i sprawdzi auto :ok:

Jak by co to PW :ok:

Napisano

dobrze sprawdzić skrzynie 

- historia wymian oleju (powinno byc co 60kkm)

- czy nie przeciaga i szarpie

jak OK to brac 

Napisano
4 godziny temu, ppmarian napisał:

Tyle że volvo przez długie lata niezalecalo wymiany ;) wieć nie wiadomo czy właściciel sluchał ;) 

Napisano
  • Autor

Tak właśnie czytam o danych technicznych tego auta i trochę mnie martwi fakt, że bagażnik wygląda na mniejszy niż w mojej obecnej Vectrze hb.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Napisano
9 godzin temu, Raku napisał:

Tak właśnie czytam o danych technicznych tego auta i trochę mnie martwi fakt, że bagażnik wygląda na mniejszy niż w mojej obecnej Vectrze hb.

Vectra to liftback  volvo s80 sedan :skromny:

Napisano
9 godzin temu, Raku napisał:

Bardzo możliwe. To jest limuzyna a nie auto klasy średniej rodzinnej. 

Napisano
Tyle że volvo przez długie lata niezalecalo wymiany [emoji6] wieć nie wiadomo czy właściciel sluchał [emoji6] 

Ale producent skrzyni zalecal :)

wysłane z tel.

Napisano
5 minut temu, ppmarian napisał:

Ale producent skrzyni zalecal

To wiem... ale jak myslisz czy człowiek kupujacy nowe volvo w salonie i przyjeżdzajacy do ASo na przeglady szuka informacji na stronie producenta skrzyni? - nawet o ile wie że skrzynie wyprodukował Aisin....

Poza tym szukając rok czy dwa temu informacji o wymianie oleju znalazlem jedynie że inni producenci samochodów montujacy te same skrzynie zalecają wymiane oleju... jakos nie dotarłem do zaleceń Aisina...

Napisano
To wiem... ale jak myslisz czy człowiek kupujacy nowe volvo w salonie i przyjeżdzajacy do ASo na przeglady szuka informacji na stronie producenta skrzyni? - nawet o ile wie że skrzynie wyprodukował Aisin....
Poza tym szukając rok czy dwa temu informacji o wymianie oleju znalazlem jedynie że inni producenci samochodów montujacy te same skrzynie zalecają wymiane oleju... jakos nie dotarłem do zaleceń Aisina...

Postaw sie w mojej sytuacji. Miałem sluzbowe 1.5dci z pakietem ze z góry wykupionym przegladow co 40kkm. Po 27kkm padl silnik. Zrobili bez mrugniecia na gwar. Zagłębiem wiedze o silnikach 1.5dci i napisałem do leasingodawcy oraz renault ze wypadaloby zmniejszyć ten interwały do 20kkm ale odp.: Nie ma problemu. Mam gwarancję i niczym sie nie przejmować. Kolejny silnik padł tez tuz przed kolejna wymianą. Znowu naprawa bez problemu gwarancyjna. Znowu moja sugestia zmniejszenia interwalu. Odp.: Nie. Jest gwarancja. Nie przejmować się.
Na szczescie leasing sie skonczyk przed padem 3 silnika

wysłane z tel.

Napisano
Dnia 2.04.2017 o 07:26, ppmarian napisał:

dobrze sprawdzić skrzynie 

- czy nie przeciaga i szarpie

jak OK to brac 

W S80 z tego rocznika były chyba już poprawione wersje TF-80SC/TF-81SC. Wcześniej często padały sterowniki (elektrozawory).

Co do wymian to volvo nie zaleca, ale nawet jak właściciel wymienia to nie ma się 100% pewności, że wymiana była dynamiczna.

Napisano
1 godzinę temu, ppmarian napisał:

Postaw sie w mojej sytuacji. Miałem sluzbowe 1.5dc

Tyle ze skrzynie w volvo padały po gwarancji ;)

Napisano
7 minut temu, borbet napisał:

ale nawet jak właściciel wymienia to nie ma się 100% pewności, że wymiana była dynamiczna.

Nawet jak na fakturze zapłacił to też nie ma pewności że była wymiana ;)

Napisano
30 minut temu, delco napisał:

Nawet jak na fakturze zapłacił to też nie ma pewności że była wymiana ;)

Wiem coś o tym. Wymieniałem niby-wymieniany-co-50-kkm-olej to był czarny, jak smoła...

Napisano
4 godziny temu, borbet napisał:

Wiem coś o tym. Wymieniałem niby-wymieniany-co-50-kkm-olej to był czarny, jak smoła...

Jeszcze nie mialem automatu z czarnym olejem. Zawsze czerwony byl. Myslalem ze zawsze tak jest. 

Napisano
6 godzin temu, borbet napisał:

Mnie kiedys na fakturze wymienili filtr którego nie miałem w samochodzie.... a o tym że nie miałem zorientowałem sie przy nastepnym przeglądzie....

Dla dociekliwych: 99% meganek I  miało filtr paliwa tuz obok zbiornika...wymieniało go sie co 30 kkm. 

meganki I z samej końcówki produkcji miały filtr paliwa zintegrowany z pompą paliwa i zmieniało go się wg zaleceń razem z pompą co 240 kkm. - ta wymiana kosztowałe teoretycznie 10X drożej niz filtr w pierwszej wersji... cena za przegląd jaką zapłaciłem była ceną z wymiana filtra w pierwszej wersji.... a skoro miałem drugą wersję to znaczy że skasowali mnie za filtr którego nie wymienili....

Napisano
13 godzin temu, johnson napisał:

Jeszcze nie mialem automatu z czarnym olejem. Zawsze czerwony byl. Myslalem ze zawsze tak jest. 

To masz farta. Teraz mam zalany "oryginałem".

Napisano
12 godzin temu, delco napisał:

Mnie kiedys na fakturze wymienili filtr którego nie miałem w samochodzie.... a o tym że nie miałem zorientowałem sie przy nastepnym przeglądzie....

Dla dociekliwych: 99% meganek I  miało filtr paliwa tuz obok zbiornika...wymieniało go sie co 30 kkm. 

meganki I z samej końcówki produkcji miały filtr paliwa zintegrowany z pompą paliwa i zmieniało go się wg zaleceń razem z pompą co 240 kkm. - ta wymiana kosztowałe teoretycznie 10X drożej niz filtr w pierwszej wersji... cena za przegląd jaką zapłaciłem była ceną z wymiana filtra w pierwszej wersji.... a skoro miałem drugą wersję to znaczy że skasowali mnie za filtr którego nie wymienili....

Bo to kreatywny warsztat był.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.