Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Scenic II ph2 08r problem z tylnymi szybami - jedna działa druga nie

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj pojechałem na przyciemnianie szyb moim "nowym" trzytygodniowym Scenikiem. Jako że jeżdżę z przodu nie sprawdzałem szyb z tyłu... No i problem... tylna prawa nie działa w ogóle zarówno z panelu kierowcy jak i z guzika z tyłu, lewa działa z panelu kierowcy góra-dół zaś z przycisku w drzwiach po pierwszym naciśnięciu szyba idzie do dołu można ją w dowolnym miejscu zatrzymać, ale po następnym naciśnięciu przycisku nie ważne czy do góry czy do dołu szyba się opuszcza... Przyciski były podmieniane z innego sprawnego Scenica nic to nie dało... W prawych drzwiach po wypięciu wtyczki dochodzącej do silniczka, kontrolka (miernika akurat nie miałem) bez naciskania świeciła się czyli na jednym z kabli jest stały prąd, po naciśnięciu guzików nigdzie indziej prąd się nie pokazywał - czyli brak jest impulsu. Bezpieczniki sprawdzone i są OK. Kostka pod fotelem kierowcy sprawdzona organoleptycznie kable całe nie pokruszone, przelotka w drzwiach rozpięta (ktoś tam przede mną chyba już był) - bardzo ładna bez żadnych nalotów. Co jest grane z tymi szybami? Szczerze najlepszy jest z tyłu korbotrnik... :D

Napisano

u mnie 2 razy padł ten moduł. Efekt był taki, że szyba zjeżdżała na dół i przestawała reagować na przyciski

Napisano
49 minut temu, Gregs0N napisał:

u mnie 2 razy padł ten moduł. Efekt był taki, że szyba zjeżdżała na dół i przestawała reagować na przyciski

Miałem podobnie ;] moduły są po stówie - pytanie czy sprawne ;) 

Napisano
  • Autor

Może w lewej padł moduł ale w prawej dzisiaj podmieniałem cały siłownik z modułem ze sprawnego bolidu... I prawa zero reakcji... ani reakcji na przycisk w drzwiach ani z panelu kierowcy :( ogólnie to drogo coś podajecie ceny... Cały kompletny siłownik ze sterownikiem i silnikiem 80zł -gwarancja 14 dni... 

Napisano
22 godziny temu, Luke16 napisał:

Może w lewej padł moduł ale w prawej dzisiaj podmieniałem cały siłownik z modułem ze sprawnego bolidu... I prawa zero reakcji... ani reakcji na przycisk w drzwiach ani z panelu kierowcy :( ogólnie to drogo coś podajecie ceny... Cały kompletny siłownik ze sterownikiem i silnikiem 80zł -gwarancja 14 dni... 

ja swego czasu płaciłem 350 za sam sterownik :facepalm:

Napisano
  • Autor

I problem znalazłem. Ta kostka pod fotelem była tak nisko zamontowana że po wpływem wstrząsów zlamaly się dwa kable... nie obędzie się bez demontażu fotela bo muszę porobić obejścia a przez szuflade ciężko będzie tam się dostać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.