Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kalkulacja ubezpieczenia

Featured Replies

Napisano

Wartość mojego auta 114 tys..... 5 lata bez szkody , w pzu chcą abym zapłacił 5200 pln;] rok temu płaciłem 3700 , dwa lata temu 3300 z tego co pamiętam ;]

Napisano
20 minut temu, Marcin79 napisał:

Wartość mojego auta 114 tys..... 5 lata bez szkody , w pzu chcą abym zapłacił 5200 pln;] rok temu płaciłem 3700 , dwa lata temu 3300 z tego co pamiętam ;]

moze agent robi Cie w balona spytaj się @AkuQ ;]

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Cinos napisał:

moze agent robi Cie w balona spytaj się @AkuQ ;]

w dwóch miejscach sprawdzałem

Napisano

Za 4,5 letnie auto o wartości ~50-60 tys. zł  za ubezpieczenie w pełnej opcji (zero udziałów, zerowa amortyzacja części, naprawa ASO na oryginałach) musiałem dać prawie 3300 zł.

Edytowane przez shapyr

Napisano
55 minut temu, Marcin79 napisał:

I co się dziwisz? :nie_wiem: przecież zgodnie z pokrętną logiką TU im starsze i mniej warte auto, tym składka (relatywnie) większa. W ten sposób zachęcają Cię do zakupu nowego bolidu... :hehe:

Sprawdzałeś w dwóch miejscach, ale z tego samego TU, czy też były to multiagencje? Poza PZU istnieją jeszcze inne TU, wejdź na rankomat, wpisz, co potrzeba, albo nic nie pisz i płać :phi:

Ja wobec podobnie chorych propozycji cenowych przeszedłem do Hestii.

Napisano

Teraz płaciłem, wartość 50 tys. Najdrozszy pakiet, assistance lux, NNW, brak szkód 2120 zl Generali

Napisano
2 godziny temu, Marcin79 napisał:

Wypowiedz umowę i czekaj na nową ofertę. W międzyczasie poszukaj alternatywy. Jeśli nie zadzwonią kij im w oko. Jeśli zadzwonią dostaniesz max. obniżoną ofertę. O ile masz jeszcze czas?

W ub. roku to przerabiałem.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, Joki napisał:

Wypowiedz umowę i czekaj na nową ofertę. W międzyczasie poszukaj alternatywy. Jeśli nie zadzwonią kij im w oko. Jeśli zadzwonią dostaniesz max. obniżoną ofertę. O ile masz jeszcze czas?

W ub. roku to przerabiałem.

jeszcze mam czas

Napisano

Po pierwsze to OC ciągle drożeje. Po drugie to pokrętna logika Towarzystw ubezpieczeniowych jeśli chodzi o AC. Ja pamietam że jak przy poprzednim samochodzie zniżka za bezszkodową jazdę rosła, wartość samochodu spadała, to składka w najlepszym przypadku stała w miejscu. Po 1 roku składka spadła, w 2 spadła, w 3 stała , w 4 i 5 delikatnie rosła. (spadki to były 200-300 zł, wzrosty ok 100-200). Dziwne, bo zniżka mi w międzyczasie wzrosłą z 10% do 60%, a wartość samochodu spadła z 64 000 na 26 000 :bzik:

Napisano
16 godzin temu, Marcin79 napisał:

Jedź do dealera, dla aut w takim wieku powinien być dostępny jeszcze pakiet dealerski, często dużo tańszy od tego co u agenta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.