Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dobry warsztat w Poznaniu - gdzie?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich!

Na poczatek chcialbym sie przywitac, bo to moj pierwszy post na tym forum wink.gif

W niedziele finalizuje zakup Astry cool.gif 96 rok, silniczek 1.7 TD (Isuzu), hatchback.

Przesiadam sie na Astre z Japonczyka (Mitsu Galant) i ciesze sie, ze przynajmniej silnik w niej jest japonski... hehe.gif

Od razu wale z pytaniem: zaraz po kupnie chce wymienic kompletny rozrzad (pasek, napinacze, rolki, pompa i co tam jeszcze trzeba, zeby bylo dobrze wink.gif ). Jaki warsztat polecalibyscie P-niu?

Zagladalem onegdaj na forum Vectry i tam polecano miedzy innymi te zaklady (ze wskazaniem na ten drugi):

1. Opel. Serwis, części zamienne i akcesoria. Piotrowski G.

ul. Wronczyńska 8, tel. (61) 830 50 10

2. GEKOCARS

ul. Główna 23, tel. (61) 878-01-97

Jesli ktos ma jakies doswiadczenia (dobre lub zle), to bede bardzo wdzieczny za podzielenie sie...

A przy okazji taki drobiazg wink.gif Jak sie rozwija skrot TDS (taki napis mam na tylnej klapie). "TD" to wiadomo, ale "S"?

Pozdrawiam!

yacoll

Napisano

Powiem szczerze, ze dobrze i tanio robia w warsztacie samochodowki przy rondzie staroleka - ja w kazdym razie mam z nimi same dobre doswiadczenia.

Cokolwiek bys mial do zrobienia OMIJAJ poznanskie ASO opla... najlepiej wszystkie ze szczegolnoscia Szpota.

Tak przy okazji... gdzie sa dobre sklepy z czesciami na pewno wiesz.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Powiem szczerze, ze dobrze i tanio robia w warsztacie samochodowki

> przy rondzie staroleka - ja w kazdym razie mam z nimi same dobre

> doswiadczenia.

O, to bym mial nawet blisko, mieszkam na Ratajach wink.gif

> Cokolwiek bys mial do zrobienia OMIJAJ poznanskie ASO opla...

> najlepiej wszystkie ze szczegolnoscia Szpota.

Ooo, a tu pozwole sobie zglosic mala uwage...

Przymierzajac sie do zakupu Astry zalozylem sobie, ze nie kupie auta, ktorego wczesniej dokladnie nie sprawdze w ASO (oczywiscie po wczesniejszym samodzielnym sprawdzeniu czego tylko sie da i co potrafie sprawdzic). Gdy juz mialem na oku auto, wystosowalem do WSZYSTKICH ASO Opla w Poznaniu identycznego maila z pytaniem o zakres i cene badania przedsprzedaznego. Odpowiedzialo JEDNO ASO (skandal !!!) i bylo to ASO Niedbala. Odpisal osobiscie szef tamtejszego serwisu, byl bardzo uprzejmy i rzeczowy. Umowilismy sie na termin, wszystko bylo OK, badanie okazalo sie bardzo pomocne. Cena tez nienajwyzsza... Bylem bardzo zadowolony.

Pisze o tym dlatego, zeby oddac sprawiedliwosc. Nie we wszystkich ASO traktuja ludzi z buta... confused.gif

> Tak przy okazji... gdzie sa dobre sklepy z czesciami na pewno wiesz.

Nie... W temacie Opla jestem zieloniutki jak szczypiorek na wiosne. Kazde info przyjme z wdziecznoscia wink.gif

Moje dotychczasowe (Japonczyki) serwisowalem u speca od Japonczykow (w razie czego sluze namiarami). Teraz przyszedl czas na zbieranie nowych doswiadczen grinser006.gif

Pozdrawiam!

Napisano

> Nie... W temacie Opla jestem zieloniutki jak szczypiorek na wiosne.

> Kazde info przyjme z wdziecznoscia

no to zastukaj do naszego kolegi KrisB'a

smile.gif

Napisano

http://www.opel-madry.pl/ - moge polecic bez problemu, moj kolega zaopatruje sie tam od lat, ja od tego roku - dla mnie bomba smile.gif

Innych sklepow nie sprawdzalem praktycznie - jeszcze Opel Shop, ale tam mnie bardzo nie milo potraktowano... oczywiscie to moje odczucie bo chyba inni sa zadowoleni, ale moj kumpel tez sie tam nacial na obsludze.

Co do ASO opli... szpot przegial parokrotnie!! na paru oplach u paru osob - brak profesjonalizmu przechodzacy w chamstwo!! i obiema recami sie podpisuje bo zarowno przy oplach uzywanych jak NOWIUTKICH od nich... i to nie corsa, a najnowsza Zafira zeby.GIF

O Niedbale slyszalem rozne opinie, najlepsze o Bonkowskim, ale sam nie sprawdzalem profesjonalizmu u tego pierwszego bo zrazilem sie po opiniach.

Pozdrawiam!

Napisano

> http://www.opel-madry.pl/ - moge polecic bez problemu, moj kolega

> zaopatruje sie tam od lat, ja od tego roku - dla mnie bomba

> Innych sklepow nie sprawdzalem praktycznie - jeszcze Opel Shop, ale

> tam mnie bardzo nie milo potraktowano... oczywiscie to moje

> odczucie bo chyba inni sa zadowoleni, ale moj kumpel tez sie tam

> nacial na obsludze.

> Co do ASO opli... szpot przegial parokrotnie!! na paru oplach u paru

> osob - brak profesjonalizmu przechodzacy w chamstwo!! i obiema

> recami sie podpisuje bo zarowno przy oplach uzywanych jak

> NOWIUTKICH od nich... i to nie corsa, a najnowsza Zafira

> O Niedbale slyszalem rozne opinie, najlepsze o Bonkowskim, ale sam

> nie sprawdzalem profesjonalizmu u tego pierwszego bo zrazilem

> sie po opiniach.

> Pozdrawiam!

jest jeszcze Astra-Stachowiak na Świebodzińskiej 18, sprzedają na allegro użytkownik raffaellin znalazłem tam uszczelkę czujnika spryskiwaczy smile.gif

Jeśli chodzi o ASO u NIEDBAŁY jest zajebisty koleś od części znajdzie wszystko, serwis nie zabardzo ostatnio się z nimi pogryzłem bo powiedzieli mi że nie da rady podłączyć MID do mojego silnika, który zresztą już działa.

Programowałem go u Bońkowskiego najtaniej 60zł, mieli małe problemy ale dali rade.

pozdro

Napisano

> Moje dotychczasowe (Japonczyki) serwisowalem u speca od Japonczykow

> (w razie czego sluze namiarami). Teraz przyszedl czas na

> zbieranie nowych doswiadczen

> Pozdrawiam!

witam

a ten gosc od japonczykow nie chce sie zajac astra? w sumie silnik i pewnie skrzynia to japonczyk a reszta jest prosta wiec mysle ze jak jest sprawdzony to warto sie zapytac czy sie podejmie

a juz na pewno powinien rozrzad zrobic

Napisano

Jaki warsztat polecalibyscie P-niu?

> Zagladalem onegdaj na forum Vectry i tam polecano miedzy innymi te

> zaklady (ze wskazaniem na ten drugi):

> 1. Opel. Serwis, części zamienne i akcesoria. Piotrowski G.

> ul. Wronczyńska 8, tel. (61) 830 50 10

> 2. GEKOCARS

> ul. Główna 23, tel. (61) 878-01-97

> Jesli ktos ma jakies doswiadczenia (dobre lub zle), to bede bardzo

> wdzieczny za podzielenie sie...

> A przy okazji taki drobiazg Jak sie rozwija skrot TDS (taki napis

> mam na tylnej klapie). "TD" to wiadomo, ale "S"?

> Pozdrawiam!

> yacoll

Podobno (sam nie sprawdzałem) dobry jest serwis Bosha na Piątkowie - Szukała, albo jakoś tak. Specjalizują się w oplach, prowadzą także sprzedaż części. Koleżanka bardzo polecała - mówi, że jej mąż ma na tym punkcie bzika, więc tam musibyć dobrze i tanio;)

P.S - Znalazłem stronkę: http://www.szukala.222.pl/

Gdybys korzystał - daj znać;0

Pzdr.

PeZet

Napisano

mogę polecić serwis Bosch'a na Ławicy,

AUTOMASZ, ul.Perzycka, tel. 0618682388.

może najtansi nie są ale kitu nie wciskają

Pzdr.

Napisano

> Jaki warsztat polecalibyscie P-niu?

> Podobno (sam nie sprawdzałem) dobry jest serwis Bosha na Piątkowie -

> Szukała, albo jakoś tak. Specjalizują się w oplach, prowadzą

> także sprzedaż części. Koleżanka bardzo polecała - mówi, że jej

> mąż ma na tym punkcie bzika, więc tam musibyć dobrze i tanio;)

> P.S - Znalazłem stronkę: http://www.szukala.222.pl/

> Gdybys korzystał - daj znać;0

> Pzdr.

> PeZet

Ja ich znam dobrze grinser006.gif , a czym koleżanka lub jej mąż powozi??

Napisano
  • Autor

Ok, dzieki za podpowiedzi.

Podzwonie jeszcze, popytam sie... Jak bedzie po wszystkim - podziele sie wrazeniami.

Napisano

> Ja ich znam dobrze , a czym koleżanka lub jej mąż powozi??

Astrą oczywiście 20.GIF

Co możesz powiedzieć o tym Boshu? Muszę zmienić płyn hamulcowy i cylinderki i tak sie przymierzam do pierwszej wizyty w warsztacie...

Napisano

> Astrą oczywiście

Ciekawi mnie która to hmm.gif

> Co możesz powiedzieć o tym Boshu?

Powiedzieć moge bardzo dużo ale nie mnie oceniać grinser006.gif

Muszę zmienić płyn hamulcowy i

> cylinderki i tak sie przymierzam do pierwszej wizyty w

> warsztacie...

Jeśli cena będzie tobie odpowiadać to zapraszamy , wymiana płynu odbywa się ciśnieniowo .

Napisano
  • Autor

Chcialbym odswiezyc ten watek...

Wczoraj odebralem Astre z wasztatu po wymianie rozrzadu. Koniec koncow zdecydowalem sie na Opel-Piotrowski na Wronczynskiej... Samochod oddalem, po jednym dniu odebralem, chodzi ladnie. Mechanik, ktory to robil nawet sympatyczny...

ALE CENY ??? !!! PORAZKA!

Zdarli ze mnie niemilosiernie... wrrr.gif Mimo tego, ze na wstepie juz powiedzialem, ze to moja pierwsza wizyta z Astra po kupnie i ze szukam wasztatu do stalego serwisowania.

Od razu mi sie wydawalo, ze zaplacilem za czesci dziwnie duzo... Skontaktowalem sie wiec mailowo z Maciejem Madrym (www.opel-madry.pl) i zapytalem go o ceny. Oto jak to wyglada u niego:

1) Rolka rozrz. 17 td. - 119 PLN

2) Rolka napinacza - 100 PLN

3) Pasek rozrz. 15D-TD/25*136/ - 99 PLN

A tak mnie skasowali u Piotrowskiego:

1) Rolka rozrz. 17 td. - 155 PLN

2) Rolka napinacza - 168 PLN

3) Pasek rozrz. 15D-TD/25*136/ - 134 PLN

Czyli na "dzien dobry" przeplacilem za czesci 139 PLN !!! Biorac pod uwage, ze za robocizne zaplacilem 140 PLN, to tak naprawde drugie tyle warsztat zarobil na czesciach. I nie biore tu pod uwage tego, ze na pewno maja oni jakies rabaty w hurtowni gdzie sie zaopatruja i sami zaplacili mniej niz ja (jako detalista) musialbym zaplacic w Opel Madry.

Ok, zrobilem blad... Mialem sprawdzonego mechanika od Japonczykow i moglem przy nim pozostac... U Piotrowskiego na pewno nie bede juz serwisowal.

Niech mnie tlumaczy fakt, ze naczytalem sie o tym, ze wymiana rozrzadu w Isuzu musi byc zrobiona bardzo starannie i chcialem to robic u fachowcow od Opli... Co do fachowosci uslugi u Piotrowskiego nie moge powiedziec zlego slowa (zakladam, ze wszystko zrobili dobrze) ale podejscia do klienta to oni nie maja... frown.gif

Pozdrawiam!

Napisano

> Czyli na "dzien dobry" przeplacilem za czesci 139 PLN !!! Biorac pod

Pewnie przepłaciłeś jeszcze więcej bo na hasło "AUTOKĄCIK" dostajesz z 10% rabatu smile.gif Najczęściej samodzielny zakup części wypada najlepiej.

Co do serwisów popatrz jeszcze tutaj: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=4135&c=0&f=18

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.