Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

akcja serwisowa 1.6 HDI 114KM od Lewka (choinka pewnie też) - wymiana rozrządu

Featured Replies

Napisano

AVE All

nie doczytałem się na forum ( może źle szukałem, jak spam to do hasioka) w każdym razie piszę:

moje zwierzątko (2011r.) załapało się na akcję serwisową -> wymiana rozrządu gratis

akcja obejmuje kompletną wymianę wszystkich części rozrządu za wyjątkiem pompy wody.

Za pompę zapłaciłem dodatkowo. Dodatkowo wymieniłem też pasek osprzętu.

I może placebo ale po wymianie na wolnych obrotach jest zdecydowanie ciszej, żeby nie powiedzieć cichutko.

a i jeszcze, akcja przysługuje po przebiegu 120kkm.

Pozdrawiam

P.S.

ten silnik nie jest pozbawiony błędu z uszczelniaczami wtrysków. Niestety, komora silnika jest na tyle wyciszona ( nie jak w C5 to miało miejsce), że nie słychać traktora.....

Panowie z serwisu uświadomili mnie, że następna robota to wymiana uszczelniacza na pierwszym wtrysku .... no cóż nauczony z C5 wymienię wszystkie.

Kurde, zdecydowałem się znowu na 1.6, bo mi wszyscy mówili że "w nowych to już nie występuje" a jednak nie. Na to ASO nie ma akcji serwisowej, a szkoda.......

i tak znowu część 10 złoty a robocizna milionpincetstoddziewincet.

Jak Wasze 1.6HDI podlatują pod 120kkm to sprawdźcie sobie czy jak ściągniecie osłonę to nie macie obrzygane gdzieś koło wtrysków i na ściągniętej osłonie jak odpalicie to nie będziecie słyszeć ESIOK-a (albo C-330).

Edytowane przez dodomela

Napisano

Miło z ich strony.

Jest więcej szczegółów? Które wersje 1.6hdi są objęte akcją?

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, iwik napisał:

Jest więcej szczegółów? Które wersje 1.6hdi są objęte akcją?

ja nie mam tej wiedzy

Napisano

obecność akcji można zweryfikować po VIN

jeśli jest wpisana na dany VIN ani wiek, ani przebieg nie maja znaczenia, zawsze ma być wykonana jeśli się zgłosi klient...

Napisano
52 minuty temu, jedrocha napisał:

obecność akcji można zweryfikować po VIN

Ale zweryfikować w serwisie, czy gdzieś na stronie np. UOKIK'u?

Akurat ja 2 miesiące temu zrobiłem kpl. rozrząd, więc tematem nie jestem zainteresowany bardzo. Pytam z czystej ciekawości.

Czym jest w ogóle uzasadniona ta akcja? Okresami trwałości pasków rozrządu "z czapy" wpisanymi w książki (10 lat / 240kkm)?

Ps. z ciekawostek a propos akcji serwisowych, to szwagier właśnie dostał wezwanie do serwisu na wymianę poduszek/poduszki pow. w nissanie almera z 2005r.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, iwik napisał:

Ale zweryfikować w serwisie, czy gdzieś na stronie np. UOKIK'u?

Ja weryfikowałem telefonicznie, zadzwoniłem do serwisu, z zapytaniem czy czasem mój nie jest objęty jakąś akcją serwisową bo mam wrażenie że napinacz rozrządu głośno chodzi ( i jak widać słuch mam dobry... puki co) i okazało się że tak.

Jak komuś wtrysk leje to też warto zapytać czy czasem na wtrysk nie ma akcji, bo wiem że się zdarzają.

Napisano

po prostu zadzwoń do ASO Puga podaj VIN i Ci powiedzą czy masz/miałeś jakiekolwiek akcje zrobione/do zrobienia

lub daj VIN :)

Edytowane przez jedrocha

Napisano
4 godziny temu, iwik napisał:

Czym jest w ogóle uzasadniona ta akcja? Okresami trwałości pasków rozrządu "z czapy" wpisanymi w książki (10 lat / 240kkm)?

Nie są z czapy, nie znam auta z autentycznym przebiegiem które miałoby problemu z trwałością paska niższa od 10lat/240kkm :)

Jak bys był PIERWSZYM salonowym klientem PSA Peugeot/Citroen to też byś dostał  takie Imienne zaproszenie ..... 

Napisano
7 godzin temu, jedrocha napisał:

Nie są z czapy, nie znam auta z autentycznym przebiegiem które miałoby problemu z trwałością paska niższa od 10lat/240kkm :)

Jak bys był PIERWSZYM salonowym klientem PSA Peugeot/Citroen to też byś dostał  takie Imienne zaproszenie ..... 

rozumiem że jak rozrząd powie że nie robi przy przebiegu 235kkm/9,5 roku to PSA naprawi motor na swój koszt :cfaniak:

Napisano
18 godzin temu, szyman napisał:

rozumiem że jak rozrząd powie że nie robi przy przebiegu 235kkm/9,5 roku to PSA naprawi motor na swój koszt :cfaniak:

Oczywiście, jeśli tylko jeździłeś do ASO na przeglądu i masz to wbite w książkę :)

Mnie tak nie powiedział jeszcze żaden.... 

Edytowane przez jedrocha

Napisano
3 godziny temu, jedrocha napisał:

Oczywiście, jeśli tylko jeździłeś do ASO na przeglądu i masz to wbite w książkę :)

Mnie tak nie powiedział jeszcze żaden.... 

no widzisz sam byłem świadkiem kilku akcji jak mistrz z kierownikiem serwisu ustalali "podejście" do takich spraw by wina leżała po stronie klienta oczywiście tyczy się ASO jodełki, które to było nie napiszę nie będę robił kryptoreklamy byłemu pracodawcy.

Napisano

Ps. z ciekawostek a propos akcji serwisowych, to szwagier właśnie dostał wezwanie do serwisu na wymianę poduszek/poduszki pow. w nissanie almera z 2005r.

Do zonki przyszlo pismo z Toyoty aby pojawila sie w serwisie na wymiane wkladow w poduszkacj powietrznych gdyz auto juz ma swoj wiek I moga nie zadzialac, jakos ja znalezli a nie jest 1 wlascicielem autko z 2003r :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
7 godzin temu, slawek_l_83 napisał:

Do zonki przyszlo pismo z Toyoty aby pojawila sie w serwisie na wymiane wkladow w poduszkacj powietrznych gdyz auto juz ma swoj wiek I moga nie zadzialac, jakos ja znalezli a nie jest 1 wlascicielem autko z 2003r :)

To nie dziwne. Dane dostają od wydziałów komunikacji. Mają prawo, bo działają z istotnych dla bezpieczeństwa pobudek.

Napisano
17 godzin temu, kenickie napisał:

To nie dziwne. Dane dostają od wydziałów komunikacji. Mają prawo, bo działają z istotnych dla bezpieczeństwa pobudek.

Miłe, że dbają o klienta i wymieniają to bo wiek auta słuszny :)

Ciekawi mnie czy z Reno zadzwonią :phi:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.