Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy trzeba skoczyć kurs żeby zdawać na kat. A?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Nie mam czasu na kurs, a chcę mieć prawko ;] Nie ma się czym chwalić, ale jam stary motonita, przelatałem kiedyś kilkadziesiąt tysięcy km.

10431555_753003604754175_789440997680023

Napisano

Kiedy kiedyś ale to kieeeedyyyś była taka możliwość, mój Ojciec tak właśnie zrobił - przystąpił do samego egzaminu.

Na chwilę obecną nie mam pojęcia czy tak się da, kurs jest chyba obowiązkowy. :nie_wiem:

Napisano

Na teorię nie musisz chodzić, uczysz się sam i idziesz na egzamin ale całą resztę musisz przejść. Założyć profil kandydata na kierowcę to na początek bo bez tego nie ruszysz. Możesz jak się dogadasz z instruktorem ewentualnie nie wyjeździć wszystkich godzin, nie wiem jednak czy ktoś się podłoży. Myślę jednak, że parę godzin na placu się przyda, niedawno zdawałam i widziałam jak przyjeżdżali chłopaki na motocyklach, tylko że na placu rzeczywistość była inna :)

Napisano
  • Autor

A to na pewno, musiałbym przynajmniej trochę placyku wyjeździć. No nic, zapiszę się na kurs, najwyżej będę robił z pół roku.

Napisano

Jak jeździsz to parę godzin pewnie by Ci wystarczyło, aby z egzaminacyjnym motocyklem się poznać. Znam ten ból, ciągły brak czasu też był powodem dla którego tak późno zrobiłam prawko. Ale wreszcie się uparłam i wbrew pozorom po dwie godziny w weekendy a to jakiś wolny dzień i zleciało.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Napisano

1. Badania lekarskie
2. Profil kandydata na kierowcę
3. Egzamin teoretyczny (chyba jest obecnie ważny bezterminowo)

4. Kurs praktyczny (mimo, że masz nalatane sporo, to żeby zdać egzamin trzeba poćwiczyć te slalomy, bo tego na drodze przecież nie robiłeś)
5. Egzamin praktyczny

Napisano
Dnia 28.08.2017 o 20:35, Mayo napisał:

Jak w temacie. Nie mam czasu na kurs, a chcę mieć prawko ;] Nie ma się czym chwalić, ale jam stary motonita, przelatałem kiedyś kilkadziesiąt tysięcy km.

Jestem świeżo po egzaminie na A. Bez kursu możesz zdać eksternistycznie egzamin teoretyczny. Ale potem na praktykę musisz mieć kurs praktyczny (20 godzin), Niektóre szkoły nauki jazdy niechętnie godzą się na same jazdy bez teorii.  Dopiero po ukończeniu kursu i ze zdana teorią możesz zdawac praktykę.

PS- aktualnie nie ma ograniczenia czasowego ważności zdanej teorii do czasu zdania praktyki. Jeszcze niedawno był wymóg 6 miesięcy ale już nie obowiąuje.

Edytowane przez 1Marek1

Napisano

Nikogo niestety nie interesuje, ze niemasz czasu, Czas sobie trzeba zorganzowac. Niema takiej opcji abys podszedl do samego egzaminu, chyba, ze

1. Francja

2. Wlochzy

3. Hiszpania ( i to tez moze sie okazac, ze nie do konca.

;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.