Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stukajace sprężyny zawieszeni

Featured Replies

Napisano

Temat jest taki:

Dwa dolne zwoje sprezyn przedniego zawieszenia stukaja o siebie. Tzn sa bardzo blisko siebie i z racji tego ze obstukaly sie z farby i tej oslonki na np kostce brukowej czy plycie azurowej stukaja. Myslalem zeby nalozyc na nie jakie gumowy waz bo na gumy jest za malo miejsca. Mam nadzieje ze sie jasno wyrazilem.

Macie jakis inny pomysl??

Pacjent to foka mk1 jesli ma to znaczenie.

Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Jeśli są skorodowane, to najpierw oczyść i zamaluj jakimś hammerite, a dopiero potem zakładaj węża, bo jak założysz na skrodowane to uwięzisz tam wilgoć i szybciej będzie szansa że pękną. Wąż pcv da radę - to co producenci nakładają to wygląda jak cienki wąż pcv.

Jeśli to ford i sprężyny masz już skorodowane to uważaj żeby nie pękła Ci któraś tam gdzie jest skorodowana. Mi w Fieście przednie się rozleciały po 5 latach i sąsiadowi w Focusie mk2 podobnie. Z czego oni je robią to ja nie wiem :no:

Napisano
  • Autor

Amortyzatory sa ok, sprawdzane na przegladzie niedawno. Jak nic nie wymysle to sprezyny bede musial wymienic.

Napisano
8 godzin temu, franas85 napisał:

Amortyzatory sa ok, sprawdzane na przegladzie niedawno. Jak nic nie wymysle to sprezyny bede musial wymienic.

na przeglądzie standardowo nie sprawdzają stanu amortyzatorów bo wiedzą że wynik pomiaru jest niemiarodajny, no chyba że klient sobie zażyczy, dlatego zapytałem o amortyzatory bo to one tłumią skok sprężyn, sprawdź po swojemu , bujnij mocno autem za róg błotnika i zobacz czy przód auta usiądzie i wróci do swojej pozycji czy będzie jeszcze raz chciał przysiąść , możesz sprawdzić nawet tak test

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.