Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co po C5 X7?

Featured Replies

Napisano

Hej.

Mam Citroena C5 X7 kombi, automat, diesel, exclusive. Rok 2010 i nie mam ciśnienia, żeby zmieniać. Nie mam tez pomysłu na co. Podpowiecie?

Założenia:

Kombi tego samego segmentu, w miarę bezawaryjne, dobrze wyposażone, automat. Nie potrzebuję sportowych osiągów, raczej wygody. Może być ewentualnie segment niższy, może jakiś van?

Jeżdżę około 25-30 kkm rocznie, do pracy codziennie sam 20km w jedną stronę, raczej bocznymi drogami, do tego czasami wyjazdy w Polskę 2 os dorosłe plus dziecko, ew. 3 os. dorosłe + dziecko.

Budżet - powiedzmy 40-50 tys, rocznik młodszy niż obecne. Auto na powiedzmy 3 lata.

Jak na razie wygrywa opcja - nie zmieniać auta, bo to ma wszystko, czego potrzebuję. Ale poprzednie trzymałem 8 lat, do ponad 250kkm i sprzedać to to była masakra, więc może lepiej pozbyć się tego co mam jako auto o przebiegu obecnie 150 kkm i poszukać czegoś na następne 2-3 lata.

Na drugim miejscu jest Citroen C5 X7 w wersji Exclusive, tylko młodszy :) Ale średnio wsiadać dwa razy do tej samej rzeki :)

Może Pug 508? Ale skrajne opinie o nim krążą. Nie wykluczam żadnej marki, choć pałam niechęcią do VAGa :) Ale przyznaję, że bez wyraźnego powodu, więc może warto się przekonać, czy się mylę. Mondeo? Astra? 

Obecny pali mi koło 7l ON/100km - da się utrzymać podobne spalanie na ON lub PB?

Macie jakieś pomysły?

Napisano

Ciezko bedzie znaleźć bardziej komfortowe auto w podanym budżecie.

Podobne zalozenia ma moj tato. Tez wlasciciel x7 exlisiv. Jakby nie to ze potrzebuje kombi pewnie polecilbym mu lexa gs a tak pewnie skonczy sie na kolejnym x7 tyle że mlodszym lub v70

wysłane z tel.

Napisano

Będzie naprawdę ciężko znaleźć coś fajnego i lepszego od C5...to kawał konkretnej fury...

Może celuj w Octavie RS tam też dużo bajerów ale pewnie budżet nie ten, ewentualnie Mondeo ale nie wiem czy aż tak wygodne jak C5.

Napisano
  • Autor

No właśnie pamiętam jak mi mówiłeś, że ciężko będzie mi następcę znaleźć :)

Nie wiem, czy zmieniać, nie mam pomysłu na co, więc może się okazać, że zostanę przy tym, co mam. Ale chciałem jakieś rozeznanie zrobić. 

Napisano

Jak do RS sie przesiądziesz to na plus bedzie prowadzenie i silnik. Wyciszenie i jakosc wykonania mocno rozczaruje :)

Napisano
Godzinę temu, slawek_l_83 napisał:

Będzie naprawdę ciężko znaleźć coś fajnego i lepszego od C5...to kawał konkretnej fury...

Może celuj w Octavie RS tam też dużo bajerów ale pewnie budżet nie ten, ewentualnie Mondeo ale nie wiem czy aż tak wygodne jak C5.

jechałeś choć jednym i drugim??

kilka razy bezpośrednio wysiadłem z c5 (nawet nie exclusive) do octy 2fl, wrażenia dramatyczne, octa to szumiący wóz drabiniasty przy c5. Ma swoje zalety, ale polecać ją jako zamiennik c5 to nieporozumienie.

Napisano

Tak jechałem :)

Wiem, że do C5 mało jaki wóz może się równać ale jak kolega szuka zmian to zaproponowałem :)

Jakby się chciało lepszego komfortu od C5 to może C6 lub Mercedes/BMW/Audi?

Napisano
Godzinę temu, Kysior napisał:

No właśnie pamiętam jak mi mówiłeś, że ciężko będzie mi następcę znaleźć :)

Nie wiem, czy zmieniać, nie mam pomysłu na co, więc może się okazać, że zostanę przy tym, co mam. Ale chciałem jakieś rozeznanie zrobić. 

Jak nic się nie dzieje, zostawiłbym jeszcze na rok/dwa C5 naprawdę super auto :)

Napisano
18 minut temu, slawek_l_83 napisał:

Jak nic się nie dzieje, zostawiłbym jeszcze na rok/dwa C5 naprawdę super auto :)

Ile tych C5ek miales, ze tak chwalisz? ;]

Napisano
17 minut temu, Maciej__ napisał:

Ile tych C5ek miales, ze tak chwalisz? ;]

Ja żadnej ale znajomi którzy mają - nie chcą ich się pozbywać. Tylko nie były kupione jako perełki z DE za 18-24kzł tu tkwi problem opinii o samochodach.

Kupują ludziska rozbitki z przekręconymi licznikami z 500 na 180 a później lamentują że się psują....

Jakbym miał z 40-45kzł na pewno poważnie pomyślałbym nad C5 Exclusive 2.0 + LPG.

Edytowane przez slawek_l_83

Napisano
11 minut temu, slawek_l_83 napisał:

Jakbym miał z 40-45kzł na pewno poważnie pomyślałbym nad C5 Exclusive 2.0 + LPG.

Akurat 2.0noPB to produkowali bardzo krotko I chyba max do 2009 roku...

Placenie za to 45kPLN to jednak przesada ;]

Napisano
5 minut temu, Maciej__ napisał:

Akurat 2.0noPB to produkowali bardzo krotko I chyba max do 2009 roku...

Placenie za to 45kPLN to jednak przesada ;]

Nie mam takich dylematów bo szkoda mi tyle hajsu na auto które stoi pod chmurką :) za taki hajs wolałbym sobie kupić rower i jakieś wozidło do 20-25kzł dla kobiety aby miała :):)

No i część bym kasy odłożył dla Młodej niech ma lepszy start niż ojciec ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.