Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana reduktora

Featured Replies

Napisano

Wiem ze taniej zregenerowac ale...

Chce wymienic reduktor. Genius brc 1200

Kupie taki i co? Odpinam, przypinam i juz? Czy cos trzeba ustawiac, regulowac.

Didatkowe. Czy ktos wie jaka srednice maja weze wodne idace do nagrzewnicy? Chce wyeliminowac wpiecie rownolegle z nagrzewnica i zastosowac szeregowe, i nie wiem jakie srednice wezy sa by kupic złączki.

#

I po co ja to wklepalem.

Napisano

Po wymianie reduktora należy ustawić ciśnienie na reduktorze, w teorii powinno być 1,0-1,2 Bar-a. Jak regulacja jest poprawna to najlepiej ustawić ciśnienie takie jakie było na starym reduktorze. Prawidłowo powinno się sprawdzić mapy i itp, nreduktor reduktorowi nie jest równy jeśli chodzi o parametry pracy, działania.

Napisano
  • Autor

Czy wystarczy do tego interface czy trzeba jakies magiczne urzadzenia? Bo kabel mam

#
I po co ja to wklepalem.

Napisano

akurat ten reduktor się dobrze i łatwo regeneruje. Ja bym jednak kupił zestaw naprawczy i zregenerował.

Napisano
  • Autor

Jak znam zycie to, cos sie urwie, cos ukreci, cos peknie i zostane bez wozu.
Chce wymienic reduktor, weze wodne, trojniki zastąpić by miec szereg a nie rownolegle.

#
I po co ja to wklepalem.

Napisano

Interfejs + soft od sterownika lpg wystarczy, ciśnienie regulujesz śrubą na reduktorze,

Napisano
  • Autor

Ta u gory?
To jeszcze jedno pytanie. Czy jest sens zmiany 1200 na 1500. Roznica w cenie zadna. Wydajnosc tego drugiego wieksza. Silnik ma 107KM wiec i slabszy wystarczy...ale moze jednak warto?

#
I po co ja to wklepalem.

Napisano
42 minuty temu, WaWeR napisał:

Ta u gory?
To jeszcze jedno pytanie. Czy jest sens zmiany 1200 na 1500. Roznica w cenie zadna. Wydajnosc tego drugiego wieksza. Silnik ma 107KM wiec i slabszy wystarczy...ale moze jednak warto?

1200 na Subarowych 125 KM starcza bez problemu. Do odcięcia. A to nie jest specjalnie oszczędny silnik. Pewnie że większy nie zaszkodzi. Pytanie czy jest sens.

Napisano
  • Autor

3 zl roznicy. Silnika nie bede zmienial, szybciej cale auto....

#
I po co ja to wklepalem.

Napisano
56 minut temu, WaWeR napisał:

3 zl roznicy. Silnika nie bede zmienial, szybciej cale auto....

Jak się zmieści fizycznie to w sumie będzie większy zapas.

Napisano
  • Autor

Dopytam. Weze wodne. Brac cokolwiek czy np 2x droższe parker?

#
I po co ja to wklepalem.

Napisano

Odnośnie śruby doczytaj jak jest w Twoim reduktorze regulacja napięcia membrany. Jeśli chodzi o węże, osobiście dopłaciłem i wymieniłem u siebie na Parker-a. Nie przerabiam tego tonami więc Ci nie doradzę, wąż jak wąż nie cieknie na razie jest ok ale opinie Parker, Thunderflex mają bdb.

Napisano

Węże parker to na razie najlepsze, co można kupić. Używam tylko takich i mimo ceny są jej warte.

Napisano

Takze polecam parkera. Mialem w leciwym aucie pomieszane gumowe weze parker i chyba fagum, czy jakos tak. Tej drugiej firmy zrobily sie twarde i zaczely sie pocic.

Napisano

W moim samochodziku od wielu lat mam węże Semperit i nic się z nimi nie dzieje.  Szczerze odradzam Fagumit.  Chyba, że ktoś chce produkt ekologiczny, momentalnie ulegający biodegradacji.

Napisano
3 godziny temu, gondoljerzy napisał:

Szczerze odradzam Fagumit.  Chyba, że ktoś chce produkt ekologiczny, momentalnie ulegający biodegradacji.

już nie przesadzaj. kilka lat temu w mojej koparce strzeliły 2 węże semperit, i założyłem właśnie fagumit-a. maszyna pracuje dziennie po 10 godz, latem temperatury często przekraczają 100 stC i jakoś się nie chcą biodegradować

w moim prywatnym aucie też semperit miał wystrzał w tym roku

Napisano

Nasze doświadczenia wyraźnie się różnią. Widocznie niekoniecznie producent, a bardziej partia produkcyjna mogą być winne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.